Myrgulvinger i fjærlett dans
Myrgulvinge- Colias palaeno, en art som omtrent aldri viser vingeovesiden når den sitter. Bildet er ment som en liten vri på sommerfuglbildene, og samtidig vise artskarakteristika for denne arten slik den danser fra blomst til blomst- eller som her i en luftig duell to sommerfugler i mellom. Bildet er selfølgelig ikke egnet til finstudering av detaljer.
Bare en liten kuriositet blandt sommerfuglbildene.
Bildet inngår i albumet Gudbrandsdalsnatur -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger272
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_270140} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
ronny s.

Hei Svein
ja det er ikkje berre enkelt og ta bilder av sommarfuglar i flukt, det har eg prøvd.
Og du har fått inn to på brikka, det er bra.
Denne arten kan eg ikkje huske eg har sett i vikeligheten.
Ja so dette er no eit greit bilde, som du seie sjølv og er dette ikkje noke og studere arten nærmare på.
Mvh Ronny;o)
ingebjørg fyrileiv g.

Sommer er det første som slår meg, ikke rart.. :) Sommerfuglene danser lett i lufta, og de har fine positurer. Det teksniske sitter veldig godt på den til venstre, men jeg savner litt skarphet på den andre. Det hadde også vært fine med litt strå eller blomster, men skal det være annerledes, så skal det det. Jeg tror at jeg vet av denne, uten å si det for sikkert.

vh ingebjørg
Svein B.

Takk så mye for kommentarer- sommerfugler i flukt er ikke det jeg driver mye med, men denne sjansen med to individer av en art jeg ikke ofte ser lot jeg ikke gå fra meg. Resultatet har mye å gå på før det kan kalles riktig bra synes jeg selv, men likevel er det ett bilde som jeg synes er litt artig også.

Myrgulvingen finnes helst ved litt høyereliggende myrområder, og er sterkt knyttet til blokkbær. Noen andre arter, som bl.a kålsommerfuglene kan minne mye om denne- men skilles i flukt ved at denne myrgulvingen har sorte kanter rundt hele vingen, kålsommerfuglene har svart kant kun på framvingene.

Mvh
Svein B
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu