Ubemerket
Østmarka - et fredelig sted, også når stillheten brytes.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-08-16 20:42:38
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-08-16 21:06:09
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2007-08-17 13:39:17
    Versjon #4
Utstyr
  • Canon Rebel XT (EOS 350D)
  • Canon EFS 18-55mm
  • Brennvidde18mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/250s
  • FilmtypeISO 400, Raw
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_272248} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Ragnar W.
Nice timing!

Jeg ville gjerne hatt med hele skyggen nede, selv om det ikke trekker så mye ned at det ikke er med.

Jeg synes også godt du kan kutte hele øvre delen, dvs den som viser ''virkelig'' land og ikke speiling. Grunnen er at det er lite farger der (litt rart?) i forhold til speilingen og det da virkelig vil set ut som om han stuper inn i himmelen.

Åkke som, et bra bilde!

/Ragnar
Dag T.
Enig med Ragnar. Jeg får neste følelsen av at du har fjernet fargene fra resten av bildet, og synes ikke det fungerer.
Yngve Sem P.
Himmelen ER faktisk så fargeløs som det kan virke som på bildet, og jeg var lenge i et dillemma mht om den skulle erstattes eller ikke. Endte opp med originalen, med 2 blendere ned på Raw-fila.
Jeg ser at det kan virke noe kunstig, og det er særs hyggelig at dere påpeker det jeg selv lurte på. Skal kutte litt, som Ragnar ønsker, men er ikke så sikker på om jeg vil like resultatet.
Mange takk for ærlige tilbakemeldinger !
Ivar B.
Jeg savner ikke hele skyggen, men jeg støtter kommentaren om at merkelig forhold mellom det fargeløse og vannet med fine himmelfarger. En s/h-versjon derrimot vil bli meget bra tror jeg, for motivet og stemningen er flott. Mvh Ivar.
Arne S.
Enig i kuttforslag oppe, men skyggen nede er grei. Godt bilde!
Ragnar W.
Jeg synes v2 ble bra, men det er tydlig at hel skygge er viktigere der for helheten og balansen enn i v1.

Videre sier jeg meg enig med Ivar i at v1 trolig er bedre i s/h.

/Ragnar
Yngve Sem P.
Takk for interessen. Svart/hvitt skal bli, med litt dodge-bearbeiding på hud også, som jeg mener egner seg i forhold til himmelen.
Ellers ser jeg i etterkant at stuperens vinkel burde vært vendt litt mot meg.
Dag T.
Jeg tror jeg hadde lysnet den nedre delen litt, men v3 var helt klart bedre.
Unni F.
Flott mann i svevet! Nydelig vinkel på kroppen, flott å se på.. (kom igjen jenter....) Liker v.2 klart best selv om den er skjemmet av en merkelig hvit stripe (del av rammen? ) øverst. Liker den skrå vinkelen bildet får i v.2. samt at himmelen er borte og uttrykket blir mer konsentrert. Bildet uttrykker den mørke skogstjern-stemningen jeg kjenner så godt fra mange turer i Østmarka.
Hilsen Unni
André M.
Sitter og ser på v2 i gråskalavisning. Meget bra.
Erik J.
Bra! Jeg liker best s/h versjonen, men hvis du tar i mot flere ønsker ville jeg beskåret som i versjon 2, men litt lenger oppe slik at den fine tåka, og de detaljene som gjør at jeg faktisk tror jeg kan kjenne igjen stedet, blir med
Avsluttet .
Dette er et øyeblikk jeg kan identifisere meg med. Det føles nesten som om tiden står stille idet man har hoppet og er midt i mellom brygga og det kalde vannet. Dette øyeblikket har du fanget på en fin måte. Jeg synes det meste av kritikken her blir pirk, for helhetsinntrykket her er så bra. Jeg liker versjon 1 best.
Du kan jo evt øke satureringen på himmelen i et adjustment layer, slik at bildet fargemessig oppleves mer balansert.
Arne S.
AU: Pirk er det som skal til når bilder holder et høyt nivå, som dette.
Yngve Sem P.
Mange takk til dere siste også. Har lagt ut en v4 utfra Eriks ønsker (klart jeg tar i mot flere ønsker ! :)) som jeg synes ble ganske bra. Valgte å legge den ut i farger, for man får jo sett gråskala-versjonen også her inne.

Jeg setter stor pris på kritikken fra samtlige, og pirking, som Andreas påpirker (ahh..), er en viktig del av den for meg.
Andreas: Det er ikke farge å øke saturasjonen med på himmelen, den var grå-hvit. Jeg måtte vel i så tilfelle klipt og limt fra et annet bilde.
Unni: Jeg innbiller meg at jenter nok vil finne stuperen spesielt interessant, ja. Og det er fint :)
Avsluttet .
AS: Jeg er delvis enig. Men for meg er innholdet i det bildet det viktigste, og når innholdet her er så sterkt er det ikke så viktig for meg med alt annet. Jeg sa slett ikke at pirk er feil. Det jeg mener er at alt dette er sekundært.

YSP: Det er svært sjelden at himmelen er helt fargeløs. Jeg vil tro det ligger en svak blåtone der, spesielt siden du har tatt opp i raw.
Yngve Sem P.
Andreas, på Raw-fila er det riktignok blå himmel helt, helt øverst på bildet. Men dette har jeg kuttet vekk av hensyn til komposisjonen. Himmelen på bildet jeg viser, er ganske så fargeløs. Det synes også i den delen av vannspeilingen som ender omtrent midt i bildet.
Veldig hyggelig at du liker bildet mitt !
Arne S.
Jeg skjønner hva du mener, Andreas :) Men du uttalte deg om andres kommentarer. Det som er uvesentlig pirk for deg kan være vesentlig pirk for andre. Etter mitt syn er pirk vesentlig når bilder er gode. Fordi bildet og fotografen fortjener det. Med andre ord, pirk er positivt. Men dette er pirk.

:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu