Hjelp
Etter å ha blit portretert av en rekke kurs deltakere på BR sitt makrokurs, forsøkte nok denne karen å hjemme seg for fotografene. Lykkelig uvitende om at faren fremdeles lurte, denne gangen rett bak han:)
Bildet inngår i albumet Nært og fjærnt. - Dette er nær opptak. Noe er ''ekte'' macro(1:1), annet er bare nesten:)

Felles for samtlige bilder er at dette er fra optaket! Det er ingen beskjæring foretatt. Uten untak, kun USM og ev. globalt bruk av Curves er foretatt.

Macro er langt utenfor mitt arbeidsfelt inne foto, så dette er ren og skjær adspredelse og underholdning:)
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger702
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_27265} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Marcus R.

Godt å se at du har vendt blikket over på disse sidene igjen:) Tror ikke du trenger å hisse deg opp sånn...skjønner hvorfor dere blir provosert(!), men de fleste som har vært med her en stund har nok opparbeidet såpass med respekt for deg, BR, CA og resten av ''de med store fotokunnskaper'' at vi (leserne) ikke gjør helomvending sånn helt uten videre. Så nytt kvelden og Pilsen!

Fint bilde! Synd bare at steinen på høyresia kom i fokus i stedet for antennene:)

MVH
MR
Vemund L.

Foto er, og vill nok altid forbli det viktigste. Blikket har nok aldri helt vært vent bort fra bildekritikken:)

Om fokus, så er fokus på nakken til sneilen. Dette er selvsagt et bevist valg, jeg syntes det fremhevet motivet slik jeg så det, bedre en hva som hadde vært med fokus på antennene(jeg har et med fokus der også). Det aller beste hadde kanskje vært en større dybde-skarphet, slik at begge deler(altså både ''nakken'' og antennene) hadde vært skarpe, men på 1:1 nivå, som dette er, så er nå engang dybdeskarpheten ikke større en dette.

Vemund
Øyvind K.

Jeg liker fargene i bildet. De er sterke og klare. Det som forstyrrer litt er stilken til venstre i bildet.

Carsten A.

Bra, enig i at det er bra farger her, kan faktisk minne litt om gamle Kodachrome 25 (i det rette lyset). Enig i det du sier om dybdeskarphet - ingen enkel sak på makronivå. Mulighetene ligger stort sett bare i å velge opptaksvinkel.

Har var det ellers greit å lese saklige og greie fotokommentarer. Puh!
MVH CA
Tom A. T.

Pent bilde med herlige farger. Syntes at du har lagt skarphetsplanet fint og jeg får følelsen av at snegla strekker hals for å se hva som befinner seg på den andre siden av den gule blomsten. Hadde følehornene vært skarpe så hadde bildet blitt mer ordinært og litt statisk.
mvh Tom T
Hanne L.

Jeg kan godt lide dit spil mellem det skarpe og uskarpe. Farverne gør at billedet som helhed holder uanset hvad.

Hilsen,
Hanne
Vemund L.

Takker igjenn for hyggelige og saklige komentarer. Morsom at det legges merke til det med å strekke hals. De var det som var tanken bak bildet, og grunnen til valget av både skarphetspunk og det lave kamera-standpunkt.

Vemund

Ann F.

Trygve Turbosnegl, ser jeg, kjenner'n igjen fra egne bilder ved samme anledning.
Det gule feltet gjorde seg, fint miljø du laget rundt ham.
Selv slet jeg med å få skarpheten på rett sted mens Trygve durte av gårde. Du har klart det ganske så bra her.
Mvh Ann
Avsluttet .

Hvor saklig den første kommentaren er til selve bildet vil jeg ikke uttale meg om, men bildet var meget bra og jeg kunne vil også en gang medlde meg på BR's nærfotokurs.

Det står at bildet er tatt med digitalkamera, hva slags kamera?

Mvh
Terje
Vemund L.

TV: Bildet er tatt med EOS 1D, Canon 100 mm F2.8 Macro USM På full åpning. Lukkertid er runt 1/250, om jeg husker riktig, og ''ISO'' instilling på camera var på 400.

Vemund
Arild E.

du har fått kjøpt deg masse dyre leketøy skjønner jeg.... Kult. Men macro er en sjanger som krever sitt. Fargene sitter men dybdeskarpheten mangler sitt.... hyperfokale fokuseringer og andre greier hadde gjort underverker. Sånn som det er nå er det vanlig og ordinært.....
z ya
Arild
Vemund L.

Rent macro teknsik er jeg vell igrunn enig med deg, Arild. Forøvrig er det nå engang slik at dybde skarpheten i 1:1, den blir ikke større en dette. Uavhengig av det, blir det jo en smaksak, men i dette tilfellet var det igrunn motivet, ikke det tekniske, som jeg syntes var litt tiltalende.

Vemund
Arild E.

true.... Det finnes derimot måter og lure kameraet på. Blant annet ved 1:1.... Men det kreves endel kreativ fokusering. Det finnes en belg eller noe hvis jeg ikke husker feil. Men det år siden jeg macro fotograferte noe som helst. Da brukte jeg også et 4x5 kamera med blenderen på rundt f128........
Uansett. Kommer til oslo i Juli (NM!!!)
Stå på
A
Vemund L.

Hold av en kveld til en pils(eller 10:)

Vemund
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu