Bilder i et vannglass
Har tatt bilde av isbiter i et vannglass hvor en treffer overflaten. Har fjernet forstyrrende bakgrunn i PS og valgt et utsnitt av bildet.
Bildet inngår i albumet Toves lek med vann -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-08-26 11:42:39
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D80
  • Nikkor 18-200
  • Blenderf/10
  • Lukker1/400s
  • FilmtypeDigital
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger512
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_272644} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
Avsluttet .
Syns bildet er kjempespennende og flotte mønstre og farger.
Ville kanskje kuttet bilttelitt på høyre side,men liker det godt slik det er også:-)
Hilsen Tone!
Espen R.
Hei Tove
Svært kult vann-bilde igjen. Fine fargenyanser du har fått frem her.
vh
Espen
Lars B.
Du er utrolig kreativ, Tove - her har du fått fram et lite abstrakt kunstverk som jeg faller helt for; både design, elementer, farger, utsnitt, komposisjon etc. er helt opp for meg. Anbefales ;o)

Hilsen Lars
Hilda Hol E.
Hei Tove.

Et nydelig lite kunstverk du har gitt oss her.

Ellers slutter jeg meg til det foranstående.

Vennig hilsen Hilda.
Monika Frisvold V.
Hei
Du er helt i egen klasse på slike bilder...
meget bra ..flotte farger...
likte dette..
monika
jøran f.
Det beste vannbildet ditt. Du har faktisk et anatomisk riktig kranium litt til venstre for midten det kan faktisk også tolkes som en ''svømmearm'' til venstre for kraniet. Det ser jo ut som hun kjemper mot et monster. Som sagt har du vært heldig med de ''abstrakte'' formene. Det eneste som drar ned er det blå lyset opp til høyre.
Tove H.
Tuuusen takk for positive tilbakemeldinger fra dere. Var spent på dette bildet! Og hjertelig takk for anbefaling, Lars! Det varmer! Artig at du ser bilder i glasset, Jøran, selv om jeg ser andre bilder enn deg... Jeg liker det blå lyset oppe til høyre, men mulig det ikke skulle vært der?
Mvh Tove
Avsluttet .
Kjempemorsom lek med elementer, farger og komposisjon - med et vellykket resultat, etter min mening!
Vennlig hilsen MV
Rune S.
Spennede, nesten abstrakt bilde i flotte farger! Artig med Jørans tolkning:-) Kreativt og flott! Ha en fortsatt god søndag!

Mvh
Rune S
Thorbjørn R.
Den blå glorien oppe til høyre synes jeg bryter litt. Ellers et kreativt og godt gjennomført bilde.
Inger-Lise S.
Kreativt, annerledes og spennende.Lekre farger!

Inger-Lise
Chr. G.
Hmm. Jeg synes PS jobben ikke er helt i mål her, for å si det pent. At du har forsøkt å gjøre bakgrunnen mørk går ganske tydelig fram langs kantene, og det blå feltet ser det ut som om du har glemt under utviskingsprosessen.

Jeg ville forsøkt å arrangere motivet igjen. Sett opp et svart ark e.l. som bakgrunn så sparer du deg for mye arbeid. Litt høyere krav til skarphet er det vel også rom for.
Tove H.
Tusen takk for fine kommentarer, dere fem siste! Glad for at dere liker bildet! Det blå i høyre hjørne kan jeg jo fjerne, var jo veldig i tvil før jeg la bildet ut. To av dere har også bemerket det... Chr. - jeg er på nybegynner i PS, har mye å lære. Hadde imidlertid ikke glemt det blå, tvert imot bevisst tatt det med. Jeg skrev at jeg hadde fjernet bakgrunnen, dette kan sikkert gjøres bedre. Men dette bildet kunne ikke vært tatt med sort bakgrunn. Ikke godt for deg å vite, men det var en del av bildet at bakgrunnen jeg hadde var med og skinte igjennom! Har tatt slike bilder med farget kartong bak også, men det blir helt andre bilder! Er det uskarpt? Du har sikkert rett og jeg må få meg briller... Takk til dere alle for oppmuntringer og råd!
Mvh Tove
Inger-Lise S.
Hei Tove! Du spør om det er uskarpt....
Jeg vil benytte anledningen til å si at jeg fikk en tankevekker i ferien. Vi var bl.a på ulike foto-utstillinger.
Jeg så foto av dyktige, profejonelle fotografer som stiller ut både nasjonalt og internasjonalt,fotografer med lang erfaring.Mye flott å se! Men tankevekkeren var at jeg så mange motiv jeg selv hadde tatt og så kassert fordi jeg selv mente de ikke var gode nok teknisk....

Her på foto.no får og gir vi hverandre kritikk og gode råd.Takk og lov for det. Men jeg måtte spørre meg om vi er for pirkete og om vi våger for lite...
Det er sannelig ikke lett å si hvor grensene bør gå!
Jeg tror vi bør våge mer!
Når erfarne fotografer med en karriere bak seg , karrierer som innebærer både illustrasjon av bøker, fotojournalister og store internasjonale utstillinger m.mer våger.....Da bør vi vel bli litt mer modige?

Vi bør vel i alle fall tenke på at det er svært ulike måter å uttrykke seg på innen foto!

Vet dette burde vært tatt opp på diskusjonssidene, men vet ikke om jeg vil kunne følge opp tråden......Er desuten lite der.
Men sanneig fikk jeg noe å tenke på!

Hilsen Inger-Lise :-)

P.S. Håper du får tatt en tur innom Haukeland og gitt meg rapport ;-)
Roar K.
Også dette en flott abstrakt fra deg. Ser det blå feltet oppe til høyre blir nevnt. Det skiller seg kanskje litt ut. Kunne vært dempet siden det allerede er nevnt. Du kan jo forsøke å isolere med magic wand eller lassoverktøyet og som første forsøk dempe bare lyset. En annen mulig het er å gå til fotofilter å legge på et gråfilter eller sortfilter. Da vil den kanskje gli mer harmonisk inn.
Hvorfor i hel... alt skal være sylskarpt i et abstrakt bilde? Det at f.eks. dette ikke er helt sylskarpt er jo faktisk med og ''gjør'' bildet.

Roar
Tove H.
Tusen takk for fine kommentarer, tanker og råd fra dere, Inger-Lise og Roar! Vi bør våge mer, Inger-Lise. Satte pris på din lufting av tanker. Har tenkt mye på dette du skriver om. Fant forresten ikke bildet ditt i første omgang,...er det ikke på akutten på Haukeland da? Kan prøve igjen.
Roar, tusen takk for rådene ang. det blå. Er for å dempe det, for vil nødig fjerne det helt. Tror du har en bra løsning, at bildet vil bli bedre med demping. Det med skarphetshysteriet er jeg enig i. Her er glasset skarpt. Det abstrakte i bildet er ikke laget for å betraktes i lupe..Takk for synspunkter fra deg også.
Mvh Tove
Inger Anne Maritsdotter V.
Veldig spennende og interessant,
kreativt utført,
et severdig abstrakt uttrykk.

-iav
Anne-Lise S.
Spennende landskap du viser oss her, Tove! Ser fjellformasjoner i solnedgang, og jeg liker det blå lyset oppe i hjørnet. Det bidrar til dette ekstra; det som skaper kontrast og spenning i bildet. Kan minne om månelyset en disig eller tåkete kveld... Lekre farger. Liker leken din! :-)

Anne-Lise
Tove H.
Tusen takk for fine kommentarer, Inger Anne og Anne-Lise! Glad for at du også liker det blå på høyre side, Anne-Lise!
Mvh Tove
Tone A.
Hei
Det er ein spanande serie med vatn som du held på med. Og dette bildet har flotte fargar, former og lysspel som gjer at ein kan studera det lenge.
Du kunne lagt det under kategorien:abstrakt slik at me kan få tolka det slik me oppfattar det.
Inger-Lise kjem med eit fint innspel i kommentaren sin om at ikkje alt treng vera skarpt og om å våga meir.
Her er forgrunnen ganske mørk i kontrast mot orangetona mest tigerfarga former i vatnet. Sjølve isbiten i høgrehjørnet bryt med sine lyse tonar mot den varme bakgrunnen og orangetonane. Også issteksturen med sine småe linjer bryt med dei mjuke formene elles i bildet.
Her ser eg ein orangetona krokodille med munnen på gap i venstrekanten, og med heftige rørsler under vatnet. Den bruntona bakgrunnen med sine striper gir også liv til bildet.
Flotte fargar og lys. Kva om du kutta i høgrekanten slik at det blåe feltet forsvann saman med kanten på glasset? Berre ein liten tanke slik at bildet blei meir abstrakt.
Kjempebra jobba.
:) Tone
Tove H.
Tusen takk for utfyllende og fin kommentar, du er jammen god til å sette ord på det du ser! Helt enig med deg i at det kunne vært lagt ut under abstrakt, men jeg synes ikke det er abstrakt nok - det i grenseland. Spennende å høre hva folk ser, selv om bildet ikke er i kategorien abstrakt også. Krokodille? Visste ikke at det var det i glasset.. Artig observasjon:) Jeg ser bare engler i dette bildet, og ved ditt kuttingsforslag ville jeg kuttet engelen til høyre nede i glasset i to...Men ser poenget ditt og tanken er god, den.
Mvh Tove
Tove H.
Fjernet det blå. Synes selv originalen er best... Eller?
Mvh Tove
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu