En strime av sol
Etter en natt med regn, vind og sludd, bestemmer sola seg for å lage en revne i skydekket tidlig på morgenkvisten, for en siste visning av høstfarger.

Fra Kvænangen i nordtroms
Bildet inngår i albumet Landskap i Nord -
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikkor 18-70
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger478
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_281765} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Rune S.
Nydelig bilde i fin komposisjon og flotte valører. Fint med den solstripa som stryker langs fjellsiden. Fint også med kontrasten mellom litt kalde og varme farger. Meget bra!

Mvh
Rune S
kjetil g.
Dette bildet likte jeg umiddelbart svært godt! Flott komposisjon, harmoniske farger. liker solstrålene i bakgrunnen, hvordan deg grønne fra treet ''reflekteres'' i bakken. Knall bilde. Anbefales!

Kjetil
Jostein F.
Hei Rune og Kjetil!

Hjertelig takk for kommentarer, veldig artig med en anbefaling Kjetil, det inspirerer. Var litt i tvil selv med hensyn til komposisjonen, men i opptaksøyeblikket var det ikke mulig med et bedre ståsted. Hyggelig derfor at kompen fungerte ok.

Mvh; Jostein
Svend Wiig L.
Hei Jostein!

''En stripe av sol'' - ja, det var nettopp det jeg tenkte da jeg så bildet.
Du var heldig i noen få minutter/sekunder og fikk et flott spottlys fra sola som går tilfeldig bortover åsen/fjellet. Samtidig har du fargene med en overgang fra sommer til vinter. Treet med de grønne bladene er ikke midtstilt og står i forhold til resten av miljøet.

Det at den så vidt ''strekker'' over fjellene tyder på at en ikke helt vil slippe taket på sommeren??!

Mvh Svend
Avsluttet .
Hei Jostein,

Særdeles severdig bilde. Komp eksp er helt på topp. Lekkert med innslag av sol mot fjellet.

mvh
Tommy
Jan R O.
Fint bilde, men det store minuset her er at treet går litt for mye i ett med bakgrunnen. Synd den ikke hadde mere høstfarger.
Anne Ø.
Oj, så nydelig lys her som gir behagelige høstoner og milde farger i et godt motiv. Et godt bilde å beskue!!

Anne:)
Jostein F.
Hei Svend, Tommy, Jan R, og Anne!

Mange takk for kommentarer og synspunkter fra dere, Veldig hyggelig.

Jan R; Jepp jeg er enig, jeg ønsket egentlig å plassere treet ute til venstre, både for bedre balanse og for å trekke frem fargene bedre. Men, men, ikke altid man får det som man vil her i verden:)

Mvh; Jostein
Jan R O.
Nei, man må bare prøve å gjøre det beste ut av det. Ellers fine farger og fint lys.
Jan R O.
Kan jeg ellers spørre om hvor bildet er tatt?
Jostein F.
Hei Jan R!
Bare hyggelig at du spør hvor bildet er tatt. Det er tatt i Baddern. Et fjellområde jeg har vandret i og blitt veldig glad i, siden slutten av 1980tallet. Har vandret mye med fiskestang/ sideligger, men de siste ti årene utelukkende med kamera.

PS. Husker enda godt bildeserien din i Fotografi ''Ferga året rundt'', (mulig tittelen ikke er ordrett gjengitt), den inspirerte og ga mye ettersom bildene var tatt i et område som jeg kjente til, Temaet var interessant og bildene holdt høy kvalitet, så takk for det.

Mvh; Jostein
Per Einar G.
Har ikke noe kritikkverdig å komme med til dette bildet! Her vil jeg henge meg på alle de positive kommentarene. Et meget severdig bilde, nydelig landskap, farger, DOF. VAKKERT!

Per E.
Fredrik E.
Hei.
Meget pent bilde, skulle ønske treet i front skilte seg enda mer ut. Akkurat nå er det bakgrunnen som gjør bildet og ikke begge deler.Men den stripa med sol funka veldig godt.! Blits er ofte fyfy, men her hadde jeg villa brukt det for å lyse opp treet i front. Uansett et pent bilde med fine høstfarger.!
Fredrik
Jostein F.
Hei Per Einar og Fradrik!
Veldig hyggelig med kommentarer, takk for det.
Fredrik: Ja! blits kunne muligens hatt noe for seg her, det er imidlertid sjeldent jeg bruker blits på landskapsbilder. Litt synd jeg ikke forsøkte det, skulle vært artig å sett resultatet.

Mvh; Jostein
Stig Børre E.
Bra høstbilde. Spesielle toner og lys og en oppskriftsmessig komposisjon.

StigB
Inger-Lise S.
Hei! Et nydelig høstbilde! Fint motiv, spesielle og lekre farger og fint lys i fjellet:)

Inger-Lise
Jostein F.
Hei Stig Børre og Inger-Lise!
Kan bare takke så mye for så positive kommentarer.

Mvh; Jostein
Steffen F.
Hallo!
Sinnsykt pene å naturlige farga i det bildet her. D som hadde vært typpisk her hadde vært om himmeln va overeksponert, men det har du klart å unngå, tell tross før fin fokus på trærn å marka. Fint høstbilde.
Anne-Lise S.
Herlig å se hvordan du maler med lyset slik at lia får disse lyse og mer skyggefulle områdene som fremhever fargene så ulikt, og som videre også får frem detaljer på en suveren måte. Herlige farger ellers i bildet også. God plassering av treet nærmest, som også er dybdeskapende her. Vakkert formidlet landskap!

Anne-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu