Syndefloden II
Den første syndefloden gjorde reint bord, druknet alt og alle, med unntak av familien Noa og kjeledyrene deres. Den neste floden ordner vi selv, uavhengig av Herrens vrede varmer vi opp tilværelsen til det utålelige.
Til alle tider har klimaet endret seg, for 12.000 år siden var havet 150 meter lavere enn i dag, det var bart land mellom Jylland og England. For datidens mennesker spilte den globale oppvarmingen liten rolle, det var bare å vandre videre til de fant stedet med optimale leveforhold, mennesker er som kjent tilpassingsdyktige.
I dag står vi ovenfor langt større problemer, spørsmålet er hvor de skal dra når havet slikker grunnmurene i verdens storbyer. Tanken på fortidens folkevandringer som utløste en sosial Darwinisme som drepte millioner, blir ennå mer fryktinngydene når jeg tenker på en overbefolket verden som vår.
Tenk deg en milliard fra Bangladesh, noen hundretusen fra øyene i stillehavet, ørten millioner fra Holland, om alle disse skal få fast grunn under føttene kan det bli folksomt i slottsparken, for ett sted må de jo dra eller hva? Alternativet er selvsagt å droppe en bombe eller to for å desimere bestanden av de som ikke er som oss.

Her presenterer jeg min versjon av overfloden, noe å tenke på for glupingene som svir av en masse milliarder på en opera som snart forsvinner under vann i Bjørvika.
Ha en flott uke, det er ikke sikkert at den neste blir like fin,
:)Helge
Vått
Bildet inngår i albumet Psychedelic reality - Manipulasjoner på skråplanet
Utstyr
  • Nikon D200
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetLag på lag og Enigma på øret
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_274697} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Wenche J.

Hei Helge
Her har du greid det igjen. Kan sitte og studere bildet lenge. Det dukker stadig opp nye symboler. Flotte fargekombinasjoner. Et riktig spennende bilde. Teksten sammen med bildet får meg til å tenke litt lengre enn til nesetippen<:):):).
Mvh Wenche
Avsluttet .

Hei Helge.
Her var det mye informasjon, har ikke lest innledningsteksten din, kun sett på bildet i denne omgang, oi....må sette meg ned og studere dette motivet/manipulasjonen nøyere, men Helge, det fenger!

Ha en deilig uke Helge.

Arne
John Andre A.

JA!
Flott sosialpolitisk birdrag!
morsomt men samtidig fullt av alvorlige undertoner.
undervannsbilder...vel, det er vel slike det KAN bli...
godt jobbet, fullt av detaljer, men som sagt, det første jeg tenker er bildets historefortelling.
du er en visuell storyteller!
John
Helge R.

Takk for oppmerksomheten.
Jeg har benyttet vinter, vår og sommer for å oppdatere meg om menneskenes første, og lengste tid på jorden, det vi kaller steinalder.
Har du religiøs vyer eller på andre måter er alliert med USA kan selvsagt påstanden om at menneske i sin tidligste form dukker opp for over en million år siden virke støtende. Darwin var heller ikke elsket av sin samtid.
Nå ja en digresjon.
50.000 år før vår tid kommer de første steinaldermenneskene til Europa. Ingen vet hvor mange de er, kanskje noen få tusen individer som i de neste 30.000 årene skal befolke hele kloden. Dette er ganske mange mennesker, 9.000 generasjoner,
Sett i et slikt perspektiv er den industrialiserte delen av fortiden forsvinnende kort. Min tippoldefar var med på den første industriutviklingen i Norge, nå er jeg selv i ferd med å bli oldefar og ser hvor teknikken har brakt oss, på noen få generasjoner sagde vi av greina vi sitter på.
Alle snakker om at isen smelter, havet stiger, det blir mer storm og stille, som om klima er framtidens største problem. I tidligere tider kunne menneskene utnytte ubebodd land om klimaforandringer skapte ugreie i hverdagen. Den gangen var det en verden med overflod av mat, havet var mer næringsrikt enn i dag og sjølivet blomstret. Daglig innsats for å overleve er rundt 1,5 timer i døgnet, religiøsiteten er stor så 40% av tiden går med til å dyrke okkulte krefter.
I dag er vi over 5 milliarder, vi har ikke mulighet til nye folkevandringer. Hva skjer når miljøflyktninger ser seg om etter et sted å overleve?
Alternativene er ikke mange, vi kan ta i mot dem, eller la dem råtne i en eller annen ørken, de kan forgiftes med bakterier eller stråles så de blir sterile, alternativene er ikke så forferdelig mange.
Selvsagt er dette et skrekkscenario, eller er det egentlig det?
Litt av en framtids utsikt, steinalderen sluttet 1.800 år før Kristus, prognosen på atomalderens framtid er mer usikker.
Her forgriper jeg begivenhetene, gata er avd. Europa i Almuñecar, sist vinter var den et geitetråkk som dette, fisken er kjøpt på markedet og fotografert før jeg spiste den. Utstillingsdukkene er en miniatyr i et utstillingsvindu, mens trompeten er fotografert på loppemarkedet i Nerja.
Ha en fin søndag hilsen
&#61514;Helge
Eva Marie P.

Eg blir et alkoholisert nervevrak av å lese dette og se bildene dine til tider. Hodet mitt tenker, tenker og tenker...Huffa. Dette kan jo egentlig skje. Klokken skremmer meg mest, akkurat som om den teller tiden ffrem til bølgen tar meg. fisken ut av trompeten var litt mer festlig:O)
Jeg liker dette, lker at du får meg til å reflektere over livet. Litt paranoid er jeg jo fra før;) Du vet så utrolig mye, det er utrolig fasinerende.
Eg bor jo rett ved havet, tenk om bølgen kommer her.... og faktisk har det regnet så mye her på vestlandet nå at naboen min spurte om eg hadde sett noe til Noa, for nå var det på tide å gå ombord..(det er sant).
Gleder meg allerede til neste bilde. Skrekkblandet fryd!
-epl
Laurberg G.

Myterne om en fortidig syndflod går igen i mange folkeslags legender. Her iblandt sagnet om Atlantis. Landet der forsvandt i havet. Atlantis er et sagnland, som den græske filosof Platon benyttede som et eksempel på en idealstat i sine dialoger Kritias og Timaios. Han beskrev det som oprettet af Poseidon og beliggende i Atlanterhavet og fortalte, hvordan hovedstaden var omgiver af mægtige cirkulære kanaler med et palads i centrum, og hvorledes landet tilsidst forsvandt under havets overflade. Historien blev gennem det meste af oldtiden set som en litterær fiktion, og først hen mod oldtidens slutning begyndte nogle kommentatorer af Platons værker at anse historien for sand. Gennem middelalderen og især i nyere tid voksede interessen for Atlantis, og man identificerede landet med de forskelligste områder, for eksempel Helgoland eller Antarktis.

Platon angav at Atlantis sank i det 10. årtusinde f.Kr.. Måske er det her at myten om Noahs ark sniger sig ind i en kontekst sammenhæng. Og tager vi Platon som sandhedsvidne kan vi altså datere syndfloden til omkring for 12.000 år siden.

Er det historie, eller er det kun myte. Da Thor Heyrdal sejlede med sivbåden RA, traf han et folk som om sig selv vidste at de kom fra et land langt mod vest som sank i havet. Disse mennesker var lyse. Var Atlantis en virkelighed? Kan verdens befolkning glemme alt fortidshisorie på 12000 år?

Findes beviser? Egentlig ikke. Og dog. Ved Azorerne er der dukket gamle bebyggelser op af havet. Og i Middelhavet har man konstateret brolagte veje som fører ned imod dybder som endnu ikke er befærdede eller kortlagte af nogen. Hvor førte de hen disse veje. Hvornår blev Middelhavet åbnet så det ikke længere var en indsø?

Spørgsmålene er mange. Og videnskaben tøver med at søge svarene. Thi hvis disse formodninger holder stik kan vi roligt skippe den nuværende historie og stemple den som vore samfundssystemers behændige pragmatisme.

mvh. lau
Helge R.

Spennende med Atlantis som forsvinner i havet for 12.000 år siden. For 12.900 år siden forsvinner amerikas første steinalder stamme med et brak, sansynig meteoritter som treffer det som i dag er leikene mellom USA og Canada. Disse menneskene laget noe av det vakreste steinalder kan oppvise av spydspisser. Indianerne hadde sagn om hvite guder, har alt dette en sammenheng? Selv om de er primitive, steinredskap, kan de ha hatt et høyt åndsnivå, kanskje har de talt med gudene?
Takk for oppmerksomheten
:)Helge
Geir F.

Vannet dekker himmelen. Havet stiger. Kanskje blir det slik om noen år. Håper ikke det men frykten er der. Var det seks meter hvis Grønlandsisen smelter?
Men fiskene svømmer i luten. Her går materien over i hverandre.
Dette skaper en utrolig surrealistisk stemning med klokken som tikker for hver millimeter havet stiger. Utstillingsdukkene. De symboliserer vår ekstreme materialisme kan hende. Forbrukskultiur som vår kjære klode ikke tåler. De skaper perspektiv og dybde i bildet.

Du er historiefortelleren her inne. Bildene skaper engasjemet og hodebry. Det trengs.

-fløde-
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu