Taraxacum med fluge
Eg hadde utsatt lovnaden om at eg skulle slå plenen eit par dagar for lenge. Biletet saman med at løvetannsesongen er på hell gav dette resultatet.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • FilmtypeAgfa apx 100
  • Nei
  • AnnetBiletet var ikkje skarpt nok. Så eg skrudde kontrasten opp saman med at eg reduserte lysstyrken. Ellers så vart ''sharpen'' nytta. ''Fy-fy,'' men eg måtte berre.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger604
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_27776} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Erlend M.

Synes det ikke er særlig skarpt nå heller. Ellers er det en kjedelig komp med midtstillingen du har valgt. Mon tro om ikke det hadde vært bedre i farger.
Anders J.

Eg er i den kinkige situasjonen at eg ikkje har ein fargefilm, men ein god del svart/kvit film i kjøleskapet. Men det er snart lønningsdag, noko som betyr at eg må ha eit par fargefilmar. Det er tross alt på denne tida fargefilm viser sin kraft.

Anders.

Lars-Anders M.

Dette bilde er ett perfekt sådant. du har lykkets med farver som er få. Likedant er det med antall elementer i bildet få. Men om du viser det i Hønefoss kameraklubb kommer garentert noen å si mittstilt. Fråger du varfør er svaret att slik er det i kameraklubbmiljø. Man skønner ikke att man kan avike fra deres regler. Stå på. Regler er till før att brytes.
Erlend M.

LAM: Nei, jeg kritiserer ikke at det er midtstilt bare fordi det er det, men fordi jeg ikke synes det passer her. Jeg ser av og til et bilde her på foto.no med midtstilling og det funker bra, og da skriver jeg det.
Lars-Anders M.

Skall vi ha favefilm eller Sv film till middag i dag. Jeg foretrekker SV.
Anders J.

Men uansett, dette bildet kunne vore sidestillt eller understillt, men her syns eg at naturen har ein veldig fin symetri. Med å plassere bildet relativt ''på midten'' understreker eg dette. Det er bruk av eit veldig elementært virkemiddel. Hadde bildet blitt plassert på andre måtar trur eg det ville blitt for rotete. Bildet kunne blitt grønt/kvitt eller svart kvitt.

Av og til skal ein bryte med normene. Når ein er ung skal ein helst bryte litt med samtidsnormene.

mvh
Anders
Carsten S.

Det er ingen person eller fotograf som har diktet op noe regler til komposisjon av bilder. Det er til dels vårt egen biologi som ligger til bunns her. Prøv bare å forestiller deg at all inhold i denne siden hadde vært sentrert. Fruktelig. Men, det kommer an på hva det er og til dels er det selvølgelig smaksak og man kan gjerne prøve noe annet. Ingen smaksak derimot er det tekniske. Og det holder her jo ikke. En uskarp original får man ikke skarp i PS. Se gjerne gjennom tips få å legge ut bilde som finnes på foto.no.
Carsten A.

Midtstilt eller ikke, uansett en litt grå, kjedelig bakgrunn. Bildet mangler brillians, henger nok sammen med dårlig skarphet. Er det stille, har en kameraet på et støtt stativ og bruker snorutløser, skal det ikke være vanskelig å gjøre dette bedre.
MVH CA
Lars L.

Med et symetrisk motiv som dette synes jeg midtstilthet kan passe godt. Som CA nevner mangler bildet briljans. Og som nevnt er skarpheten ikke god. Det er ikke fokusert på flua og de synes. Forøvrig synes jeg ikke dette gjør seg godt i sort/hvit. En like difus bakgrunn, men med de naturlig grønnfargene fra gress ute av fokus vil gi et helt annet bilde.
Jarle A.

Ikke så farlig med midtstilling her, flua trekker jo synet vekk fra midten.
Jarle
Anders J.

Grønt/kvitt, eller svart/kvitt. Syns ikkje det er store forskjellen der.

Anders
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu