Fløtt dæ
Det var slutten av september 2004 og vi kom kjørende i Etosha nationalpark i Namibia da vi fikk øye på den besnablede fysakken som sto og gomlet tørt savannegress. Vi stoppet, fikk kameraene fram og i stilling hvilket denne gressfråtsende kolossen tydeligvis ikke satte pris på. Han løftet snabelen og satte kursen mot oss tydeligvis for å få oss vekk. Som vi ser på de store ørene så ligger de fortsatt flatt inn til kroppen hvilket betyr at noe fullt angrep ikke var forestående. Når de angriper står de enorme ørene som seil rett ut fra hodet.
Nok om det. I det elefanten satte kursen mot oss ropte vår kombinerte kullsorte afrofrisyrede sjafør, guide og kokk i campene: Wind up the windows, wind up the windows og vi sveivet som gale samtidig som han fikk bilen i gir og trillet framover et stykke. Elefanten stoppet et stykke bak oss, var tydeligvis fornøyd og ruslet videre over veien og fortsatte å forsyne seg av gult, tørt savannegress. Jeg rakk faktisk bare to ''skudd'' og det er disse to jeg legger ut her. Da jeg spurte Julius som han het vår sjafør om hvorfor det var så viktig å få igjen vinduene svarte han at det hender nå og da hvis de finner et åpent vindu på en bil at de stikker snabelen inn, løfter opp bilen med innhold og slenger den avgårde. Det tror jeg på etter å ha sett på National Geographic hvordan en elefant i Nord Øst India moset en bil. For orden skyld så er den indiske elefanten stort sett noe mindre enn den afrikanske. Det kan jeg faktisk skrive under på i og med at jeg har sett en del elefanter foruten som her i Namibia i Kenye hvor jeg så noen så store som hus uten ljuge. Til sammenlikning har jeg også sett en del elefanter både i India og i Thailand.
Jeg vet at det er litt støy i himmelen på versjon 1 her, men synes ikke det var værre enn at jeg kunne la det passere. Men andre har kanskje en annen oppfatning? Jeg er nesten sikker på at oppgitt utstyr er riktig. Jeg tror ikke dette ble tatt med film. Bildet ble tatt for frihånd på full automatikk.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-07-31 17:48:51
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon 300D
  • Canon 75-300 med stabilator.
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_269421} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (2)
Per Harald O.
Velkomponert severdig bilde. Vel hardt lys. Enig ang. støy.
Hilsen Per
Roar K.
Per Harald Olsen:
Hardt lys er nok bare fornavnet i dette området her midt på dagen med godt over tretti grader og svært tørt. Takker for kommentar.

Roar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu