Ung rødstilk
Legger ut 10 helt nye fuglearter i serien ''Norske fugler'' i løpet av like mange dager. Nummer 1 er dette bildet av unge rødstilker tatt på høsttrekket.
Bildet inngår i albumet - Norske fugler - - Bilder av arter som finnes i naturen rundt meg her i Namdalen.

De aller fleste av bildene er også tatt i mitt nærområde.
Utstyr
  • Nikon D-200
  • Sigma 300-800 mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_274946} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Hans-Jørgen H.

Go laurdagskvellen Kjartan!
Et utmerket nilde av den unge rødstilk på næringssøk.
Teknisk bra og velkomponert, og stilig med ringene og sjatteringene i vannet?
Likte og den diffuse ''typen'' i bakgrunn!
Er det og en rødstilk eller?
Synes den har mer hvitt på brystparti!

Ha en toppers helg!
Hans-Jørgen
ketil o.

Hei!
Et fint bilde med god skarphet.
Mvh:
Ketil
Terje S.

Flott Rødstilk bilde i fine fargetoner. Er usikker på på hvilken oppskarpingsmetode du har brukt da jeg syntes det fremstår endel bakgrunnsstøy som enten kan skyldes høy iso eller at bakgrunn har vært skarpet opp samtidig med fugl ? Skal på ingen måte være belærende da du er en mye større kapasitet enn meg på foto .Men hadde det vært mitt bilde hadde jeg brukt layer og skarpet opp bare fugl i forgrunn.


Terje
Kjell Ivar Ø.

Friske farger i Rødstilk miljøet god skarphet på fuglen.
Absolutt severdigt. Helsing Kjell ivar
Kjell G.

Hadde du ventet ett sekund eller to, ville bilde fått en enda bedre komposisjon. Men det er flott som det er , bevar's. Fuglen i bakgrunnen er akkurat passe skarp. Fint med refleksene i vannet og avtonet bakgrunn.

Takk for sist, forresten. Hyggelig å hilse på deg!

mvh kjellg
Kjartan T.

Takk for kommentarer fra dere. Hans-Jørgen, det er en rødstilk det bak der også. Har bilder der begge fuglene er skarpe, og da er det ingen tvil. Nå ser den imidlertid litt rar ut, men det er nok bare uskarpheten som gjør det slik.

Enig i det du skriver Terje, burde vel ha gjort det slik som du beskriver. Nå er hele bildet skarpet opp (som du klarte å se ut fra dette.) Og foresten, en så mye større kapasitet på foto er jeg helt sikkert ikke. Ikke undervurder deg selv, du er styggflink!
Jeg for egen del synes foresten ikke denne støyen er så alt for sjenerende. Kanskje mest sjarmerende:) Legger ut flere bilder med litt iso-støy den nærmeste tida. Med nye Nikon-modeller er kanskje denne tiden snart forbi, og disse bildene vil bli minner fra ei tid da digitale bilde så slik ut...?

Takk ellers Ketil, Kjell Ivar og Kjell - Og takk for sist til deg også Kjell. Morsomt å hilse på flere av dere som er aktive her på Foto.no. Håper dere ble fornøyd etter oppholdet i Namdalen.
Espen Lie D.

Hei Kjartan,

fint av rødstilken i grønt miljø.
Skulle gjerne likt å sett bildet uten rødstilken i bakgrunnen. Enig med Kjartan om at støyen ikke gjør noe.

Unge rødstilker på høsten kan være frustrerende for oss fuglefolk, da de ved første øyekast kan være til forveksling lik amerkanske slektninger, noe som iallefall hos meg har skapt hjertebank mer enn en gang...:)

Espen
stein ola h.

Synes dette er et veldig bra bilde. skarpt og med flotte farger.

Mvh.

Stein Ola
Gulbrand T.

Hei Kjartan
Skarpt og fint bilde i ett rolig og harmonisk miljø der ringene i vannet bryter overflaten.
Er det Nikon D300 og D3 du tenker på? Har lest litt om dem på nett.
Mvh Gulbrand.
Anne-Lise S.

Næringsvet har de, disse rødstilkene, og vakre ringer i vannet, som du fint får frem her, lager de også! :-) Godt valg av fokus her, med fremre del av bildet og fuglen skarp og fin, mens det duses ut bakover. God dybdeskarphet altså. Fargene er reelle og ekte, og jeg synes også du har fått frem gode positurer på disse to. Noe støy, høy iso eller oppskarping (?) sjenerer litt, men ikke verre enn at det likevel oser ro over motivet! Ser frem til flere fuglearter! :-)

Anne-Lise
Jóhann Á.

Hei Kjartan!
Et veldig fint bilde. Kjekt med den figuren bak og fargetonene i bildet er jo kjempefine. Den støyen vises, men er så pent fordelt (og kun luminans støy) at det ikke gjør noe. Men hvilken ISO er det tatt på?

MvH, Johann
Kjartan T.

Hei, og takk til nye fotografer som har gitt seg tid til å skrive noen ord.

Espen, det hadde gjort seg med en ekte gulbein i vaderdammen der jeg tar bilder. Men jeg får vel bare vente på dvergsnipene, tundrasnipene og brusfuglen. De er nok like om hjørnet så jeg trenger noen kvelder med bedre vær nå.

Jeg tenker selvfølgelig på de to nye ja Gulbrand. Skal bli spennende å se de første omfattende testene som vil komme på D3 og D300. Veldig lovende det som så langt har kommet ut.

Anne-Lise, takk - Det kommer et nytt bilde i løpet av kvelden.

Dette er 800 iso Jóhann.
Bent O.

Hei Kjartan, dette var meget pent. Nydelig lys og farger. Støyen plager ikke meg noe.

mvh Bent
ingebjørg fyrileiv g.

Hei, Kjartan. Dette ble meget fint, både farger og komposisjonsmessig. Jeg liker gjentakelsen av fugl, og bevegelsen i vannet er fin. Uten å reagere på det av meg selv, er jeg enig med Bent om at posituren kunne ha blitt mer interessant om du hadde ventet noen sek. Men det trekker slettes ikke ned. Støyen plager meg ikke, og jeg liker så klart reflekser (/gjenskinn) her og der.

vh Ingebjørg/Lofoten
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu