forsøk, trenger hjelp :-)
Holder på å jobbe litt med makro og trenger tilbakemeldinger på dette :-)
Vet om: lys ikke optimalt (utbrent på skjold), rotete bakgrunn.
Har lagt ut bildet for å komme videre, så kom gjerne med konstruktiv kritikk !
Bildet inngår i albumet Gamle bilder - Her er det gamle bilder jeg har tatt som jeg nødvendigvis ikke er så stolt av, men heller viser en eventuell utvikling jeg har hatt.
Utstyr
  • Nikon Coolpix 995
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetSom sagt er bildet lagt ut for å lære mer ikke for at det er 100% velykket !
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger494
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_27427} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Bjørn H.

Synes dette var en bra start jeg.
Nå er ikke jeg den beste med mest kunnskap utover det du selv nevner.
Bra fokus og skarphet rundt hode/skulder parti.

Bjørn
Carsten A.

Ingen grunn til å klage sterkt over dette, som er meget bra - men det kan, som mye annet, bli bedre.

Du har selv to vesentlige innvendinger:

Mange insekter har speilblanke flater, dekkvingene (''ryggskjoldet'') på denne tegen er et godt eksempel. Fotografering av alle blanke, speilende flater (f.eks. bobler, glass, sølvtøy) krever diffust lys. Ikke lett å få til i felten, om du ikke velger en dag med diffust lys (gråværsdag, i skyggen).

Bakgrunnen kan vel i og for seg sies å være noe rotete, men slett ikke verst. Botemidlet er normal mer åpen blender. Skal dette være effektivt, er det vanlig å bruke makroobjektiver med 100 eller 200mm brennvidde, på tradisjonelle 35mm kamerahus for film. Den kameratypen du bruker her har i utgangspunktet ekstremt kort brennvidde, slik at dette punktet blir meget vanskelig å få kontroll over. Uten å kjenne kameraet er det vanskelig å gi noe svært konkrete råd utover å bruke åpen blender.
MVH CA
Jens Erik N.

Dette er ingen tege, men temmelig sikkert åtselbillen Phosphuga atrata.

Jens.
I L.

Håller väl med om vad du säger själv föutom när det gäller bakgrunden. Tycker att den är ganska OK (möjligen med undantag av de gulbruna stråna. Skulle kunna tänka mig andra utsnitt. Sen är det bara att instämma med CA - välj rätt väder!
mvh ilj
Carsten A.

Syntes det var en nokså typisk tege''munn'' her, men jeg burde nok også sett nærmere på ''skulder''-partiet - tvilsom tege-fasong der ja.
MVH CA
Marius J.

Bjørn: selvom du ikke er noen ekspert på området (som du selv sier) gjør ikke det kommentaren din mindre verdt for det ! Setter pris på det !
Carsten: ja hva skal man si ? Var vel egentlig klar over dette med været, men den var nå engang der og da valgte jeg å ta bildet.Synes alikevel det var riktig å legge ut bildet, da jeg ønsker å lære mer om eventuelle andre mangler ved bildet. Når det gjelder dybdeskarphet så mener jeg at blenderen er så åpen som det går her ! Uansett så ville jeg takke deg for en meget bra tilbakemelding og for at du er en inspirasjonskilde for meg her på FOTOdotNO.
Jens: dette har jeg virkelig ikke peiling på :-) (hva det er mener jeg).
IL: Hvilke andre utsnitt kunne du tenke deg ? Gi gjerne tilbakemelding på det ! Ellers enig angående gule strå i bakgrunn.
Alle sammen: kjempefint med tilbakemelding og så lenge de er så konstruktive som her er det bare å fyre lys :-) (gjelder selvfølgelig for alle !)
Carsten A.

MJ: Du kan jo prøve med litt håndarbeid for å dempe refleksene. Antakelig lettest på originalfilen. Men lys er altså svaret (om du ikke vil gå rundt i naturen med hjelper som holder en diffusjonskjerm).

Denne typen digitalkamera har et alvorlig problem - den store dybdeskarpheten omtrent uansett åpen blender. Dermed blir selektiv fokus ikke lett noe virkemiddel. Lite å gjøre med det, bortsett fra å skifte til kamerahus som tar utskiftbar optikk, samt, selvsagt, legge ekstrem planlegging inn mht. bakgrunner.
MVH CA
Marius J.

CA: Du tenker da på å jobbe med kurveverktøyet og levels i PS, samt layers ?
Ja jeg vurdere seriøst å kjøpe 105mm makro fra Sigma som jeg har hørt så mye positivt om ! Da riktignok til å montere på F90x`en.
Carsten A.

MJ: Ja, det gå ofte å dempe høylys ved å velge dem ut, legge partiet på egen layer, behandle med levels/curves, og så ta flatten image tilslutt. Krever bl.a. at en med feather velger tilstrekkelig myk overgang. Ikke lett å få pent første gang.

F90x med Sigma 105/2.8 macro EX bruker jeg selv, og det er en kombinasjon jeg bare har godt å si om. Sjeldent bra makro-objektiv, og da blir selektiv i situasjoner som denne mye lettere. Men en må jo tenke seg om da også, selvsagt.
MVH CA
Marius J.

ok, skal teste det ut.
Igjen skal du ha stor takk for dine mange og gode råd :-)
Lasse F.

Liker bildet ditt.. Men det er litt feil fokus; burde vært fokusert litt mer på hodet til billen og litt mindre på skulderparti. Flott bilde!

--Lasse--
Marius J.

Lasse: Skjønner godt hva du mener. Hadde nok foretrukket det bedre slik du sier, med bedre fokus på hodet. Dette er vel et av problemene med CP995 slik jeg ser det. Ganske vanskelig å treffe riktig på fokus i ''makro'' funksjon !
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu