knopp
Fotograf
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger250
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_27770} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Arvid B.

Fine fargar. Fokus lettar fram det sentrale.

Arvid
Erlend M.

Synes dette var grått og kjedelig. Det er heller ikke særlig skarpt der det burde være.
Nils B.

Joda fargene er fine og fokus er der du har satt den. Men jeg tror jeg hadde gått for en tettere beskjæring. Samtidig ser jeg at de uskarpe bladene i forkant er med på å skape dybde.
mvh Nils
Carsten S.

Beklager, men jeg få ikke intrykk at dette bilde kommer fra en digitalkamera. Har du muligens forstørret det digitalt? Mener at det kunne vært mer detaljer i det focusområde. Ellers er det mye rundt denne knoppen.
Lars-Anders M.

Visst gjør det ondt ner knoppar brister. Bra.
Jan B.

Takk for kommentarer. Når det gjelder beskjæring, så ville jeg prøve å få fram følelsen av ensomhet, som var det jeg tenkte når jeg så denne lille knoppen i blandt alt det grønne. Bildet er nesten original størrelse.
Jan B
Povl Kjeld H.

Hej Jan.
Jeg synes du har fået et rigtig flot billede frem her, den rosa farve tiltrækker hele opmærksomheden, men det var vel også det der var meningen, dejlig billede, jeg ville beskærer det lidt i venstre side !
mvh - povl
Eskil O.

Aldeles vakkert, flott plasering av knoppen, flotte farger.

Eskil.
Roy S.

Flott bilde. Og mesterlig bruk av dybdeskarphet. Virkelig bra.
Tom A. T.

Bra bilde som fremhever knoppen på en fin måte. Hadde først tenkt å foreslå en beskjæring, men etter din egen kommentar så dropper jeg det. Da fungerer bildet best slik det er.
mvh Tom T
Jan B.

Mange takk for alle kommentarer og forslag. Når jeg tok bildet ønska jeg meg faktisk enda mere rundt, men det var vanskelig å få til. Det var sånn jeg så for meg bildet, men det er ikke sikkert det er det ''riktige''.
Jan B
Carsten A.

I og for seg bra, men ikke særlig originalt. Også enig med dem som vil ha et tettere utsnitt. Tror nok det også hadde vært en fordel med bedre skarphet på ''knoppen'', og større uskarphet ellers. Uten å vite sikkert hva slags digitalkamera som er brukt under opptaket, kan det være at det her er brukt en av de såkalte ''kompaktmodeller'' med ekstremt kort brennvidde - som vanskeliggjør selektiv fokus.
MVH CA
Jan B.

Ja Carsten. Du har rett (som vanlig). Nikon Coolpix 990. Jeg har prøvd å gjøre omgivelsene mere uskarpe i PS 6.0, men har ikke helt skjønt hvilke verktøy som gjør dette best.
Jan B
Carsten A.

JB: Det går i noen tilfeller an å legge bakgrunnen ut på egen layer, og så softe med Gaussian blur. Problemet er i 9 av 10 tilfeller å få til overgangene slik at de ikke syns. På dette bildet er ''knoppen'' (og det som hører til den) full av detaljer, så egentlig er vel denne teknikken lite anvendlig her, ettersom overgangsområdet i tilfelle har massevis av fine detaljer.
MVH CA
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu