Bildet inngår i albumet Forfall -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger580
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_268854} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Stig Børre E.
Herlig struktur.
Fine toner og et kledelig kvadratisk utsnitt. Er litt usikker på om buen i topp må være med. Stjeler litt mye oppmerksomhet. Tror en beskjæring oppe og til venstre uten takbuen vil gi bildet et roligere og mere abstrakt preg. Liker det godt uansett :-)

StigB
Stig Børre E.
Rettelse; ingen beskjæring til venstre - der må alt være med.

StigB
André M.
Buen i toppen gir en ''sakral'' følelse. Fargespill og tekstur er herlig her. Og utsnittet fungerer godt. Bra.
Kjell G.
Jeg ville beskåret litt oppe, ned til øverste del av takbuen. Sikkert førskjellig syn på dét.

Riktig flott bilde! Flott komponert, fin formidling av tidens tanns arbeid og, ikke minst, et utsøkt fargespill.

mvh kjellg
Robin J.
Fint fargespill og bra komposisjon. Ingen beskjæring her for min del. Synes det må være slik. Mvh RJ
Kjell Sigurd S.
Her nytter det ikke bare med lakkfornyer ser jeg :-) Fin detaljstudie av vraket. Liker ustnittet som det er jeg også, fin linjebruk og en god komp. Et vel av detaljer og farger stimulerer nysjerrigheten. Får lyst til å se hele bilen - men da må jeg vel legge turen til Finnskogen.

Kjell S
Ivar B.
Godt forfallstudie med fin struktur og farger. For meg betyr buen i toppen svært mye i komposisjonen. Buen gjør bildet mindre ''flatt'', øker spenningen i billedflaten og gir balanse i bildet. Bildet uten bue blir kanskje enda mer abstrahert og forenklet, men vil langt på vei bikke over mot å bli for kjedelig og for enkelt. Utsnittet er optimalt slik det er i mine øyne. Mvh Ivar.
Odd Tore S.
Noen eldes med verdighet, andre til øket interesse. Det siste er vel mest tilfelle her.
Mye snadder i alderdommen, farger og struktur er helt bra gjengitt. Særlig vinduene, med fremre sidevindu på en aldri så liten gløtt. Skulle vært interessant å stikke øyet inn der for å få en titt på interiøret.
Utsnittet er jeg ikke så fornøyd med. Jeg synes at det kutter for mye av linjeføringen av vinduer og takbue her. For SAAB 92 er dette så viktig og interessant at jeg savner det, og synes at kutt midt i rutene blir vel brutalt.
Ikke det at begge vinduene må være med i full utstrekning, men særlig bakre siderute med sin runde avslutning i forhold til taklinjen synes jeg gir et spennende linjespill i tillegg til patinaen.
Fremre siderute med buen pga dreievindu (i motsetning til senkevidu) er også spennende, også dørhandtaket på selvmordsdøren. Men her vil vel bakgrunnen over frontruta kunne forstyrret kraftig.
Vel, det var noen tanker fra en tidligere SAAB V4 eier, som alltid har vært litt betatt av linjeføringen i 92/93/96, kanskje noe mer enn det du ønsket å være her.
Odd Tore
Øyvind A.
Takk for kommentarene - artig med forskjellige meninger om utsnittet.

Hehe, Odd Tore. Jeg tenker nok mindre på Saabens samlede estetikk enn deg ja. Ellers er jeg glad for at noen så (den litt irriterende?) detaljen at vinduet ikke er helt sveivet opp.

Mye av oppveksten min hadde vi for øvrig en Saab 95, datidens billigste 7-seter. Dvs uten den estiske svingen på sideruta bak. ;o)

Ø.
Ketil K.
B-søyle kunst. Skulle gjerne sett dette i en halvabstrakt serie - der fargekombinasjoner i overganger med hverandre og A-, B-, og C-søyler og gjerne en grill eller koffertlokk spiller på lag. Saab burde ellers laget en moderne versjon av den originale 93 (totaktsutgaven - den til nå mest tidløse SAAB etter min mening), som tar opp i seg de beste linjene fra originalen i en moderne stilisert form og funksjonell aerodynamisk , men med en miljøvennlig motor. I stedet for de halvklonede GM-modellene de sender ut på markedet i dag.
Torbjørn K.
Veldig bra farger, lys og mønster i dette bildet. Teknisk er det også bra, men jeg savner kanskje noe mer, enten i form av blikkfang (f.eks et forkrommet dørhåndtak etc.) eller budskap som jeg ofte finner i bildene dine. Utsnittet synes jeg blir veldig avstumpet på sidene.

Torbjørn
Øyvind A.
Takk for nye kommentarer.
Å lage en halvabstrakt serie over temaet er en interessant ide. Jeg skal ha det på minnet neste gang jeg er der.
Ø.
Jan O Ø.
Hei og takk for sist.
Et herlig fargespill på denne gamle bilen.
Denne bilen har aldri vært vakrere, ei når den trillet ut fra fabrikken for flere tiår siden.
Synes det er fint at vinduet ikke er helt sveivet opp. Det kler bildet i dette tilfellet.
Bra synes jeg.
Mvh Jan O.
Tor Olav O.
Veldig mye bra, liker struktur, komp,farger. Ja, sitter som et skudd for meg. Har ingen forslag til forandring. Bra !
mvh
Tor Olav
Tove H.
Flott utsnitt med fine farger, lys og detaljer. Stilig at ikke vinduet er helt lukket, effektfullt. Veldig dekorativt bilde og godt sett.
Mvh Tove
Øyvind A.
Takk for nye kommentarer.
Ø.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu