Den Himmelske Freds Plass
I det ellers så bratte Lakselvtind-massivet finnes det, på ca 1350 meters høyde, en slette av snø og is. Den kalles Den himmelske freds plass.
Bildet inngår i albumet Lyngsalpene m.m. -
Utstyr
  • Canon EOS 400D
  • Canon EF 17-40mm 4,0L
  • Brennvidde17mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/400s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_273293} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Espen R.

Hei Thorbjørn
Flott vinterlig og frisk stemning i bildet. Bra eksponert, fin skarphet og flott himmel. Nydelig lys.
vh
Espen
Dan S.

er det her tiden står stille..føler veldig ro og stillhet når jeg ser på bildet..kunne godt tenkt meg en fjellvandring i slike omgivelser..fine naturlige farger og et godt snitt.mvh Dan Sandmoen
ingebjørg fyrileiv g.

Dette var godt å se. Jeg er enig med Dan om opplevelsen av bildet. Det uttrykker en ro og lengsel opp mot fjellene. Og heldig som jeg er skal jeg på tur i Lyngsalpene i løpet av året. Bildet er meget godt eksponert, og jeg liker de blå fjellene som kommer fram inn i bildet. Skyene er også fine, og det samme gjelder himmelen over. Kanskje er det litt mye forgrunn som trekker oppmerksomhet, men det er jo lett å justere.

vh ingebjørg
Avsluttet .

Mye som er severdig med dette bildet. Mye liv i himmelen, mektige fjell og vakkert mønster i snøen. Kunne tenkt meg å sett dette motivet fotografert med noe mindre blenderåpning.
Thorbjørn R.

Takk for kommentarene. Det var fint å høre at bildet formidler nettopp den roen som oppleves når man kommer til dette, partiet etter å ha slitt i både skog og ur.

Ingebjørg: Rent bildemessig så er jeg enig i at forgrunnen nok blir for dominerende og dermed skaper litt ubalanse i bildet. Men her var det et poeng å vise denne sletta og da måtte jeg ha med såpass mye, syntes jeg. Du kan forresten glede deg til Lyngsalpene, mer mektig landskap skal du lete lenge etter.

Det var litt utfordrende å treffe på eksponeringen her. Enten mistet jeg detaljene i snøen eller så ble bakgrunnen for mørk. Etter noen forsøk kom jeg fram til et kompromiss som jeg synes ble greit.

Rune: Når du ønsker en mindre blender så tolker jeg deg dithen at du synes det mangler noe på dybdeskarpheten. Blender 7.1 skulle vel være tilstrekkelig her, hvor det ikke er noen nær forgrunn? Men det er mulig jeg tar feil. Jeg har desverre ingen opptak med mindre blender for sammenlikning.
Fred S.

Ikke noe dårlig navn på et så vakkert sted. I det hele tatt artig hva slags navn folk har gitt diverse fjell, hauger og myrer opp gjennom tidene. Her i Overhalla har jeg vandret i Himmelriket, klatret opp på Brennvinshaugen og gått ned til Øltappen; slike navn setter fantasien i sving...
I alle fall, et flott stykke norsk natur som fortjener navnet sitt, i alle fall i slikt maksvær.

vh fred
May-Lise L.

Her var det himmelsk, ja. Kort og godt!
Eli B.

Et flott navn på et vakkert sted (vakrere enn plassen med same navn i Kina).
Dette også et storslagent landskapsbilde. Lyset, snøen, den blå himmelen og plasseringen av hvert element, veldig bra blir min karakter.

mvh Eli
Atle J. G.

Dette likte jeg. Tøft valg å ha så mye snø i forgrunnen. Likte godt kontrasten mellom blånene, de 'varme' fjelene i midten og det 'kalde' fjellene bak.
Ba skarphet over hele bilde. Hadde kanskje likt å se 1 skiløper et sted. Bitteliten i et hjørne, bare for å vise det umenneskelige formatet av fjellene. Men da ville tittelen ike passet så bra da.
Mvh AJG
Tove H.

For en fantastisk natur! Mektig og flott - fornemmer roen på det storslagne platået i forgrunnen.
mvh Tove
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu