Aunetrean panorama
Trær som jeg liker å besøke i varierende vær og sesonger.
OK himmel og utsnitt. Kanskje litt flatt og venstretungt?
Bildet inngår i albumet Aunetrean - Trær som står beleilig til på en åker i Svarliaunet i Overhalla.
Utstyr
  • Canon A-1
  • Canon FD 35 f.2
  • Brennvidde35mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/15s
  • FilmtypeKodak sv/hv c-41 400
  • Nei
  • AnnetSkannet i fotobutikken fordi jeg syns det er vanskelig å skanne disse negativene. Opptak med avtonet gråfilter og orange filter for å trekke fram skyene. Forandret utsnitt i PS og jobbet litt med toner.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger290
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_280485} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Espen R.

Hei
Synes dette ble bra, opplever ikke bildet som venstretungt. Flott med skylaget som gir bildet mer dramtikk og liv. Ren og enkel komp som er velfungerende. Pent etterarbeid.
vh
Espen
Fred S.

Opplever det heller ikke som påfallende venstretungt, Johann, og jeg liker formatet. Synes dette er det mest spennende jeg har sett av de velkjente trærne dine. Fine ''slåmaskinfurer'' i bakken, og himmelen er herlig dyster. ( ..og ikke ulik den vi har sett nettopp her i bygda den siste måneden.)

vh fred
Jóhann Á.

Hei, og takk til dere! Ok, ikke for venstretungt. Og må si meg enig med deg, Fred, at dette er det beste hittil av trærne. Selv var jeg rimelig fornøyd denne gangen! Ble noe sånn som jeg hadde tenkt.
ingebjørg fyrileiv g.

Hei, Jóhann. Jeg vet ikke helt her jeg. Formatet er i og for seg fint, men venstre side er mye mer interessant enn den lyse høyresiden. Bildet er ikke ubalansert, men jeg opplever det heller litt konkurrarende i og med at høyre side er så lys. Jeg finner ikke roen helt. Linjene på åkeren er fin, men det når ikke helt opp hos meg.

vh ingebjørg
Jóhann Á.

Hei Ingebjørg, og takk for konstruktiv kommentar!
Ja, det er mulig det er som du sier at bildt blir litt todelt. Skal ta det med meg videre. Det er jo noen muligheter for å gjøre noe med det og de skal jeg utforske. Og så hadde det funket bedre hvis linjene i åkern hadde gått opp mot trærne
Birger N.


Hei johann.

Nå er det en god stund jeg har vært inne på doton, samt fotoklubben.

Skal bli flinkere på begge deler. :)

Fint bilde du har her.
Både himmelen og at det er i svart/ hvit får det til å virke dramatisk.
Vill si meg enig med ingebjørg om at den lyse siden konkurere med den siden tærne står på, men synes ikke det er i ubalnse.
Fine linjer:

Mvh Birger.
Jóhann Á.

Takk, Birger! Jeg håper du får til å komme på møter framover, hadde vært kjekt!!
Tore Arnt N.

Hei Johann:-)et vakkert bilde du har tatt her,synes disse to trærne virker veldig alene,men bilde ble veldig bra i svart/hvit,jeg synes du har valgt et bra utsnitt her,ps:har du sett på de to siste bildene mine?mvh Elin!
Petur E.

Virkilega fín mynd Jóhann.

Bestu jóla kveðjur héðan.
Petur E.

Fyrigefðu Jóhann. 'Eg er með nokkrar myndir hérna á minni bloggsíðu.

http://skagen.blog.is/blog/skagen/entry/393043/

Kannski þú hefðir áhuga að kíkja aðeins. lítið eitt inn á bloggið.

Kveðja Petur
Gunnar L.

Hei Johann.

Litt sent å kommentere dette bildet egentlig, men jeg er ikke alltid på dotten :)

Bildet er fasinerende, og godt eksponert. Komposisjonen er fin med trærne plassert godt ut fra senter i bildeflaten. Jeg går ut fra at du også her har forsøkt å fremstille en dramatisk hiimmel, men jeg føler ikke at det har vert helt vellykket.
Grunnen til dette er det grå partiet oppe i bildet, som ikke har noen kontraster. Hadde jeg vert deg, hadde jeg forsøkt med et enda tettere utsnitt for å få vekk det øverste på himlen. Bildet blir da litt mere midtstilt, men pga plasseringen av trærne, vil det allikevel ikke bli kjedelig å se på.

mvh
Gunnar
Jóhann Á.

Hei Gunnar!
Takk for fin kommentar! Her burde jeg kanskje jobbet litt mer med himmelen. Fra negativet er den litt flat. Dette er fra sv/hv original og jeg har brukt avtona gråfilter og orange filter for å trekke fram himmelen. Men det kan også kanskje flat tonene litt ut. Samtidig er jo det her grå og triste trønderregnbyger i utgangspunktet. Men som sagt kunne jeg nok jobbet mer med himmelen. Jeg ser hva du peker på, og tar med meg de forslagene vider. Har tenkt meg en utskrift av det her og da er alle innspill bra!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu