Bærums Verk II
Utstyr
  • Wehman 8x10
  • 420mm Goerz Red Dot Artar
  • Brennvidde420mm
  • Blenderf/64
  • Lukker8s
  • FilmtypeTri-X
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger750
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_269233} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
john-arne w.

synes du fikk ett hærlig slør på fossen her. hvor S/H virkelig gjør seg. satt å kikket litt på den midtstilte steinen, men kom fram til at den på en måte må være der. den fikk liksom blikket til å bli ledet innover i bildet, mot fossen. dette er ett bilde som gjør seg i ett stort format på en vegg.

pen 3-delt inndeling av bildet synes jeg, med den bergknausen som motvekt til huset. synd med den borstanga som sitter i steinen, men DEN greier du nok ikke å få ut...ihverfall ikke med håndmakt...


hilsen john...
Michael S.

Ja, dette var stilig!
Eneste som irriterer meg bittelitt er det store treet litt til høyre for midten, syns det er synd det er kuttet i toppen. Men thats just me!!

Som sagt meget stilig.

Mvh

Michael
Frode H.

Flott bilde!

God komposisjon, full kontroll på tonaliteten, enorm detaljrikdom, god dybdeskarphet og ikke minst skarpt.

Jeg kikket på den store versjonen, og jeg må si at det frister svært mye å få prøvd noe slikt utstyr! Må innrømme at jeg er litt i villrede mht hva jeg trenger av utstyr og hvor mye noe slikt koster (komplett utstyr).... Det blir i så tilfelle brukt til landskap og portrett, sannsynligvis med hovedvekt på sistnevnte.

Mvh
Amund Blix A.

Takk for kommentarene! :-)

Frode, det finne mange veier til Rom, og noen er dyrere enn andre.... :-)

For å starte billigst mulig, er det eBay som gjelder, og typiske rimelige 8x10'' kamera er gamle Kodak 2D, som man kan finne fra $200 og oppover, og gamle benkkamera som Calumet C1 og tilsvarende Cambo starter rundt $300. Her er et eksempel på hva man f.eks kan komme over: http://cgi.ebay.com/Calumet-Orbit-8x10-View-Camera-300mm-...dZViewItem

Gamle kamera som dette har en ulempe, og det er vekt, 7-8kg for kameraet alene er ikke uvanlig, så det spør hva du tenker å gjøre, hvis du hele tiden har bil i nærheten, er ikke et tungt kamera noe problem, men om du vil pakke det ned i en ryggsekk(som jeg gjør), må du kikke på nyere(og da dyrere løsninger)

Filmholdere er svindyre nye, men det dukker stadig opp brukte og fine på eBay, det gjelder å ha tålmodighet.

Filmenene må også fremkalles, og der er det også utallige muligheter....

Det er i det hele tatt mange forskjellige veier man kan gå, og skulle jeg listet opp alle, hadde jeg blitt sittende resten av dagen... :-)

Send meg en melding om du vil ha mer spesifikke svar/forslag.

Mvh

Amund
Odd Tore S.

Ja, dette var kjente saker, men i en litt uvanlig utførelse.
Vann og stein er usedvanlig stilig, fulltreffer med det.
Borestanga er der, kunne godt vært ofret til kloneguden om du ikke ønsker å være pietetisk. Grunnen til at jeg våger meg på dette forslaget er overgangen trær/himmel, hvor det ser ut som om du har laget en overgang mellom to forskjellige valg av Levels e.l. med ganske bred Feather. Bra for skyene, men det stikker i øynene mine i forhold til hvor bra vann og stein er her.
Odd Tore
Amund Blix A.

Odd Tore, det er noe slurv i overgangen der, var litt sent på natten når jeg gjorde denne :-)
Erik J.

Dette bildet med all sin detaljrikdom, og sommerens besøk i Bokbyen i Fjærland med innkjøp av Photography Year Book 1955 og 1957 får meg til å ønske å gå tilbake til gamlemetoden. Bravo! Hvordan er overgangen til digitalt? Lager du kopi som du scanner, og derfra videre i PS?
Amund Blix A.

Takk Erik. Jeg har scannet negativet direkte på en Epson 4990 her. For webvisning funker det klart bedre enn å scanne en mørkeromskopi, for når man scanner kopien blir det fort mer grovt og man mister mykheten i tonene.
Det er mye lettere å få et negativscan til å matche mørkeromskopien, enn å få et papirscan til å se bra ut. :-)

Amund
Christer B.

Joa, pent dette, såpass pent at det nesten ikke er kjedelig. Den mørke glorien øverst på trærne er nevnt, jeg tror det kunne vært kledelig med litt mørkere trær for å fremheve fossen yttligere, det er tross alt den som driver bildet her. Veldig fint at noen holder den gamle metoden i hevd.
Torbjørn B.

Hærlig erotisk...
Tom Dysa S.

Ja.. skal jeg si her da tro;-)) kan jo starte med det som vekker min begeistring umidelbart,og det er det nydelig sløret du har fått så vakkert frem i fossen;-) og det er jo en vannvitig detalje gjengivelse her da..sjøl min lille lap top.. det kamjernet har stått der,og kommer til stå der noen dager til,så ser ingen grunn til og ergre seg over det.. se det heller som urban pynt;-) også er det jo rååååå blender du varter opp med da,, vertfall for oss med pocket kamera;-)) Mvh Tom
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu