Haviguana
Haviguanaen er den eneste av øglene som finner mat i havet (den beiter havgress ned til 10 meters dyp). Den blir opptil 1,5 meter lang og 13 kg tung, og finnes kun på Galapagos, Ecuador. Her en staselig og poseringsvillig kar fra San Cristobal.
Bildet inngår i albumet Sør Amerika og Antarktis -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-09-27 18:41:25
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger541
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_278784} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Lars-Anders M.
Spennende portrett. Ok.
Espen R.
Hei Thorbjørn
Kult portrett av dette, hvor jeg synes posituren på iguanen er litt morsom. Ser nesten menneskelig avslappet ut....:-) Flotte detaljer her. Kanskje et kutt i topp på ca en cm? Eller blir det for trangt? Usikker...
Espen
Ivan H.
Hei,

Meget fin øgle dette, og fint eksponert bilde.
Den er så mørk at jeg føler litt av blåfargen i bakgrunnen forstørrer litt, selv om den er naturtro.
Ikke kutt øverst, men synd at høyrefoten til øglen ikke kom med.

Hilsen
Ivan Holmedal
Yngve Sem P.
Godzilla junior her (også kalt havleguan, tror jeg) er skarp og fin, men i noe trangt utsnitt. Ville sett mer klo. Har ikke disse skapningene en egen spytte-teknikk, eller noe ? Det ville jeg likt å se bilde av.
Synes det er litt uheldig med horisonten i bakgrunnen. Et noe høyere kamerastandpunkt ville utelatt himmelen, og bedret bakgrunnen, mener jeg.
Misunner deg virkelig naturopplevelsen. Dit må jeg !
Rune S.
Meget flott og skarpt portrett av haviguanaen. Fascinerende skapning. Enig med Yngve. Jeg misunner deg den naturopplevelsen.

Mvh
Rune S
Thorbjørn R.
Mange takk for kommentarene. Utsnittet er litt trangt på sidene, jeg er enig i det. Og det gjør nok at det, til sammenlikning, blir litt mye luft over.

Et høyere kamerastandpunkt ville kanskje bedret bakgrunnen, slik du sier, Yngve. Men jeg tror samtidig at et høyere standpunkt ville ødelagt litt av kontakten med Godzilla. Spyttingen som du snakker om skyldes, slik jeg har forstått det, utskilling av salt. Jeg så det et par ganger, men fikk ikke fotografert det.

Å besøke disse øyene er en stor naturopplevelse. Dyre- og fuglelivet der er helt unikt.
Tove H.
Flott portrett av spennende skapning! Synd med høyrefoten dens som ikke kom med, ellers veldig bra, synes jeg!
Mvh Tove
anders s.
for en flott skapning,reptiler har alltid fasinert meg.får en følelse av å bli satt millioner av år tilbake i tid når jeg sånne skapninger. bra portrett mvh anders
Fred S.
Laid back iguana som betrakter verden med et sultent smil..... Og hva skal en med kornstruktur når dyret har mer enn nok av denslags i ''pelsen'' ?

vh fred
Gulbrand T.
Hei Thorbjørn
Skarpt og fint eksponert bilde av øgla dette.
Må ha vært litt av en opplevelse å gå blandt disse skapningene.
Mvh Gulbrand.
Ketil K.
Tett på av haviguan. God detaljering, men ville hatt noe større dybdeskarphet. Litt mørk, ville lysnet mørkeste områder med layermasking. Kunne med fordel hatt et utsnitt som viser resten av dyret.
Andreas S.
Hei

Fint iguan-portrett med en meget behagelig bakgrunn. Liker også den ''avslappende'' holdningen iguanen tilsynelatende har (om det er tilsiktet er vel heller tvilsomt)!

Mvh. Andreas D.
Stig Børre E.
Fint portrett av spennende art.
God skarphet. Kunne med fordel vært lysnet en del.
Bra.

StigB
Vegard L.
Interessant kar dette!. Flott presentert. :-)
Vegard
Gunnar John C.
Jeg gikk forbi den litt sorte, anonyme thumbnailen mange ganger før jeg så nærmere på dette bildet. Noe så majestetisk og menneskelig. I dykkerdrakt. Utsnittet - selvom føttene gjerne kunne vært med så synes jeg du har plassert hodet og øyet veldig fint i flatene, og det er blikket og den verdige posituren som gjør bildet, synes jeg. Kanskje underkroppen kunne vært litt lysere?

Vennlig hilsen,
Gunnar
Thorbjørn R.
Mange takk for ytterligere kommentarer. Presentasjonen ble kanskje litt mørk, enig i det.

Jeg har for øvrig lagt ut en v2, som viser mer miljø.
Jani F.
Hei Thorbjørn! Enig med du i at det er ein staselig kar!:) Syns du har valgt eit godt utsnitt ut frå orginalversjon. Flott lys og blikk, og poseringa er skikkelig majestetisk! Det er nok av motiv å prøve seg på i versjon #2. Veldig bra! Mvh Jani
Odd Tore S.
Fint portrett av en meget selvbevisst og skarpklodd type.
På denne skjermen ble bildet passe mørkt, og utsnittet sitter bra også.
Odd Tore
Ben B.
Likte versjonen med mer miljø best. Det ble mye dramatikk med øglene som snor seg omkring, og særlig den røde fargen gav assosiasjoner til drager og blod og i det hele tatt :)
Avsluttet .
Jeg syns at ''hovediguanen'' forsvant på v2. Jeg likte v1 best. Bra bilde!
Mvh Ronja
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu