JLS
Fotograf
Utstyr
  • F90x
  • 180mm
  • Brennvidde180mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/250s
  • FilmtypeTri X
  • Nei
  • AnnetRodinal 1:50
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger817
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_28290} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Erlend M.

Flott! Stilig med så mye korn. Fine kontraster. Bra komp, bra at vingene strekker ut til hjørnene og fyller så mye av bildet.
Ketil K.

Her har du tatt et virkelig flott måkebilde, der svært mye stemmer. Motlys, som gir fin visning av fjærene og vingebevegelsene. God gammeldags TriX hever resultatet også, og gir bildet en kornet stofflighet som er meget bra! Bakgrunnen forsterker dessuten motivet. Kontrastrikt, med lett utbrente/gjengrodde områder trekker kanskje ned, men jeg synes det passer bra i dette bildet.
Nils B.

Føyer meg inn etter Ketil. Synes dette er utrolig flott.
mvh Nils
Jan B.

Veldig bra bilde. Liker allt.
Jan B
Jostein M.

Flott bilde, bra at du har valgt S/H
Mvh Jostein
Carsten A.

Bra, og jeg er stort sett enig med Ketil K i hans beskrivelse. Legger kanskje litt mer vekt på tilløp til utbrenthet (hode, forkropp). I bilder med en fin kornstruktur er det viktig å unngå innslag som bryter opp inntrykket. Her er det likevel en del flekker o. lign, særlig i bildet øvre høyre 1/4. Kan se ut som riper i filmen har etterlatt sine spor. Slikt er det arbeidskrevende (men ellers enkelt) å kvitte seg med, og det spiller ganske stor rolle for hovedinntrykket.
MVH CA
Don P.

Takker alle for positve og konstruktive kommentarer. Må tydeligvis ta forarbeider i PS mer alvorlig. Går ut ifra de små ripene i filmen kan fjernes med rubber stamp tool i PS, men hva er den beste måten å takle utbrenning på hode og forkropp uten å endre toneomfang på bildet for øvrig? Skille området ut som eget lag og justerer brightness/kontrast, eller hva?
Mvh DP
Carsten A.

DP: Fjerning av smårusk og riper går fint med med rubber stamp tool i PS. Jeg pleier da å ha bildefilen i 100%, altså slik du får med ''Actual pixels''. Da kan du finpynte på omtrent alt uten at det syns.

Ofte går det å takle for lyse områder med svak kontrast på den måten du nevner. Men her dreier det seg om (nesten helt) utbrente partier, og der tviler jeg på at du får gjort særlig mye på den måten. Uansett, ikke bruk brightness/kontrast, men levels- eller helst kurveverktøyet. Behandling på eget lag er fornuftig, dermed kan en prøve seg frem uten å ødelegge. En må faktisk passe på allerede under scanningen - alle filmscannere har vel en merode for å måle verdiene på preview. Ligger noen partier for høyt (uten at dette er tilfelle på originalen), må en bruke scannerens verktøy for å holde på detaljer og/eller stofflighet i de lyseste partiene.
MVH CA
Carsten A.

PS, jeg glemte et poeng. Du ser omtrent med en gang på histogrammet (i levels) om det kan gjøres noe med den aktuelle filen. Dersom histogrammet ser ut som her, altså slik at det butter imot, og tildels klatrer opp på høyre ''vegg'', er det ikke lett å få gjort noe. Er det en kraftig opphoping av toner på høyre side, er det ensbetydende med utbrente områder.
MVH CA
Avsluttet .

Synes dette er et godt bilde. Kunne vært en ide å vridd ned 1/2 eller 1 trinn for å unngå de overeksponerte partiene.

-kjell
Ragnar L.

Jonathan Livingston Seagull...

Kan se at vingene kutter gjennom luften. Vakkert!
Knut S.

Dette er MITT bilde. Har filmen.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu