OTTAPADDE
Padder er ikke noen art som er utbredt i Nord-Gudbrandsdalen. Det nærmeste jeg kommer bekjentskap med denne arten, er bøkene jeg leste om Padda fra Paddeborg da jeg var liten.

Slik var realiteten frem til her om dagen. Jeg trodde virkelig ikke at det fantes padder her. Har ikke hørt om, eller sett, så det kunne jeg veddet mye på. Jeg burde jo selvfølgelig ha tenkt meg det, men det var litt for optimistisk selv for meg...

Her om dagen, det var ikke i går, og heller ikke dagen før, men dagen før der igjen. For å gjøre det litt lettere for dere så var det da på lørdag. Jeg var på en av mine vante turer ute i skogen, da jeg ved et bekkefar fikk høre noen hese kvekk nede fra vannkanten. Frosk tenkte jeg, og smøg meg ned til bekken. Der fikk jeg øye på denne sjeldne padda. Jeg har siden studert både dyrebøker, leksikon og andre medier, uten å finne hvilken art dette var. Igjen kan jeg påberope meg å ha oppdaget en ny art ute i mine fantastiske opplevelsesrike skoger.
Jeg valgte å kalle den for Ottapadde.
Bildet inngår i albumet Naturens merkelige skapninger og figurer. - Merkelige funn på mine turer.
Kanskje er slike skapninger opphav til mange sagn og eventyr.
Fasinert er jeg i allefall av disse, og det er blitt en mani etterhvert å finne minst en på alle mine turer.
Utstyr
  • Canon EOS 350D
  • 18-55
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriHumor
  • Lastet opp
  • Visninger301
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_275432} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Brit M.

Oj, en slik en har jeg sett i strandkanten her også. Jeg trodde det var brunbarka kobb-klys (lang y og tjukk l (Trøndelag)). men så var det Oddapatte altså.
Gratulerer så mye med det nye artsfunnet!

Brit
Kjartan T.

Nei, jeg mener du her tar feil. Dette er faktisk ingen Ottapadde, men trolig ei vanlig padde som jeg hadde i gangen her om dagen. Da jeg skulle vise den frem (padder er ikke veldig vanlige her heller) endte det med at katta til naboen spiste padda. Etter å ha hostet og gulpet noen ganger satte den fart nedover veien, hoppet og danset, og den lagde noen rare lyder før den hoppet rett på et godstog fra ''Otta ost''.

Ser ut som om katta har vært ned ved elva når den kom frem til dine trakter, og den fikk tydeligvis spydd ut utysket nede i vannkanten. Det var synd at du fant et slik avvikende eksemplar av arten Egil. Denne padda har nok dessverre bleknet en del etter å ha oppholdt seg i en kattemage, i et hjulrom, i en langtransport, i seks timer. Et den lagde hese kvekk finner jeg noe underlig....
Brit M.

Du mener ikke, etter å ha sprunget på toget, at dette er ei vrengt katte, Kjartan??!!
Kjartan T.

Nei, mer ei vrengt padde!
Brit M.

Åja nå skjønner jeg, katta hoppet inn i toget, og overlevde, skjønner.
Angående kvekkelyd, det kunne ikke være en frosk som padda hadde spist, før den vrengte seg?
Ronny A.

Hei, Egil.
Tror det må være ei litt vanskelig padde som legger vrangsida til fotografen nede mellom steinene. Kan se klare merker etter at magesyra har slitt på skrotten. Ja, hva er det ikke man skal finn, ha ha.
Ha en paddefri dag!
mvh Ronny
Brit M.

Ottapadde var det ja...

:-)
Monika Frisvold V.

Hei
Ottapadden skal en ikke spøke med....
Jeg som er fraRomsdalen har hørt at den. Avog til bruker den å forville seg nedover Romsdalen... Å den legger seg på lur i Rauma elva for å jakte på fiskere.... Den går da rett i kneet på fiskeren og biter så blode rinner... Å når han hører lyden av bruks som brister så slipper den taket... Mange fiskere har fått skrekken av Ottapadden, men du Egil....hva er det som skjuler seg i bildet ditt? Se under padden melleom steinene....ser du uhyret...... Si meg kan dette være en fisker padden har tatt for seg....likner litt på ''skriket''
Hva er det som skjer rundt deg.... Eller.... kan det være Rasmus fra eventyrskogen?

Rart ja....

Monika
Egil S.

Monika, jeg har nok en sterk mistanke om at det kan være Rasmus ja.
Av ren nysgjerrighet på det som foregår her oppe, og i medlidenhet til fotografen har han nå levert en ny forsynig med smultringer. De stod i en eske på trappa i dag morres. Om Tyrihans har kokt disse så er det smultrigos av beste kvalitet.

Til kjartan og Brit, kan jeg bare si at jeg ikke vet hvor padden stammer fra. Den lå i allefall nede i bekkefaret på lørdag. I den forfatning den befant seg i, kan jeg ikke motbevise at historien til Kjartan ikke stemmer. Mulig den kommer fra hans hjemtrakter, men nå er den nå her.
Men Kjartan hvordan går det med katta til naboen, er den kommet hjem, eller må jeg fø på den også?
Blir litt mye for meg dette, og jeg tenker på naboen din som sikkert savner katta. Er det barn i huset blir dette bare værre og værre.

Kvekk, kvekk eller mjau, mjau takk skal dere ha!

Egil
Kjartan T.

Egil, katta har kommet hjem. Skal bruke den til ørneåte i vinter:)
Tove H.

Flott studie av kvekk eller mjau. Liker den gode blikkontakten - du har god kontakt med modellen!
Mvh Tove
Brit M.

Ærlig talt, har ikke naboen unger? ;-)
Egil S.

Ser frem til flotte ørnebilder....
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu