Take off
Utrolig vanskelig og fokusere på disse her. De er jo tynnere en et strå :). Noen som vet hva det er?
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-08-01 20:17:49
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 20D
  • Canon EF 70-200mm f/4L USM + 1.4x
  • Brennvidde200mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/1000s
  • Filmtypeiso 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger267
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_268169} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Carsten A.
Dette er en vannnymfe (av en eller annen Lestes-art, tror jeg). Øyenstikkerne (Odonata) deles inn i vannymfer og libeller (begge har mange arter i Norge). Vannnymfer av en annen lestes-art her bilde nr. 103969 og av en libelle her bilde nr. 258466

Bildet her er er ikke helt skarpt, disse insektene har raske bevegelser, så om de ikke sitter i ro er 1/1000 sek. i minste laget. Presentasjonen kan nok forbedres endel ved å løfte mellomtonene noe, dette er litt slapt i toneforløpet.

MVH CA
Finn M.
Bare for oppklaring av art:

Dette er en han av arten Ischnura elegans (kystvannymfe på norsk).

Ellers enig med CA om skarpheten.

mvh Finn
Jarl Johnny J.
Hei og takk for kommentarer.
Er enig i skarpheten. Er vel en kombinasjon av bomming av fokus(brukerfeil :P), ikke tilstrekkelig lukker i det den tar av(ref C.A over her) og muligens litt grunnet bruk av tc. Men vi må jo alle starte et sted. Drømmen er en dag og klare og få like bra øyestikker bilder som C.A her. Men en så lenge er dette det nærmeste jeg kommer øyestikker i flukt :(. Får vel finne litt litteratur og lære litt mer om øyestikkere før jeg kan håpe og få til det. Og selvfølgelig prøve masse masse mer. Har funnet et sted med masse øyestikkere nå så nå har jeg ingen unskyldning for og ikke prøve mer hvertfall =)

Når du sier løfte mellomtonene C.A hva mener du da? Lysne dem?

Lærevillig hilsen
Jarl =)
Vegard L.
Manglende skarphet trekker ned. Det er bare å prøve på nytt så sitter den kanskje. :-)
Vegard
Carsten A.
JJJ: Jeg er ikke sikker på hva du sikter til med ''(brukerfeil :P)'' og ''bruk av tc''. Om ''P'' står for program så ikke bruk det, men lukker- eller kanskje helst blenderprioritet. Her bruker du ISO 200, kameraet tåler godt atskillig mer enn det, skarpe bilder (kortere lukkertid og/eller mer nedblending) er etter min mening alltid bedre enn støyfrie uskarpe.

Bildet her bærer preg av en viss undereksponering, ta bildet inn i PS og se på histogrammet med Levels. Her kan i første rekke høyre pil med fordel flyttes til venstre frem til der toneområdet begynner, når det er gjort er det en vurderingssak hvor mye man ytterligere vil løfte tonenivået (om noe), midtre pil et i tilfelle det rette hjelpemidlet. Men legg mer arbeid i korrekt eksponering (gjerne med atskillig høyere ISO) og korrekt fokus på andre, nye opptak. Sånt som dette er ikke så enkelt, og det krever mye øvelse for å få god kvalitet på opptaket. Og det er opptaket som bestemmer.

Det er lettere å bruke dette objektivet med nærforsatslinene 250D eller 500D, god skarphet i næropptak er ikke så greit med konverter, som også ''stjeler'' 1 blendertrinn (hvilket forsatsnærlinsene ikke gjør).

MVH CA
Jarl Johnny J.
Hei.
Med ''brukerfeil :P'' så mener jeg at jeg ikke klarte og få fokusen på den tynne saken og la fokusen på strået bak isteden tror jeg siden den var så tynn. Det funket bra når den sto stille men ikke når den tok av. '':P'' er bare en form for smilefjes.

Har brukt blenderprioritet på bildet for og få minst mulig dybde skarphet og best mulig lukker.

Med bruk av tc så mener jeg bruk av teleconverter. Tror den softer litt i forhold til maks skarphet av hva dette objektivet kan levere. Ikke at jeg merker noe til det når jeg gjør alt annet riktig men når det er så uskarpt i utganspunktet så hjelper det vel ikke akuratt.

Takk for videre utklaring av din forgje kommentar og videre tips. Settes stor pris på.

Takk til Finn Mosto for utredelse av arten. Du tar også noen nydelige insekt bilder =)

Takk til Vegard Lødøen for kommentar også. Prøve på nytt skal jeg og en dag så kommer sikkert skarpheten også =)

Mvh Jarl
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu