Sildemåke - underart fuscus
Bilde tatt i Flatanger, viser til diskusjon under bilde nr. 332193. Legg merke til at det er tydelig at nærmeste vinge har brunsvart og ikke gråsvart skjær.
Bildet inngår i albumet Norske fuglearter - En serie med artsbilder av fugler som finnes i Norge, men hvor bildene ikke nødvendigvis er tatt i Norge. Får jeg miljøet rundt fuglen med i bildet tas det nok med, selv om det da ofte ikke blir rolig bakgrunn eller forgrunn for den saks skyld.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-09-10 21:12:26
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-09-10 21:27:08
    Versjon #3
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_276341} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Kjartan T.

Hei Ketil

Ja, fuglen fremstår slik jeg opplever en fuscus. Har vært på Hortavær og sett disse måkene i det som en gang var en av de aller største koloniene av nordlig sildemåke, og har også sett begge de to øvrige underartene flere ganger. Den britiske kan vi (som du skriver under mitt bilde) helt utelukke.

De få sildemåkene som holder til rundt kolonien på Lyngværet i Flatanger ser ut til å være av den mørkeste varianten med brunsvart skjær. Her inne ved Namsos har vi på sommeren noen som er tydelig gråere på midtpartiet enn de fuglene jeg ser der ute. Kan hende jeg tar feil, men slik har jeg sett på dette så langt. Hadde vært morsomt hvis noen virkelige måkeeksperter hadde kastet seg på.
Ketil K.

Takk for infoen Kjartan, jeg skal spørre Per Gylseth hva han mener.
Ketil K.

Svar fra Per Gylseth er lagt ut under ditt bilde bilde nr. 332193 Kjartan. Han understøtter vel med forbehold om bildegjengivelsen at det dreier seg om den nordlige sildemåken (fuscus).
John S.

Spennende bilde spesielt ettersom jeg lærte litt mer om Sildemåker både av dette bilde og av tipsene jeg fikk i sommer.

Bildet i seg selv er behagelig. Litt spesielt utsnitt - men slik blir det jo bare en gang i blandt.

Hvis jeg drar til Træna til sommeren så blir fotografering av Laurus Fuscus Fuscus<i/> hovedtemaet. Jeg vet hvor de bor. Sildemåken blir kaldt for Emor<B> på Træna.

Kan det ha vært like spennende å fotografere denne som å fotografere Havørn? Mye mer skjelden må den da være.

For oss som er begynt å gå i barndommen så har Eliasklubben en fin side (med lyd) om Sildemåker http://www.redningsselskapet.no/eliasklubben/elias/page?i...p;key=2204

John
Knut Børge S.

Hei Ketil!

Et sylskarpt og godt fanget fluktfoto av sildemåka. Meget godt ekspoenrt!

mvh KBS
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste