do you know anything about carpets and kilims, sir?
Ein dag vart det kviskra i øyret til den ottomanske leiaren at folk i ein del av Istanbul hala opp vatn og fisk frå hol i golva sine, og slik vart den gløymde romerske cisterna oppdagd. Den gjekk i gløymeboka igjen – vart på ny «funnen» og på ein varm sommardag er det no ein god stad å trekkje seg attende frå steikande sol - og dei evennelege kilim og teppeseljarane: «Where do you come from, sir? Have you been to a carpet shop before, do you like carpets, sir? May I show you something very special, from my very own private collection, sir?
Bildet inngår i albumet Tyrkia -
Utstyr
  • Olympus E-330
  • Olympus Zuizko Digital 14-54 1:2.8-3.5
  • Brennvidde19mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/3s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger328
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_276888} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Rune G.

Hei hei: Det var et kjekt og historisk fint bilde. Lysforholda og fargene er fine, og du får godt frem det arkitektoniske her vil jeg si. Takker og for den historiske fortellinga. Ønsker deg lykke til videre.
v/h Rgsut.
:-)
Per Einar G.

he, he, he. flott introdusjon med en morsom fortelling. Forøvrig et vakkert arkitektonisk byggverk du har fremmet på en utmerket måte. Lys, komp og skarphet er upåklagelig!

Per E.
Odd Karsten H.

Takk for kommentarar.

Biletet er tatt utan stativ på 1/3 sekund, F.2,8, iso 100 og med 19mm brennvidde.
Den vippbare skjermen og sanntidsvising på E-330 ger at eg kane plassere kameraet rett på golvet, her med guideboka som retningsjustering, og så bruker eg elektronisk fjernutløysar.

Det er kanskje litt lureri: I allefall der det ikkje er tillate å bruke stativ, men, men . . . eg har vel synda verre i mi tid

Odd
Steinulf L.

Fint bilde, bedre enn jeg fikk til med lysbildefilm for 15 år siden. James Bonds ''From russia with Love'' har også noen scener herfra...
Odd Karsten H.

Heisan!

At gamle James hadde vore der det var nytt for meg, men så er eg ein av dei få som aldri har sett ein Bond-film. Det vart liksom ei prinsippsak etter at eg hadde klart å kome meg unna dei første i den uendelege serien.
Eg hugser det var nære på ein gang for nokre og tretti år sidan: Eg sat på eit hotellrom og stirde inn i tv-ruta da dei innannonserte ein av dei - men heldigvis: I det same fekk eg beskjed om at baren var opna!
Umbert Eco har også brukt ''Yerebatan Saray Sarniçi'' i romanen ''Baudolino'', om eg ikkje hugsar feil, men det gjer eg jo ofte. . . . .

Odd
Kjell Morten K.

Hei.
Stemninga og fortellinga,- bedre enn james bond. Jeg likte det.
Hilsen
kjell.
Anne-Lise S.

Her lykkes du svært godt, og din plassering noe til høyre gir fin virkning. Hadde du tatt et skritt til venstre kunne du oppnådd fullstendig symmetri, noe jeg tror du er klar over, og at din plassering her derfor er helt bevisst valgt ift. å unngå dette. Herlig dybde innover, flott lys og varmende farger, om enn dette er et rolig sted for avkjøling. Liker det!

Anne-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu