Sivhøne i farta
Kvifor bruke vingar når ein har bein?
:)
Sivhøner er jo ofte ganske så sky og nervøse når dei bevegar seg i åpent lende, og det skal ikkje så masse til før dei spring mot skjul. Syntes bildet får fram dette. Hadde egentlig tenkt å legge ut eit skarpt og ''vanlig'' sivhønebilde i kjedeligare positur, men enda på dette uskarpe, fartsbildet...
Bildet inngår i albumet Østensjøvannet. - Bilder fra Østensjøvannet.
Utstyr
  • Canon EOS 350 D
  • Canon EF 100-400 mm, 4.5-5.6.
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger227
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_284752} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Tommy S.

Heisann

Uskarpheten er helt ok, da dette er et bilde med fart!!
Flott bilde, der du virkelig får frem hastigheten.
Et spennende bilde.
Sivhøna er heller ikke av den vanligste arten!

Tommy S
Nina E.

Der har vi en av sivhøne-ungene ved Østensjøvannet, tenker jeg. De er i farta hele tiden. Står sjelden stille, kommer gjerne fram og napper etter mat, men løper fort inn i krattet hvis du kommer for nær. Har fått dem rimelig tett oppi linsa når jeg sitter i ro en stund i nærheten,- da våger de seg innpå deg et stykke. Men vanskelig å få gode og skarpe nok bilder, for hodet virrer ihvertfall rundt hele tida. Artig med et fartsbilde, -det er i grunnen akkurat sånn de ser ut når de langer ut bortover sletta med de store føttene sine.
Et artig syn. Mvh Nina
Fredrik S.

Takk til begge to for fine kommentarar! :)

Nina: Stemmer at bildet er fra Østensjøvannet. Stressar rundt desse sivhøne-ungane! Fekk eit par skarpe bilder etter lang venting, då kom dei ganske nært, som du seier. Enig med deg i virring med haud, og skarpheit. hehe, blir raskt ein del uskarpe bilder av både sivhøner og sothøner pga det.

Dette individet var imidlertid av den meir skvetne sorten, og sprang så raskt den kunne mot buskaset.

Mvh Fredrik
Arvid B.

Artig bilde dette, Fredrik!

Uskarpheten får bevegelsen i bildet godt tydeliggjort. Ser av bildene dine at vi begge har en felles lidenskap for fuglefotografering! Jeg er ganske så fersk i gamet, men skal likevel prøve meg med et råd: Har du forsøkt å kutte bildet litt foran fuglen? Kanskje ville effekten av at fuglen løper ifra noe bli ytterligere forsterket? Med mer rom BAK fuglen enn foran, vil du vel få understreket at fuglen er på flukt? Mulig jeg tar feil, men du kan jo prøve og se...

mvh

Arvid B
Fredrik S.

Heisann! Takk for kommentar og tips =)

Mvh Fredrik S
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu