Ekorn V
Hadde en flott dag i kamuflasjen med ekorn som holdt på mye av tiden. Mange småfugler som spettmeis, kjøttmeis, granmeis og blåmeis besøkte fuglebrettet hele dagen. Fikk også sett to nye arter på foringsplassen; toppmeis og nøtteskrike. Det kommer nok bilder av dem etterhvert...
Mitt beste ekornbilde til nå
Utstyr
  • Canon EOS 350D
  • Canon EF 300/4 IS
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/60s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger343
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_279782} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Inge S.

Hei.
Syns dette er bra jeg. Skarpt og fint hode og fin kontakt.

Mvh Inge
Adrian Dyrhaug G.

Hei Aleksander

Flott ekornbilde. I mine øyne hadde en dusere bakgrunn gjort susen her.
Men da må du til med f/2,8, som ikke er mulig i dette tilfellet.
Som du selv skriver er nok dette ditt beste ekornbilde til nå. Flotte farger og jevn fordeling av skarpheten, der hodepartiet er skarpt og halen er litt mer dus. Artig dette!
Takker for kommentarer på mine nyeste bilder!

mvh Adrian Grande
Marcus V.

Fint ekornbilde dette, Aleksander.

Skarpheten er fin, men jeg kunne kanskje - i motsetning til Adrian - ønsket meg en mindre blenderåpning for å få mer av ekornet i fokus. Slik som det er nå er kun hodepartiet skarpt, og det liker jeg ikke så godt. Ved lavere kamerastandpunkt kunne du ha fått bakgrunnen på større avstand, og dermed fått en dusere bakgrunn - som Adrian nevner.

Ellers ville jeg likt å vite litt mer om fôringsplassen din. Hvilken kamuflasje du bruker, hva du bruker som åte osv.

Marcus
Tommy S.

Heisann

Enig med deg!
Dette er ditt beste ekornbilde så langt.
Men jeg regner med at det kommer flere etter hvert.
Og når du i tillegg har fått besøk av både toppmeis og nøtteskrike, gleder jeg meg til fortsettelsen.
Dette var uansett et godt bilde av ekornet, der det står i flott og oppvakt positur. Ser ut som den er litt våt i pelsen sin.
Flott bilde!!!

Tommy S
Håkon S.

Hei Aleksander.
Nydelig ekornbilde.
Veldig skarpt og fint. Liker godt posituren og den flotte bakrunnen som sier at vi er i skogen.

mvh håkon
Aleksander M.

Takk for kommentarene!
Har nå hevet sittestedet til ekornet litt for å få dusere bakgrunn. Kunne ønsket meg litt bedre skarphet på ekornet selv også, men det ble vanskelig med 1/60s og f/4.
Litt om foringsplassen: Har bygd en kamuflasje oppå to europaller. Den har to vinduer med hull i til å stikke kamera ut av. Jeg legger ut hasselnøtter og solsikkefrø og da kommer det ekorn, nøtteskrike + div meiser. Hvis du vet det er ekorn i nærheten bør du da klare å få dem på plass. Hos meg tok det noen dager før de var på plass, men du må fore en stund kanskje noen uker før de er helt faste gjester. Dette er i alle fall mine erfaringer. Lykke til!

Aleksander
Odd E. k.

Hei Aleksander.

En flott positur på ekornet der det vaktsomt står på to for å kunne få bedre oversikt over det noe skumle foran seg. Liker godt fargene i bildet, men det er noe uskarpt. Du nevner blender og lukkertider som muligens er årsaken til skarpheten. Vil nok presisere at den dårlige skarpheten kommer av at ekornet ikke er i fokus. Når ekornet sitter i en slik stilling, så sitter det helt urørlig. Kan godt bruke opptil 15 sek. som lukkertid på en slik ekornstilling. Tenk mer på å få ekornet i fokus enn bare på lukker og blenderåpning, så blir resultat bedre.
Flott komposisjon og utsnitt Aleksander.

Ha en fin fotouke med ekornet!

Mvh

Odd E.
Aleksander M.

Skjønner ikke helt hva du mener? Ekornet er i fokus (hodet), men p.g.a. den begrensede dybdeskarpheten ble ikke hele ekornet skarpt.

Aleksander
Odd E. k.

Hei igjen Aleksander.

Hele ekornet er ikke i fokus på grunn av liten dybdeskarphet, derfor blir ikke ekornet skarpt over det meste. Dette fører til at store deler av ekornet er uskarpt, ikke skarpt. Bare deler av hodet er i fokus, slik du selv bemerker også.
Ha en fin onsdagskveld Aleksander!!
Mvh

Odd E.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu