Chepstow, Wales
På tide at jeg og legger inn noe her...
Fotograf
Utstyr
  • Linhof Linhof Color 4x5
  • Voigtlander Apo-Lanthar 1:4,5/21cm
  • Brennvidde210mm
  • Blenderf/22
  • Lukker1/25s
  • FilmtypeEktchrome E100SW
  • Nei
  • AnnetFull forskyving var ikke nok - måtte vippe hele kameraet, og så rette opp linse og bakstykke til vertikalen igjen.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger1180
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_27947} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Avsluttet .

Bra...
Pål S.

Bra...
Karl Andreas W.

Bra.
Ole T.

Det står en annen storformatfotograf helt nederst i bildekanten - han hadde ikke så lang linse, og måtte gå nærmere. Jeg trodde jeg hadde klart å få ham ut av bildet, men jammen klarte han å snike seg inn igjen...
Karl Andreas W.

åja.. vel, det la jeg ikke merke til. som sagt tidligere, var det bra. tror faktisk jeg har stått ved den muren en gang...
- KarLa -
Lars L.

Fine opprettede linjer, men det er jo en selvfølgelighet med storformat. Imidlertid synes jeg ikke oppløsningen er all verden å skryte av. For ikke å snakke om lys og beskjæring. Ikke så spennende bilde at det gjør noe.
Ole T.

Bildet måtte krympes mye for å få det ''utleggbart'' - det er få steder man kan legge ut bilder på 3000x2400 pixels - 21Mb ukomprimert.
Denne utgaven ble laget for et annet nettsted med grense på 100kb filstørrelse. Det var utrolig hvor fort steinmuren ble dårlig med bare bittelitt kompresjon!
Dag Erik J.

Det bildet kunne jeg tenkt meg å sett i orginal størrelse, har du kanskje en link til en annen plass hvor du har 21 mb ukomprimerte filen?
Litt dumt at fotografen framfor deg kom med!
Meget bra bilde! pene farger, flott stemning!
Like før jeg hiver på meg rustningen, og rir ut dit! :)
Dag T.

Hmmm, storformatbilder synes jeg ofte er teknisk fascinerende på grunn av uovertruffenb skarphet og fargegjengivelse (hos de som kan det), men bildemessig kjedelige. Det gjelder sikkert her også, men digitaliseringen har fjernet mediets fortrinn.

Selve bildet synes jeg dermed er greit nok, men ikke noe spesielt.
Marcus R.

Kanskje man skal studere bildet før man gir komentarer ja?!

Synes ikke bildet er noe spesielt. Fotografen nede er allerede nevnt, selvfølgeligheten i linjene også. Synes personene nede til høyre tilfører bildet mye med tanke på skalaen, men beskjæringen rett gjennom gruppen ødelegger mere. Her tror jeg et polafilter hadde tilført mye også. Du burde også ha kunnet fikse en egen versjon til dottens 800x600-150-grense....og hvorfor 76kb når grensen på det andre stedet var 100???
Jeg aner her en laber innsatts fra en kyndig fotograf og må derfor bare spørre....legger du inn bildet fordi du vil ha kritikk/trenger hjelp, eller fordi det bare ''er på tide at -du- og legger inn noe her...''??

MVH
MR
Ole T.

For det første: De siste par dagene har jeg slengt ut så mange kommentarer at jeg syntes det var på tide å gi andre sjansen til å kommentere et av mine bilder.
For det andre: Oppretting av perspektiv er ingen selvfølge, bare en mulighet - såfremt man har en linse med tilstrekkelig bildesirkel, og et kamera med tilstrekkelige bevegelser. Dette var helt på grenses for mitt.
For det tredje: Jeg sitter midt i Nordsjøen nå, og har ikke tilgang til hverken originalt lysbilde, scanner, TIFF-filen, eller bildebehandlingsprogram.

Flere bilder følger, så snart jeg har kommet hjem, fått fremkalt de siste svarthvittfilmene, bygget om mørkerommet, kopiert og scannet...
Carsten A.

Å gjengi storformat rettferdig i en størrelse som bare er litt større enn en kontaktkopi er selvsagt ikke mulig, uansett visningsmedium. 21MB høres også ut til å være lite for å yte formatet rettferdighet, det er jo langt mindre enn et et scan fra 35mm på en middels skikkelig filmscanner. Men uansett, om den digitaliserte versjonen downsamples (til dette visningsformatet) før eventuell bruk av USM (og deretter skarpes pent og forsiktig opp), skal mye av det visuelle skarphetsinntrykket kunne bevares. Deretter lagrer en resultatet (den dowsamplete filen) som JPEG. Skal det bli bra, bør det gjøres 100% manuelt, jfr. mine beskrivelse i artikkelen ''Bilder på skjerm'', http://carnholm.home.online.no - menypunktet ''Fototeknikk''

Fotografen i nedre bildekant kunne en vel med letthet (i PS )ha trukket noe gress over fra et annet område i bildet.

Perspektivopprettingen har gått noe forlangt her, etter min mening. Alle linjer er i lodd, likevel gir det meg en følelse av at dette (normanniske?) tårnet tipper litt til venstre. Ikke spesielt spennende lys.

Storformat kan være OK, mange år siden jeg drev med det (i 4x5'') selv. Syns som DT at produktene (mine altså) hadde en alt for sterk tendens til å bli mer teknisk perfekte og uten spontanitet enn det ble gode bilder av oppstyret.
MVH CA
Hans Idar H.

Har tittet litt på de fleste bildene dine.
Helt klart skjønner jeg at det ligger mye arbeid, kunnskap og tid bak hvert enkelt av dem.
For de som forstår storformat, er det imponerende.
For de som ikke forstår det, blir det liksom som en radioamatør som klarer å få kontakt "helt til England"... i en verden der mobiltelefon regjerer.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu