Dancing with reindeer
Bildet er tatt ved midnattstid i Sandfjord Naturreservat, som ligger på strekningen mellom Vardø og Hamningberg i Øst-Finnmark. Vi kom kjørende og i havtåken kunne vi skimte horder av reinsdyr over sletten. Stemingen var nesten trolsk og jeg fikk en ''Dancing with wolves'' følelse. Tatt på frihånd og med vanskelig motlysforhold, vil jeg gjerne ha kommentarer på komposisjon og teknisk kvalitet. Synes ikke det sitter helt.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-08-12 00:15:38
    Versjon #2
Utstyr
  • D200
  • Sigma 70-200mm 1:2.8 D APO HSM EX
  • Brennvidde200mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/400s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger594
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_271331} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (28)
Kjell Sigurd S.
Synes dette har veldig mye positivt i seg. Fint lys, om enn litt mye av det. Reinsdyrene der inne i tåken kommer fint frem og tilfører drøssevis med stemning. Silhuettene av fjellene der bak er flotte, der de tre ''toppene'' er fint plassert bakover. Et utsnitt med noe mer rom til venstre kunne ha vært en forbedring. I tillegg mener jeg bildet er for lyst presentert (delvis utbrent). Testet en justering av mellomtonene noe ned og synes det ble en forbedring. Flott stemningsfoto.

Kjell S
Bodil Kristine F.

Magisk, trolsk stemning. Dette synet må ha vært en opplevelse. Siluettene av vidder/fjell og reinsdyra slik de grupperer seg -de første nærmest på linje etter hverandre og flokken etter.. dette funker nydelig. Lyset som faller over snute og bryst på de fremste er et pluss. Min eneste innvending er forgrunnen, som drar litt ned. Stråene tiltrekker oppmersomhet. Muligens kunne bildet vært kuttet i bunnen og de resterende gresstråene fjernet? Uansett, herlig bilde.

Mvh Bo
Henrik Eidem K.
Stemningsfullt bilde dette her.

Likte godt beskjæringen gjort i #2. Farge-/kontrastmessig ville jeg foretrukket en mellomting mellom de to versjonene, men jeg heller nok mot at #2 er best av disse.

Jeg testet å justere levels litt på #2 og ved å endre litt på sortpunktet så syntes ihvertfall jeg det ble bedre.

|-| e |\| r | K

Lene F.
Takk Henrik, kan du forklare hve du mener med å endre på sortpunktet? Mvh Lene
Per R. G.
synes bildet er bra men kutt litt i forgrunnen litt for mye gress
Jan Inge K.
Herlig lys og stemning. At det tilfeldigvis vokser noen strå her og der ute i naturen synes jeg vi må finne oss i.... Liker v1 best.
Henrik Eidem K.
Hei Lene. Det jeg mente er at om du tar opp bildet i Photoshop og velger levels, så har du under histogrammet tre små trekanter. En sort til venstre, grå i midten og hvit til høyre. Om du tar den sorte og flytter litt mot høyre, så får du en effekt som jeg synes kledde bildet godt. Jeg testet altså med #2.

|-| e |\| r | K
Steinulf L.
Trolsk. Bruker du kurveverktøyet får du renset opp fargene og gjort fargene litt renere. Du kan jo også forsøke å justere kontrasen noe. Jeg foretrekker utsnitety i hovedbildet.
Lene F.
Tusen takk alle sammen for gode forslag til forbedringer. Veldig lærerikt! Vennlig hilsen Lene
Tor Olav O.
Likte dette veldig godt. Ville beholdt bredden i originalen, kuttet litt foran og dempet himmelen noe. Fargetonene er også best i V2.
mvh
Tor olav
Thorbjørn R.
Stemningsfullt og fint. Meget bra. Jeg liker faktisk v1 best.
Svein B.
Ver #1 for meg, et flott og stemningsfullt bilde.

Mvh
Svein B
Per Harald O.
V1, nydelig, perfekt og eksotisk stemning!
PHO
Avsluttet .
Helt topp både i komposisjon og fargetoner. Sjeldent bra naturfoto, etter min mening. Må anbefales!
Vennlig hilsen MV
Mads B.
Ja her var det stemning! Virkelig flott etter min smak. Et noe annerledes bilde med spesielt lys, og fin komp. Fjella bakover virker også positivt.
Mvh Mads B.
Kjell Ivar Ø.
Flott stemningsbilde utmerket utsnitt og farger.
Mvh Kjell ivar
Tove H.
Nydelig stemningsbilde, flott komposisjon og vakre fargetoner. V1.
Mvh Tove
Audun Å.
Hei Lene.
Et fint og stemningsfylt bilde. Jeg tror kanskje jeg liker versjon 1 best. Jeg bodde 7 år i Vardø før jeg flytta til Hovden, så jeg er godt kjent i dette området. Artig å treffe gamle kjente, det dukker av og til opp noen her på foto.no.
Mvh Audun
Kristin S.
Hei!

En veldig flott stemning i bildet ditt og et nydelig lys.

Mvh Kristin
Heidi M.
Hello Lene,

this is a very beautiful, harmonic moment you captured there. The lighting is lovely and I like the different layers of silhouettes which become stronger and stronger in the foreground and add depths to the image. I guess it must be fantastic to be out there and see something like that - I hope you didn't enjoy this magnificent moment only through your lens.

Heidi
Odd Tore S.
Reinsdyr i motlys mot mange gyldne blåner, må ha vært et gyldent øyeblikk.
v1 for meg her, siden det er mest gyldent. v2 mister det magiske lyset. Mer trim i PS ville likevel vært fordelaktig, og du har fått mange gode tips.
Gresset i forgrunnen forstyrrer litt, ikke kutte, men høyere kamerastandpunkt ville vel vært fordelaktig.
Odd Tore
Øyvind A.
Flott stemning. V1 er mest tiltalende, men bildebehandlingen virker ikke optimal. Senking av mellomtonene vil gjøre det bedre etter min mening.
Og så bør du fjerne støv på brikka.
mvh
Ø.
Lene F.
Takk for hyggelige kommentarer og gode råd! Er helt enig med Odd Tore at standpunktet skulle vært høyere. Selv liker jeg også V1 best. Øyvind hva betyr å senke mellomtonene i PS? Vennlig Lene
Jan R O.
Veldig bra og en klar anbefaling. Magisk og trolsk, ser for meg villreinflokk på vandring en gang i fortida. Ingen hensikt å kutte slik du har gjort i v2. Best lys i v1, v2 ble veldig mye mer ordinær på alle måter. Det lave standpunktet og stråene i forgrunnen gjør at man føler at man er der. Fine blåner.
Odd Tore S.
Liten tilleggskommentar:
Gresset kan også gi uttrykk for at man ligger mest mulig usynlig og fotograferer, noe som ville være typisk for fotografering av villrein. Da er det på sin plass.
Her har jeg to meninger!
Odd Tore
Øyvind A.
Det betyr at du gjør mellomtonene mørkere uten å påvirke de lyseste og mørkeste tonene noe særlig. Gå f. eks. inn på ''levels'', ta tak i den midterste skyvekontrollen på ''input levels'' og skyv den mot høyre. eller om du har fullversjon av ps, gjør det samme under ''curves'' ved å ta tak i den midterste delen av kurven og trekk denne nedover mot høyre.
mvh
Ø.
Tom E.
Jeg likte også dette godt, og holder på V1. Liker det gylne lyset i den.
Flotte linjer i høydene som forsvinner bakover i bildet.
Fint hvordan reinene er fordelt i bredden. Jeg syns faktisk det lave kamerastandpunktet som framhever gresstråene fungerer godt. Det gir en følelse av å være gjemt.

Mvh TomE
ingebjørg fyrileiv g.
Eventrylig! Dette likte jeg veldig godt, og det på grunn av både motiv og teknisk utførelse. Jeg liker best den intense versjonen. Den gir en fin glød og forsterker driven og uttrykket. Vinkelen og utsnittet er også bra, og fjelloverlappingene er utmerket. Jeg kan ikke klage på noe her.

vh ingebjørg
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu