Septemberkuling på Jæren
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_277281} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Thorbjørn R.

Dramatisk og villt. Dette likte jeg.
Unni F.

Knallflott! Har selv fotografert en del på Jæren, men aldri fått inn dramatikken slik som dette. Et blinkskudd. Men...overlevde kameraet???
Hilsen Unni
Tone A.

Hei Einar
Tok du dette bildet på laurdagsmorgon då den stive kulingen framleis herja?
Her har du antakeelg stått på moloen ved Sele hamn, med kameraet godt innpakka i plastikk?
Bølgene i forgrunnen gjer svært mykje for bildet, pga at dei er så dramatiske og har eit flott lysspel. Bølgekreftene blir slynga oppover og ein ser at bølgene er prega av store korn mest som hagl. Øverst er det lyse vanndråpar som gir ein flott kontrast til den grove sjøen med kummande bølgetoppar. Bakerst ligg Feistein fyr mest skjult i all sjøsprøyten og med den gråe himmelen. Har du fått nokre vanndråpar på objektivet? Pga at det er nokre flekkar over Feistein fyr mest som ein v-formasjon.
Flott komponert med den mørke sjøsprøyten i venstrehjørnet i kontrast mot mot dei lyse.
Flott eksponert kor bruntonane på sjøsprøyten gir varme i dramatikken mot dei kjølige bølgetonane. Som gråskala kjem kulden og dramatikken betre fram, men lysspelet med varme tonar forsvinn der.
Her er eg imponert over korleis du har fanga dette bildet. Eller har du brukt eit teleobjektiv?
Ei anbefaling frå meg
:) Tone
Torild H.

Ei ny vinkling på bølebileta dine er vel dette, men ikkje mindre dramatikk av den grunn!

Ein får med seg både det nære; bølga som sprutar så kraftfullt opp, og det fjerne med horisonten/himmel og fyret i bakgrunnen.

Godt komponert, bruk av biletflate, og tek, for min del, gjerne biletet i gråskala og!

Mvh Torild

einar e.

Tusen takk for oppmuntrende kritikk fra alle fire.
Unni: Kamera overlevde, men hva med meg!? Jeg sto i ly for både sol og vind og kunne la naturkreftene herje vilt samtidig med at jeg følte meg temmelig trygg. Det var en herlig ettermiddag.
Tone: jeg har lest omtalen flere ganger og er stadig imponert over at du skriver så flott og så grundig. Bildet er tatt fredag på sen ettermiddag mens bølgene var på det største. Stedet er Hellestø havn sør i Sola kommune. Vanndråpene er ikke på objektivet, men de fyker i lufta. Jeg ligger i skjul bak en bergknause, men bare noen cm i fra fyker skum og dråper i sollyset og blir derfor svært tydelige. Det gule lyset skyldes at sol står lavt på himmelen (jeg fotograferer alltid ute med innstillingen på dagslys for å få «de riktige» fargene). Jeg har brukt teleobjektiv, ca. 120 mm, tror jeg (skal finne det ut). Tusen takk for anbefaling.
Torild: alltid spennende å se hva du finner på å skrive. Nå leter jeg i gamle S/H-negativer for å finne et det er vits i å skanne og vise til særlig deg.
mvh Einar
Lars B.

Mektig og dramatisk - et kraftfullt bilde med stor bevegelse. Flott plassert fyr i bakgrunnen.

Hilsen Lars
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu