Orrhane i vårstemning
En liten mørk vinter nå så er vi snart der igjen. Orrhanene øver seg allerede....
Bildet inngår i albumet Fugler i Gudbrandsdalen -
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon AF-S VR 200-400mm f4 G ED-IF
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger335
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_283773} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Robin J.

Her gir du oss en fin smak av vårens vakre spill. Det er jo tross alt ikke så lenge til.............. Bare et par tre bekmørke måneder.Mvh RJ
Jan Inge K.

Fint miljøbilde av orrhanen. Ganske mange av dem i skogen nå i høst og siden det også er smågnagerår her nord kan vi vel håpe på stor aktivitet på spillplassene til våren...
Terje S.

Flott bilde Svein . Vi gleder oss allerede til våren. Her hjemme er fryseboksen fullt opp så da gjenstår det bare å få noen nye flotte bilder.
Nytt prosjekt på gang med rester etter jakta. I morra blir 2 stamper med slakteavfall slengt i land på en holme mens D200 skal få stå i fred med vidvinkel å ta bilder så lenge det er minne. Eller rettere sagt jeg har bare 4 Gb kort så jeg får plass til 1 bilde i minuttet i 240 minutt. Tiden får vise om ørna tar sjansen. Får bare håpe at ingen stjeler kamera mens det står alene på ett skjær. Neida det blir tildekt med kamo.

Terje
Hans-Jørgen H.

Go morgen Svein!

Ja, her får du vårlengslene til å bruse.......
Joda, orrhanene ligger allerede i hardtrening ved myrdragene.
Pussig med dette høstspillet.
Flott lys inn på bildet ditt fremhever fuglen på en fin måte.
Selv ville jeg ha beskåret litt øverst.
Litt spennende bakgrunn med det uskarpe kvistkvasset...
lager liksom noen abstrakte mønstre uten å forstyrre selve hanan som er skarp og fin.

En framifrå dag i Gudbrandsdalen!
Hans-Jørgen
Kjell Sigurd S.

Jada, lekkert av hanen i et fint miljø. Liker veldig godt det lave kamerastandpunktet du har valgt, samt plasseringen av hovedmotivet i bildeflaten. God stemning her.

Kjell S
Knut Børge S.

Hei Svein!

Flott miljøbilde av den stolte hanen. Godt komponert med flotte farger og meget vakkert lys. Kjempebra!

mvh KBS
Håvard S.

God dag, Svein.
Interessant utsnitt og formasjoner i bakgrunnen. Veldig flott miljø du viser orrhanen i. Lyset er med på å fremheve fuglen og gjør at hanen får en fabelaktig skinnende effekt i fjærdrakta. Som allerede sagt: vi gleder oss til våren allerede.

Mvh. HåvardS
Ronny A.

Hei Svein.
Flott forspill på våren dette. Gleder meg allerede:-)
mvh Ronny
Svein B.

Hei og takk for kommentarer folkens.

RJ: Jeg skriver ''En liten mørk vinter...'', men vinteren hos deg er nok både lengre og mørkere enn her hos meg. Men likevel går det jo fort til sola snur og vi går den ''riktige'' vegen igjen.

TS: Spennende prosjekt du prøver deg på. Bruker du ikke ML-3 også? Du er klar over den innebyge IR-fella på den?

HJH: Kan være enig i beskjæringsforslaget, tusen takk.

Til dere andre, tusen takk- igjen.

Mvh
Svein B

Odd E. k.

Hei Svein!

Et flott bilde av orrhanen i skogen. Fint lys og farger, der orrhanen fremtrer som skarp og i en fin spillepositur. Fin fotovinkel inn på fuglen, der de karakteristiske fargene i fjærdraklten kommer godt frem. Flott utsnitt, der miljøet rundt fuglen også ble meget bra. Et nydelig stemningsbilde dette Svein!

Ha en fin fotouke!

mvh

Odd E.
Kjartan T.

Jeg vet ikke helt hvor du er med dette bildet, er det tidlig vårspill eller er det et ekte bilde av høstspillet til orrfuglene? Synd at treet ikke har mer høstfarger dersom du har vært på leiken og fotografert nå. Sånn sett var det ikke fullklaff, men et pent bilde av orrfugl i miljøet er det.

Har for egen del filmet på leikplassen i slutten av oktober og det var forbausende mye aktivitet. Selv orrhønene var innom og sa hei. Ole Martin Dahle har forøvrig fotografert orrfugl på leiken i nyttårshelga.
Svein B.

Hei, og takk for kommentarer til dere siste også.

KT: Dette er vårspill, seint i april. Orrhanene er innom leikplassene og spiller litt nær sagt hele året, jeg har selv opplevd orrfuglspill grytidlige og iskalde vintermorgener tidlig i januar. Men det er oftest ett kort og stusselig spill med et par haner som lander på leiken mens det ennå er omtrent mørkt, gir noen små oppvisninger før de farter videre lenge før dagslyset rekker å lyssette leiken. Men i september og oktober er det gjerne bra fart på leiken, på gode morgener og kvelder nesten som vårspillet. Selv synes jeg høstspillet generelt har noe lettere for å foregå i trærne, mindre aktivitet nede på selve leikplassen. Men jeg har aldri ligget ute på høstleiken på samme måte som en gjerne gjør det om våren- så det kan foregå mye jeg ikke har fått med meg.

Mvh
Svein B
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu