Spisende grågås
Tok dette bildet ved Østensjøvannet. Jeg er ganske fornøyd med å ha fanget situasjonen og jeg synes bildet ble ganske bra også.
Bildet inngår i albumet Østensjøvannet - Bilder tatt i og ved Østensjøvannet
Utstyr
  • Canon EOS 350D
  • Canon EF 300/4 IS
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/2000s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger291
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_268581} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Odd E. k.
Hei Aleksander!

Et flott bilde av gåsa. Flott skarphet og et fint lys inn på fuglen. Liker godt fotovinkelen noe ned på gåsa, noe som fremmer fint hodererionen. Mulig du kan justere kontrasten/mellomtonene og fargemetningen noe, da nebbroten er noe lys. Strået foran øyet kunne en vært foruten, men siden gåsa ligger så fint blant stråene, så er det fullt akseptabelt. Bakgrunnen med de grønne/gullige bladene/stråa skaper en fin stemning til bildet. Flott fanget i et fint utsnitt Aleksander.

Mvh

Odd E.
Per Harald O.
Teknisk greit fanget situasjon. Enig ang, strået over øyet.
Hilsen Per
Kjartan T.
Ikke dårlig dette Aleksander. Synes det var litt morsomt å se dette bildet. Sikkert noe å hente på etterbehandling igjen, men situasjonen er kjekk!
Aleksander M.
Takk for kommentarene!
Ble selv ganske fornøyd med dette og det er morsomt å høre at dere ikke er helt uenig. Enig med dere ang. strået over øyet, men det ville være veldig vanskelig å clone bort og jeg synes det vil være litt juks å clone bort det. Nå kan folk se at bildet er ekte.

Aleksander
Roar K.
Jeg forstår ikke hvorfor folk alltid skal pirke på slike ting som strået over øyet her. Grågåsa holder til innimellom høyt gras ved Østensjøvannet og da er det naturlig at det kanskje havner et strå foran øyet i det man trykker ned utløseren. Jeg har selv blitt kritisert for strå foran øynene på en gepard i det gule gresset ute på de afrikanske savanner. Dyr og fugler foretrekker gjerne å holde seg halvt skjult mens de betrakter oss mennesker.

Her kan du også forsøke å få til et høydeformat som f.eks. en V2. Kutt i nederkant så kroppen forsvinner. Kutt deretter til venstre, men ikke mer enn at det er godt med luft foran nebbet. Kanskje trenger du å ta litt til høyre også for å justere inn et brukbart høydeformat. Du har ikke så mye å gå på oppe, men du kan ta litt der også for å få det så tett som mulig. Jeg synes du har presentert et godt gåseportrett her.

Roar
Aleksander M.
Takk for kommentaren!
Dette bildet er lagt ut under bildekritikken. Det vil si at jeg vil ha kritikk og da er jeg glad for at folk kan finne ting å pirke på som kan gjøre bildene enda bedre. Jeg vet ikke hva du gjør, men jeg legger i alle fall ut bilder her for å få tips til forbedringer.
Interresant med høydeformat, takk for tipset!

Aleksander
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu