Lyngen 1968
Bildet inngår i albumet Retro - Skannede dias, vesentlig fra 1960 tallet.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • FilmtypeKodak Echtachrome
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger380
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_281396} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Matts R.

En snygg bild, men tyvärr tar oskärpan i bilden bort känslan.

-::Matts::-
Eli B.

Vakkert landskap!

mvh Eli
Anne-Lise S.

Det hviler et ekte nostalgisk preg over dette fotografiet, Steinulf. Både farger og elementer i bildet bærer preg av dette. Er det en slide`s film som er brukt her?

Anne-Lise
Steinulf L.

Takk for kommentarer. Bildet er tatt en våt sommerdag i 1968 på Kodak Echtachrome lysbildefilm. Teknisk neppe blandt de beste, men jeg synes det er en fin miljøskildring. Bilder må ikke nødvendigvis være sylskarpe for å fungere.
Roger K.

Hei Steinulf!
Artig å stille tiden tilbake litt med å beskue slike bilder. Enig med deg i din kommentar ovenfor og dette bilde gir så absolutt verdien i historikk gjennom bildekvalitet og innhold. En tid der det meste ble tatt i bruk for å få hverdagen til å trille rundt. Legger spessielt merke til den overbygde tilhengeren som stikker seg frem i farger og form. Kan ikke påstå et jeg har sett denne og vil nok tro at det er litt hjemmesnekring av deler til bobla. Kan nok ta feil der og redskapen har så til de grader hatt stor utvikling til dagens samfunn. En liten hjell på lur til å produsere litt mat til husbruk og av nødvendighet på den tiden. Forteller litt om bruk og kastmentaliteten i dag. Båten forteller ikke heller om den store velstanden der motorkrafta mest sannsynlig var en 8-12 Sabb diesel. Eieren var nok strålende fornøyd med sitt redskap til å spe på inntekta si. Historisk og fortellende bilde dette.

Mvh RK
Tove H.

Historisk og fortellende - en flott idyll. Men... det finnes heldigvis lignende perler ennå. Noen er glad i det gamle og tar vare på det, heldigvis. Flott stemning du formidler.
Mvh Tove
Linde G.

Hei Steinulf
Dette var et meget lekkert bilde, mye som skjedde her og e flott idyll og historisk, som også de andre nevner. Det er riktignok litt uskarpt uten at jeg synes det skjemmer bildet.
Flott rett og slett.


Hilsen
Linde Gilberg
Inger Anne Maritsdotter V.

Det er et bilde med et fint nostalgisk preg og med storslagne fjell i bakgrunnen. Har du brukt NI her? ( i såfall var det ikke nødvendig)

Mvh Inger Anne
Odd Tore S.

Jeg ser du graver i oldtidens arkiver og finner mye interessant og restaureringsverdig.
I første omgang velger jeg meg ut dette, både fordi det er et fint landskap og fordi det gir et bra tidsbilde.
Det som virkelig slår her er den selvkomponerte hengeren med boblepanser som lokk. Litt av en kreasjon. X registrert?
Jeg ser det er Ektachrome, forsåvidt både av tekst og bilde. Selv om jeg av økonomiske grunner brukte mest Ektachrome selv, synes jeg ikke at den nådde helt opp mot Kodachrome II (fremkalt i Sverige eller Sveits) når det gjaldt skarphet og klarhet i fargene. Av og til kom det en super slenger (fersk fremkaller??), men dette ligner mest på det jeg opplevde også. Mao har du gjort en vellykket scanning og viderebehandling her, og beholdt det typiske.
Skarpheten synes jeg likevel ligger litt på minussiden. Hva slags kamera og objektiv har du brukt?
Når jeg har restaurert mine gamle, har jeg av og til vært nødt til å gå til både økning av kontrast og oppskarping lokalt for å ta vare på detaljer som syntes på ubehandlet originalscan, men som forsvant etterhvert som det ble krympet og downsampled til tillatt størrelse her. Mulig at det er et problem i dette tilfellet også? Skiltet på hengeren er helt typisk for det jeg beskriver.
Odd Tore
Steinulf L.

Takk for kommentarer og spesielt til Odd-Tore for deling av erfaring og gode råd. Jeg har vært gjennom noen scanning seanser før og er enig i at eldre bilder har varierende resultat. Noen ser ut som de er tatt igår, andre bilder har verdi kun for spesielt interesserte.

Kameraet her er et Voigtlander CL med et f2,8/35 mm objektiv. Mao et godt kamera. Jeg tror at været nok må ta noe av skylden for uskarpheten på dette bildet, lukkertiden har kanskje blitt noe lang pga de regntunge skyene. Ellers ser jeg godt poenget med bilskiltet, som er fint leslbart på min tiff fil.
Liv F. D.

Hei Steinulf,
koslig og nostalgisk bilde. Severdig, men det ble dessverre for uklart. Har også forsøkt meg med skanning av gamle bilder. Det er fint å restaurere og ta vare på disse.
mvh
Liv '')
Avsluttet .

Jeg synes ikke det gjør noe at det er litt uskarpt. Motivet er så vakkert i seg selv.
Der har jeg nok kjørt forbi.
Mvh
Eva
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu