Gjerdesmett
Når jeg først la ut bilde av Norges minste fugl, fuglekonge, kan jeg jo fortsette med Norges nestminste, gjerdesmetten, som veier omtrent det dobbelte av fuglekongen, henholdsvis 10 og 5 gram. Gjerdesmetten er den eneste smettearten som finnes i Europa, mens både den og nesten 60 andre smettearter finnes i Amerika.
Bildet inngår i albumet Norske fuglearter - En serie med artsbilder av fugler som finnes i Norge, men hvor bildene ikke nødvendigvis er tatt i Norge. Får jeg miljøet rundt fuglen med i bildet tas det nok med, selv om det da ofte ikke blir rolig bakgrunn eller forgrunn for den saks skyld.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_280654} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Lars Kristian A.
Nydelig. Krystalklare farger.
Arne S.
Hvilket herlig smettebilde! Nei, dette er så visst ingen fugl på kvist. Den turkisfargede dingsen hever bildet himmelhøyt over tradisjonelle fugleportrett. Bakgrunnsfargen er også meget delikat. For ikke å snakke om den herlige reisningen på stjerten..

Bra Ketil!
Pål E.
Hallo,

Veldig nært og flott portrett! Den rustrøde fargen går elegant gjennom hele bildet. Innslaget av kultur (plog, vinsje, krantopp, fortøyningsbolt, møllestein, vekløftingselement?) gir assosiasjonene bånd å gå på. Likevel er det lyset i bildet som imponerer meg mest. Noterer samtidig at fuglen ikke fremstår som utpreget skarp, og stiller derfor et forsiktig spørsmål om (litt lav) blenderverdi. Ellers topp som alltid!

mvh
Pål

PS. Hadde rigget telelinse på stativ under teltduk i skogen i dag, med håp om å avbilde nøtteskrike, da en gjerdesmett dukket opp inn under kamuflasjen, knappe 30 cm fra ansiktet mitt. Umulig å ta bilde. Slik kan man sitte og måpe med sitt vektige fotoutstyr i fanget.
Kjell Sigurd S.
Flott av gjeredesmetten. Severdig sitteplass og herlige farger. Meget detaljrikt med en fin positur. Supert.

Kjell S
Jan Inge K.
Supert bilde av gjerdesmetten. Kanskje ikke i de omgivelsene man ser den oftest...
Kjell Ivar Ø.
Knall bilde av Gjerdesmetten å en anbefaling.
Kjell Ivar
Ivar B.
Denne ble bokstavelig talt spenstig. Miljøet og fargene i bakgrunnen gir et spennende og annerledes fuglebilde. Tøfft. Mvh Ivar.
Terje K.
...sylskarpt av en urolig og bitteliten fugl. Kunne gjerne sett litt mer luft på venstresida.

-Terje-
Jan R O.
Skikkelig skarpt og fint bilde, fin positur. Det jeg spesielt bet meg merke i var helt ute av fokus-bakgrunnen som er i fine fargetoner og den fargerike anretningen fuglen står på. Begge ting er med på å heve bildet.
anders s.
herlig bilde av en flott fugl.og for noen flotte bakgrunnsfarger det var her(BYGNING?) .derimot så er jeg ikke helt sikker på om jeg liker den ''dingsen'' den står på. jeg har sans for nytenkning,men jeg synes kanskje det ble litt for mye ''kulturkrasj'' med den ''unaturlige'' dingsen mvh anders
Eyvind R.
Et flott gjerdesmettportrett. Velplassert fokusplan og bra med detaljer. Dus bakgrunn som fremhever fuglen. Et snev av miljøet gjør seg også.

Mvh Eyvind
Asbjørn M.
Et nydelig artsbilde !
Ser også det absurde i dette motivet, der den vakre fuglen sitter
på rustent stål, som bruker lang tid på å brytes ned i naturen.

Asbjørn
Odd E. k.
Hei Ketil!

Et meget flott bilde av gjerdesmetten. Upåklagelig skarpt med flotte detaljer og farger. Typisk positur på fuglen med stjerten i været. Et topp bilde av den lille fuglen. Anbefales!!

Mvh

Odd E.
Robin J.
Spennende fuglebilde med en nydelig bakgrunn. Og til forandring ikke på kvist:) Mvh rJ
Ketil K.
Hjertelig takk for kommentarer og anbefalinger. Ja stjerten på gjerdesmetten - ser jo ut som den har falt ned og brukket den. Blenderåpningen her var i minste laget, men det var også lyset Pål. Og gjerdesmetten var så nær at jeg misset flere bilder, da den kom innenfor nærgrensen. Bakgrunnen er rusten hydraulikk av noe slag, i likhet med dingsen fuglen sitter på. Og kulturkrasj må vi leve med, mer absurd kommer det til å bli når enda flere av fugleartene etter hvert blir utryddet og borte.
stein ola h.
Hallo.

Anbefaling sendt :)

Mvh.
Stein Ola
Kjell G.
Helt enig: Tvers gjennom herlig!
Geir Arne M.

Dette var bra Ketil. Lærer mye av dine fugleportretter -....


mvh
geir
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu