Høstskisse fra Provences fjell.
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon AF-S DX VR ZOOM NIKKOR 18-200mm
  • Brennvidde75mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/125s
  • FilmtypeISO100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger273
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_286557} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Nina S.

Fin tredeling, men midtpartiet framstår så veldig lyst. Bortsett fra det, jeg gjenkjenner Frankrike her i mengder. Har bodd i Provence i et år, herlig plass, gode lukter og vakre farger.
Mvh Nina
Inger Anne Maritsdotter V.

Malerisk høststemning fra vakre Provence,
overvintrer du der nede nå?

vh Inger Anne
Steinulf L.

Takk for kommentarer. Ser på min laptop at midtpartiet fremstår litt lyst.Inger Anne: Nei desverre.
Vegard L.

Fine fargetoner. Litt uskarpt?
Mvh Vegard
Tone A.

Hei Steinulf
Eit flott fargespel med fine kontrastar. Her er det den blåtona sjøen med sine gjentekne linjer og refleksjonar som gjer myke for bildet i kontrast med dei gultona buskane.
Berget har har også blåtonar med ein røff struktur, men der kor lyset fell er det litt for lyst. Du kunne nok ha blenda litt ned her, sjølv om buskane nok hadde blitt litt enda emir uskarpe. Det ser ut som det bles litt her også pga linjene i sjøen.
Eit vakkert haustbilde frå Provence kor blåtonespelet gjer bildet spanade.
:) Tone
Tove H.

Det lyse midtpartiet er nevnt. Ellers vakkert og malerisk med utrolig fine farger.
Mvh Tove
Odd Tore S.

Høstlig skisse som reiser spørsmålet om dette er et regulert vann? Den ganske høye og utvaskete strandsonen kan tyde på slikt.
Litt spesiell farge her, litt blåaktig mot grønt vann.
Skulle gjerne sett litt mer vann og mer stille vann med speilinger, den antydningen som er her gir mersmak. Men vinden kan vel ikke engang D200 stilne.
Odd Tore
Steinulf L.

Takk for kommentarer. Sjøen heter Lac de ste. Cruiz og ligger i Gorges du Verdon. Sjøen er regulert, men ikke til kraft. Hovedtilførdelselven Verdon, som noen steder skjærer seg 700 m ned i fjellet, er en populær rafting elv på vårparten.
Roger K.

Hei Steinulf!
Høsten er vakker flere steder på kloden, ser jeg. Midtpartiets lys er nevnt, men ikke mye justeringer for det sitter. Som Odd Tore er inne på savner jeg også litt mere vann og bunner nok ut i at jeg liker litt forgrunn. Litt forskjell på folk hva som kler øyet best. Så blir det hva fotografen føler og legger vekt på. Bilde står støtt slik det er og min undring hva som skuler seg i bunn, sider og topp får være en spenning. Bra levert.

Mvh RK
Inger-Lise S.

Hei Steinulf! For et nydelig motiv med vakre farger!
Det harde lyset i midten på land er nevnt, men jeg syns det fungerer. Usedvanlig lekre fargenyanser på vannet! Vi ser nok av vannet til å nyte det :-)

Inger-Lise
ingeborg w.

Gitt at speilingene blir utydelige pga. vinden kunne jeg tenkt meg et kutt nede, så omtrent halvparten av vannet blir borte. Da kommer fokus mer på de friske høstfargene i buskene. Litt kortere lukkertid hadde hjulpet på uskarpheten og det lyse partiet.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu