Sliten sjarmør med hatt
Denne lille brudesvennen begynte å bli litt sliten av all oppmerksomheten etter en lang dag.. Atpåtil hadde han vært litt uheldig bare et par dager før bryllupet, og fått skrubbsår på nesa...
Og det var godt og ha ørene til å holde hatten oppe....!
Utstyr
  • Nikon Pronea S
  • IX Nikkor 60-180. f/4-5.6
  • Blender-
  • FilmtypeFujifilm (nexia)
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBarn
  • Lastet opp
  • Visninger113
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_2868} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Carsten A.

Materiale til et herlig bilde. Desverre ser det ut til at teknikken svikter litt her, for høye kontraster, men først og fremst er bildet alt for uskarpt. Trist, for her lå det noe. Slev med APS skal det være mulig å få atskillig bedre teknisk kvalitet. Bedre lykke neste gang!
Frøydis A.

Hei Carsten! Takk for kommentar.
Må bare få opplyse at originalen ikke er uklar i det hele tatt... Men har hatt litt trøbbel med at scanneren min ikke har vært helt bra i det siste... Bildene blir bl.a mye mer kornete. Noen som har forslag til hva som kan feile den? Ser nå forresten bildet på en annen pc enn min egen, og kontrastene var ikke så store på min pc. Jeg var inne i Adobe og prøvde og rette på det,men da har jeg nok tatt i for mye gitt... Kanskje jeg skal prøve på nytt...?
Tarand K.

Jeg har aldri vært opptatt av teknikk eller fremstillingsmåte (typisk for damer...) så derfor: Dette bildet gir en opplevelse, en sjarmant liten fyr med litt for mange tåteflaksker ku-pjolter innabords. Det litt uklare inntrykket passer bra til blikket hans. Jeg digger dette. Øra er SÅ bra.
Carsten A.

Hva slags original, slide? Og hva slags scanner ?
Frøydis A.

Hei Tarand! Takk for kommentar.. Ja er ikke øra søte?
Carsten: Jeg har vanlig papir original og HP ScanJet 3300C... Har prøvd og scanne inn noen bilder idag også,men blir ikke fornøyd... Noen forslag?
:)
Carsten A.

Når en scanner en papirkopi på en flatbedscanner er det vanskelig å unngå at kontrasten øker. Her er guttens skjorte helhvit og de mørke klærne langt på vei helsvarte. Dersom papirkopien også er slik (eller nesten slik) er det lite du kan gjøre med det. Jeg pekte også på at bildet ikke er spesielt skarpt. Bemerk at du her viser det i litt større størrelse en det egentlig tåler, bildet vinner på at en trykker på ''Vis mindre''. APS er et svært lite format, som gir begrenset mulighet til å få fram bilder med god teknisk kvalitet.
Bjørn J.

Et spennende og sjarmerende portrett. At bilde er litt uskarpt sjenerer ikke meg.
Carsten A.

PS. Bildet her er på 738 x 584 pixler, og hadde nok gjort seg om du hadde holdt deg innenfor de begrensninger som er satt opp, nemlig 600 x 500 pixler.

Det kan så være at det ikke er all verden om et bilde er litt uskarpt. Mitt poeng er at dette gode bildet ville vinne betraktelig om teknikken hadde vært på topp. Som sagt er det vanskelig med APS.
Frøydis A.

Hei igjen Carsten! Takker så mye for råd g tips! Men må be om hjelp igjen!!
Hvordan får jeg forminsket bildet til 600x500 pixler? (ja,jeg er blond, og IKKE særlig teknisk av meg...) Jeg har scannet og lagret bildet i MGI Photosuitte II, og da har jeg bare trykket på ''lagre som''....
:)
Frøydis A.

Bjørn: Koselig med hyggelig kommentar fra ''selveste'' fylkesfotografen..
Og Carsten: Jeg skulle ønske at du kunne fått sett originalen.. For tro det eller ei,men den er faktisk mye bedre.. Må nok lære meg litt mer om teknikk når det gjelder scanning tror jeg.. :)
Carsten A.

Kjenner ikke MGI Photosuite II, men alle billedbehandlingsprogram (med repekt for seg selv), enkle eller kompliserte, skal ha funksjoner for endring av formatet. De heter gjerne noe i retning av ''resize'', ''resample'', ''image size'' el. lign. Om du ikke finner MGI Photosuite II egnet for dette, finnes det greie gratisprogrammer å laste ned. F.eks. er Irfan View utmerket, Homepage: http://stud1.tuwien.ac.at/~e9227474/. Irfan View har ''resize'', det er bare å sette igang (prøv deg litt fram på en KOPI!!). Går det helt i krøll for deg får du heller sende meg en mail direkte!
Mats N.

Kanonbild!Verkligen en bild som ''tar sej genom'' evt teknisk ''tåke''...och gör betraktaren glad!

Det att APS inte skulle kunna ge bra kvalitet i storlekar som här på F.no är bara dr..t. Jfr bilder tagna m. digitalkameror , de är ofta skarpa även från kameror m. nedåt 1 milj. piksler.Ett APS neg motsvarar (grovt sett, inte helt jämförbart) 6-8 milj. piksler.Även med andra skillnader i åtanke, som kan vara till digitalkameraåtergivningens fördelar, är detta ständiga upprepande om APS ''dårlighet'' starkt överdrivet.Proffsbruk är en anna sak.För visning på Web är det en fråga om att fixa skärpan rätt vid fotograferingen, och att behålla den vid skanning/digital behandling.Precis som med 135/120-format.

In med fler slika bilder, Fröydis!
MVH/Mats N.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu