Kongeørn i vinterlandskap
Denne eldre Kongeørn var veldig forsiktig når den skulle besøke mitt utlagte åte sist sesong. Den dukket som regel ikke opp før jeg hadde tenkt å pakke sammen og sette kursen hjemover.
Den hadde for vane (uvane) å ikke dukke opp før lukkertiden viste under 1/30 sek. på iso 800.
Men noen bilder ble det av den om det fleste ble uskarpe så var det noen brukende inn i mellom.
Utstyr
  • Canon EOS 1 D mark II
  • EF 70-200 mm. f2,8 IS.
  • Brennvidde148mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/4s
  • FilmtypeIso 800
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger1054
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_284572} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Svein B.
Hvor lang lukkertiden ble, eller hvor ''dårlige'' lysforholdene var- resultatet viser at dårlig lys ofte er virkelig BRA lys....Nydelig bilde av gamleørna i vilt og vakkert vestlandslandskap, og i et eventyrlig vinterlys. At bildet grunnet lite lys i optaksøyeblikket har små tekniske ting en kan plukke i velger jeg glatt å overse. Dette er flott Rolf.

Mvh
Svein B
Ole Martin D.
Skjønner hvorfor alle er så spente på hva Rolf Selvik kommer med neste gang!! Strålende og når en hvet hva lystrøbbel er så vet vi at dette er dykig utført.
Vegard L.
Dette kan du være fornøyd med. Flotte fargetoner og flott miljø. God skarphet på ørnen.
Vegard
anders s.
du har virkelig funnet en flott plass for åtene dine rolf,og nå klarer jeg faktisk å se hvor det er fra.så nå ringer jeg seoghør med en gang, eventuelt tjuvlåner plassen din litt:-) og til bildet ditt så holder dette høy klasse som vanlig mvh anders
Rolf S.
Takk for kommentarene til dere.
Mvh Rolf
Aleksander M.
Hei
Et utrolig flott kongeørnbilde med utrolig landskap. Synes skarpheten er god til tross for det dårlige lyset, og når man først fikser skarpheten i dårlig lys, er ofte lyset veldig pent, som nevnt. Du har utført alt på en god måte og med stødig kompoisjon skapt et flott bilde! Meget bra.

Mvh Aleksander
Ivar B.
Et utrolig flott miljø du jobber i Rolf. Ørna skuer utover sitt vinterrike kledd i flott vinterlys, Mektig og flott. Mvh Ivar.
Kjartan T.
Fantastisk bilde, i et magisk lys. Dette var virkelig severdig! Vanskelig å finne noe å sette fingeren på her, rett og slett et bra naturfoto.
Knut Børge S.
Hei Rolf!

Fantastisk flott bilde av kongeørna i vakkert landskap. Meget god skarphet og vakkert lys. Severdig natufoto!

mvh KBS
Kjell Ivar Ø.
Flott naturfoto i dårleg lys. Herlig miljø. Utrolig lukkertid.
vh Kjell Ivar
Jan Inge K.
Storslagent! Det er slik kongen skal avbildes...
Terje S.
Utsøkt Kongeørnbilde i vakre og naturlige omgivelser i ett hærlig kveldslys.
Venting gir resultater før eller siden. De mange timene i skjulet har gitt topp resultat. Jeg får stadig høre at jeg er gal som sitter ute time etter time å ser ut gjennom en liten glugge . Men mener at dette her er mye mer givende enn å sitte fremfor en tv skjerm å glo.

Lykke til med nye fotoprosjekt. Nå pakker jeg fotoutstyr å går for å legge meg i ørneskjulet.


Terje
kai j.
Veldig bra Rolf, fint og se kongeørna i et så flott miljø.
Dette er det bare og nyte!

KJ
Magnar L.
Dette er bare helt herlig. Gammelørna i en vill vestlandsnatur i vakkert kveldslys. Veldig severdig bilde.
mvh
Magnar
Jan R O.
Ja, enig i at det er flott, men det første jeg tenkte på når jeg så dette bildet var: Døde rådyret akkurat her? Nei, jeg skjønner det er åte og det er vel måten å få slike bilder på, men det var nå den tanken som slo meg.
Rolf S.
Takker for nye kommentarer.
Til Jan R. Olsen, Jeg prøver alltid og arangere åtefotografering av ørn på en slik måte at dette skal være så troverdig som mulig, at dette Rådyret ikke skulle kunne omkomme her ser jeg jeg ingen problem med, området her har en rimelig tetthet av både Hjort og Rådyr og skogområdet er like inntil plassen Rådyret ligger.
Men jeg legger ikke skjul på at mine Ørnebilder er tatt på utlagte byttedyr.
Mvh Rolf
Per Harald O.
Det maleriske landskapet, lyset og kompen gjør dette til det flotteste ørnebildet her på dotten!
Hilsen Per
Stian H.
Dette var virkelig flott.

Ser du har tunge lysforhold, men resultatet ble bra det! Artig med landskapsbeskrivelsen, det hever bildet mange hakk. Har brukt de siste dagene i skjul selv, og det er jo typisk at når lyset er som finest, da håper men og håper, men nei... I dag fikk jeg besøk litt for tidlig og litt for sent, da det ikke er lange perioden med lys her hos oss nå. Blir bedre med litt snø!

Lykke til videre i vinter,

Stian
Jan-Eilert P.
Den uskarpe bakgrunnen er tydelig nok til å forstå landskapet. Bakgrunnen gir en litt malerisk effekt her og forgrunnen er sylskarp godt naturfoto av Kongeørn. Lyset er svært behagelig. Alt i alt gjør denne kombinasjonen dette bildet til et bilde av svært høy kvalitet.

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu