Sanger med glimt i øget.
Bildet viser en møller, en fugleart som har blitt vanligere de seneste årene, etter hvert som det gror opp kjerr og kratt overalt, steder der mølleren trives. Den ligner svært på sin nære slektning tornsangeren, men skiller seg for det første på at sangen er helt anderledes, og på bl.a sitt grå, ikke brune hode.
Bildet inngår i albumet Norske fuglearter - En serie med artsbilder av fugler som finnes i Norge, men hvor bildene ikke nødvendigvis er tatt i Norge. Får jeg miljøet rundt fuglen med i bildet tas det nok med, selv om det da ofte ikke blir rolig bakgrunn eller forgrunn for den saks skyld.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger377
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_270885} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Svend Wiig L.

Hei Ketil!

Vel, jeg kommenterer ikke mange fuglebilder her inne men nå var det kanskje på tide!!
Har ikke sett hva du tidligere har tatt av bilder! Derfor vil jeg ikke se hva du ellers har eksponert!! (Føler at du har go peiling på fugler...!!)

Derfor synes jeg det er flott, for mine øyne å kunne si at dette bildet, gir meg som person, betrakter, mer enn et bildet av en ørn! (feks. tar sitt bytte!)
MAO: Dette kan jeg klare også!! (Pga vilje og interresse!!)

Kompsisjon, bakgrunn, skarpet mm OK.

Mvh Svend
Monika Frisvold V.

Hei
Synes dette er et meget flott bilde av en sjelden fugl for meg....
Liker det vårlige miljøet den befinner seg i... meget skarp :)
Likte dette..
monika
Avsluttet .

Meget skarpt og pent. Fin komposisjon. Personlig ville jeg nok ha tonet ned bakgrunnen litt.

Anders
Tove H.

Nydelig, skarpt og fint bilde av sanger med glimt i øget. Fine farger og fin komposisjon. Artig bekjentskap med sjelden fugl for meg også.
Mvh Tove
Håkon S.

Dette bilde likte jeg veldig godt.
Skarpheten er topp, bakrunnen er også veldig fin med det lyserøde.
Busken Møllern sitter i er også veldig fin syns jeg.
Likte dette godt.
Svein B.

Et godt bilde av mølleren Ketil, men jeg synes nok bildet hadde vært hakket bedre som en presentasjon av arten hvis den bikket hodet litt mere mot betrakteren og ga blikkontakt. Da vile du trolig vist bedre kinnet som ofte er litt mørkere enn resten av hodet på mølleren, selv om en ser det her slik det er også. I motsetning til tornsangeren, så finnes mølleren nær sagt ''over alt'' her i mine trakter.

Mvh
Svein B
Espen B.

Er enig i det Svein skriver selv om posituren det ikke var noe jeg reagerte på umiddelbart. Men jeg ville økt kontrasten i bildet en god del her. Det er ganske blasst nå, ses særlig på greina/blomstene. Ellers et fint bilde med en fin bakgrunn.

mvh, Espen
Anne-Lise S.

Et greit bilde dette her, der fuglen er fint plassert på frukttreets blomstrende gren. Synes kanskje bildet virker noe ''grått''; sees godt på greinen, blomstene og fuglens detaljer. Kan lyset ha vært ''dårlig'' da du foreviget sangeren? I motsetning til selve motivet ditt blir imidlertid bakgrunnen litt knasj, så her har du et bilde med utviklingspotensiale etter mitt syn, og det kan heves betraktelig med litt mer etterarbeid! :-)

Anne-Lise
Thor Edgar K.

Fint bilde, og fin dybde. På høsten dukker det enkeltindivider av møller her i nordre del av Nordland. På Røst blr den sett årlig i september - Mulig av svensk opphav.
Knut Børge S.

Hei Ketil!

Herlig naturfoto av mølleren, en art jeg aldri har sett før. Meget godt komponert i vakre blomsteromgivelser. Upåklagelig skarphet, flotte farger deilig lys og en fantastisk fin rød bakgrunn.

mvh KBS
Odd Tore S.

Enda en fugl som jeg ikke har sett, enda jeg ganske sikkert har sett den.
Det er utrolig hvor mye det er å lære her på dotten om saker som egentlig ikke har med fotografering å gjøre. Kanskje er ikke læringen det viktigste, men det å bli bevisstgjort og derfor skjerpe sansene. Du har kommet med mange bidrag i så måte.
Jeg antar at du har trimmet bildet slik at det er mest mulig naturtro uten ekstra glansing av noe slag. På denne skjermen er det litt matt, men på PS skjermen lysner det nok opp noe.
Uvanlig bakgrunn, engelskrød låve eller tilsvarende?
Odd Tore
Kjell Sigurd S.

For en super positur! Den hever bildet godt ut over rent artsportrett. Omgivelsene er også flotte med en kledelig bakgrunn. Teknisk bra men som sagt så er det posituren som gjør bildet.

Kjell S
Morten W.

Hei!
Kjempebilde av Mølleren. En veldig svak S i Curves synes jeg høyner bildet i mine øyne.
Var sammen med en hobbyornitolog i Danmark i våres, og da hørte vi den. Lyden likner til forveksling lyden (plystrelyd) av møllehjulet som gnisser rytmisk med omdreiningene. Derav navnet.
Thorbjørn R.

Kjempeflott portrett av mølleren i upåklagelig positur. Super skarphet og nydelige farger. Ingenting å pirke på her.
Kjetil S.

Dekorativt artsbilde av møller. Spesiell bakgrunn hever bildet. Oppskarpingen er helt på grensen til for mye synes jeg.

mvh Kjetil
Hans-Jørgen H.

Hei Ketil!
Flott møllerbilde der den sitter i en artig positur på fruktblomstene.
Likte bakgrunnen godt.
Hans-Jørgen
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu