60 knop + igjen
Tok en serie av den nye X-Bow konstruksjonen til Ulstein. En konstruksjon som ser ut til å fungere veldig bra. Det er stor sjø her, men stort sett var det lite bevegelse i båten. Men noen hiv innimellom ga litt bilder.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-07-28 09:36:05
    Versjon #2
Utstyr
  • D200
  • Nikon ED AFS-VR 70-200MM 1:2.8G
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_268840} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Are-Martin S.

Jeg må innrømme at det første som slår meg er den rare konstruksjonen. Intet dekk foran rorhuset, ingen bulb i baugen, bare en halvsirkel med glass på toppen.

Et godt dokumentasjonsfoto som viser hvordan hverdagen kan være for noen av dem som jobber med å skaffe penger til olje-Norge. Bildet formidler den sterke bevegelsen, som betrakter blir man ikke i tvil om det er store krefter i sving her. Vinkelen på båten er en ting, men sjøen som strømmer ut av ankerhullene (heter det forresten ''ankerhull''?) viser ytterligere at bevegelsene må være kraftige.

Du skriver ''noen hiv'', men her er det vel både heave, sway, pitch, roll, yaw, og hva de nå heter disse bevegelsesparametrene.

Motivet er fint plassert i bildet, det bryter horisonten som her er et skille mellom opprørt sjø og det store, grå intet. Det er mye sjø under, noe som er på sin plass her for å vise hvor kraftig sjøen er.

Om jeg skulle endret på noe her, ville jeg forøkt å lysne det bittelitt, og sett om det er mulig å hente ut enda mer kontraster (dramatikk) av sjøen. Og kanskje litt mer sjø foran også.
Lars G.

Takk for kommentar. La inn ny versjon, bedre?
Are-Martin S.

Je, det fikk enda mer punch. Hvertfall på min skjerm.
Bjørn André H.

Hei du !
Jeg likte også ver 2 best da dette gir enda bedre inntrykk av både sjøen og båten. Et skikkelig tøft bilde med bra utsnitt og masse aksjon. Jeg likte veldig godt lyset også hvor man ser at sjøen er skikkelig ''vill og farlig'' mens båten er ''stor og sterk''.
Bra jobba !!!!!
Mvh
Bjørn André
Truls L.

Flott bilde av båten i urolig sjø. Blir nesten sjøsyk av å se på bildet :)

Mvh Truls
Kåre G.

Hei Lars.
Takk for sist. Regner med at du sitter ved kontrollpanelet ute i nordsjøen nå.
Jeg kjenner formelig suget i magen når jeg ser bildet ditt. Jeg såg bildet i avisa når denne båten ble bygget og har fundert på hvordan den fungerte i grov sjø. Trolig er det en videreføring av vikingskipets høye baug en ser her. De hadde nok litt peiling på båtbygging før i tiden også.
Mvh. Kåre Gårder
Jan Inge K.

Flott bilde av en gyselig stygg båt! Den minner litt om nærbildene som har vært vist av øyenstikkere...
Lars G.

Takk for positive kommentarer alle sammen.

Are-Martin Sandvik: Ser rar ut ja, men ser ut til å fungere ekstremt bra. Ingen bulb? Det er jo bare bulb! Enig med deg, så ikke verre ut i v2.

kåre gårder: Hallo igjen! Den skal visstnok være inspirert av vikingskip ja. Har aldri sett roligere båt i sjøen. Tok 90 bilder for å finne noe med litt action, og det var et h.. vær! Standby båten vår så ut til å ha det hardt.(konvensjonell design).

Jan Inge Karlsen: Stygg ja! Det syns jeg og første Har fått respekt for denne.
Rune Edvin H.

Hei. Røfft bilde. I grunnen ganske fornød jeg ikke er uti der med min 24 fots viggen :). I motsetning til en del andre liker jeg versjon en best da de litt mørkere tonene fremhever uværsfølelsen bedre enn det noe lysnede versjon 2.
Rune
Jan Inge K.

Må bare spørre selv om det ikke har noe med bildekritikk å gjøre: hva er dyptgående på denne kreasjonen?
Lars G.

Jan Inge Karlsen: Dyptgående kan jeg dessverre ikke svare deg på. Men ta en kikk på ulstein.no (tror jeg det var). Ligger 3 forskjellige slike design der. Var innom igår for å hente e-mail adresse. Kunne jo tenke seg at de har råd til noen bilder fra meg. Eller hele serien på 90.. Ikke mye bilder av slike in action ennå.
Yngve L.

Flott bilde! Likte versjon 1 best jeg, ble litt mere dystert..dystert vær...stemning ass
Fredrik E.

Mesterlig sjø med masse dramatikk. Dette likte jeg.!
sunniva l.

et utrolig dramatisk bilde, flott presentret!

mvh sunniva
Lars G.

Takker for kommentarer. Visst litt lenge siden jeg var innom her. Holder på å lage til dette bildet og noen andre for salg til Ulstein. Godt det kommer litt peng inn og.
Håvard F.

Flott bilde av spesiell "jolle"
Topp dokumentar. Teknisk så holder V1 godt nok i mine øyne
mvh
Håvard
Lars G.

Takker for kommentaren. Lenge siden jeg var aktiv her. Prøver meg igjen med noen nye bilder for tida.
Dette bildet har lagt inne lenge. Har det i flere versjoner nå. Det har vært mye publisert. Bl.a. trykt i boka Etrave av plisson.com
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu