Cheeta in Portrait
Et bilde der det som var med av kroppen var såpass ute av fokus at det var bedre å bruke dette bildet til et ''close up'' portrett. Nå hender det jo at jeg får litt kjeft for litt mye bruk av USM fordi jeg gjerne vil ha fram mest mulig detaljer.
Men det får stå sin prøve. Bildet skal ut i 50x50 så jeg legger ut 3 versjoner her - ett uten passepatout og 2 med der forskjellen kun består i fargen på innerlinja.
Bildet er vel omtrent slik jeg vil ha det. Kanskje litt mye fargemetting, men vet nå av erfaring at det vil tape seg når det blir skrevet ut på pvc plate
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-07-21 12:41:33
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-07-21 12:43:28
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2007-07-22 10:20:46
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2007-07-22 10:24:13
    Versjon #5
  • Lagt inn: 2007-07-22 10:26:05
    Versjon #6
Utstyr
  • Canon 300D
  • Cannon 75-300 med stabilator.
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_267626} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Sveinung T.

Flott dyreportrett, men du har vært litt hard med USM etter min mening. Lag en mykere versjon!
Inger Anne Maritsdotter V.

Utsnittet og komp. er det ingenting å utsette på, det var et nært portrett av denne dyrearten.
Skarpheten syns eg imidlertid blir litt for voldsom, det skriker i mot meg, på en måte, når eg åpner bildet.
Har du brukt mye usm/sharpen her?

Inger Anne
Terje S.

Flott bilde Roar av ett vakkert dyr. Syntes personlig at du drar altfor mye i USM spakene. Kan forstå intensjonen din men jeg syntes det blir for mye hvite pixler ved slik spak dragning. Går nesten over til å bli ett abstrakt portrett . Hva med heller å blure det ?

Terje
Roar K.

Jeg har nå lagt inn 3 versjoner til der jeg har bluret ned trinnvis for å gjøre mykere bl.a. etter Terje Syltes forslag.

Sveinung Tveito:
Takker så mye for kommentar.

Inger Anne Vik:
Alle ''storkatt'' bildene mine er fra en Safari i Namibia høsten 2004. Hadde nettopp fått meg et digitalt kamera så jeg alternerte med film og digital. Måtte greie meg med det jeg hadde med meg av film og minnebrikker da det ikke fantes slike ting å få i campene. Lap,n som jeg kunne lagt inn digitale bilder på lå igjen hjemme da lav vekt var viktig. Vi hadde 8 overnattinger i telt.
Minne kunnskaper om etterarbeid på den tiden var minimal. Jeg gjorde så godt jeg kunne og lagret det. Orginalfila ekstisterer ikke lenger. Det er først siste halvåret at det har bedret seg selv om det er et stykke fram. Dette bildet er stort sett komprimert. Det jeg hadde å gå ut fra var et allerede overkjerpet bilde i dette tilfellet, men jeg har jo flere jeg skal jobbe litt med. Hvorvidt de kommer ut her får tiden vise for det er sparsomt med kommentarer her. De to forige kattebildene, leopard og løve står fortsatt uten kommentarer.
Takker så mye for kommentar.

Terje Sylte:
Takker så mye for råd. Forsøkte faktisk ikke å klikke blur under redigeringen da jeg regnet dette som ubrukelig på et slikt bilde da jo Blur fjerner informasjon. Men i dette tilfellet var det ganske riktig for mye informasjon. Etter ditt forslag var spørsmålet hvor langt skal jeg gå før det blir ''ullent'' ?
Jeg har nå lagt ut 3 versjoner til der jeg har gått forsiktig nedover hvis vi kan kalle det det.
Nå har jeg imidlertid fått erfaring for at bildene taper seg vesentlig når de blir skrevet ut på pvc plater slik at både fargemetting og tildels også USM blir dempet i det ferdige produkt. Men det gir en litt spesiell effekt det også.
På lerret holder de seg bedre, men der har jeg erfart at mye av bildet forsvinner rundt ramma så det er kun der jeg stort sett har ensfarget bakgrunn at jeg bruker lerret på blindramme.
Jeg kunne forøvrig også tenke meg en uttalelse om hvorvidt den gule eller brune linja gjør seg best innenfor et svart passepartout. Det vil si jeg lager fila ferdig slik før utskrift og lar det tjene som passepartout. kanskje er det like bra uten her?

Roar
Terje S.

For meg faller V4 mest naturlig. Likte ramma du hadde på V3 men den på V2 syntes jeg ikke passet inn.Vært artig å vist hvor mye USM du har brukt på bildene. Tenker da på V1 .Når det gjelder print har jeg ikke snøring. Men Allkopi leverer sikkert varene de. Husker jeg rett tok du bildene dine i Jpeg format. Hadde du tatt i raw kunne du sendt fila til meg så skulle jeg sett hva jeg kunne få ut av den. Uansett kan du sende meg fila så skal jeg se hva jeg kan få til. Send til tersylte@online.no

Mvh Terje
Inger Anne Maritsdotter V.

#4 og #5 blei veldig mye bedre;-)

Det hørtes ut til å ha vært en kjempespennende tur!

Inger Anne
Roar K.

Inger Anne Vik:
Jeg kan så absolutt anbefale Namibia hvis du tenker på safari. Kenya er også et bra land i så måte, men mye mye dyrere.

Roar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu