Av høvdingætt
Arbeidstittelen er 3 dronninger, pretensiøst men dette er tre av ildsjelene i Norges vikingmiljø. Vicky fra Borre, Eldir som var med på å bygge opp Bronseplassen og Aino tidligere høvding i Borre vikinglag.
Her vurderer de nyinnkjøpt ullgarn fra Hornfeldt Lund i Grimstad. Alle tre er kledd som vikingtidens kvinner fra overklassen, Vicky med sølvsmykker og glassperler, , Eldir uten annen stas enn ravkjeder og brosje. Aino er iført en grå ullkappe som er holdt sammen med en fibula i halsen.
Jeg tok bildet på siste helgs vinkingmarked, 120 vikinger med stort og smått satte hverandre stevne her på www.bronseplassen.no
I tre hele dager til ende var sommeren viet til forfedrenes håndverk og levesett. Bålene flammet, lukten av stekt kjøtt blandet seg med bjeff fra hundene i den blonde sommernatten, et eldorado for en fotograf
Er du interessert i viking og bor på Agder?? www.agderviking.no her finner du alt om oss som bruker Bronseplassen i Høvåg som base for vikingleken.
Ha en flott helg, hilsen
:)Helge
Bildet inngår i albumet Vikingtid - Bilder fra nasjonale og internasjonale vikingmarkeder 2006
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-07-20 19:36:33
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon 50mm 1,4
  • Brennvidde50mm
  • Blenderf/5
  • Lukker1/90s
  • FilmtypeISO 400
  • Nei
  • Annet- 1,7 trinn
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_267461} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Geir F.

Tre kvinner. Garn. Diskusjon og smil.
Jeg tror de er fornøyd med handelen. Nå skal høsten og vinteren møtes uten å måtte.
Jeg skulle gjerne tatt en nærmere titt på garnet. Lysere og roligere bakgrunn. Kanskje kunne garnet kommet tettere på. Litt problem med å se hva det egentlig er.
Ellers et flott bilde fra deg igjen, Helge.
-fløde-
Avsluttet .

Fint bilde med bra stemning og fint lys:)
Stein Oleiv B.

hei!
det jeg liker best med dette er eksponeringa, og hvor flott fargene kommer fram. derfor lander jeg raskt på ver1. utsnittett er noe du kan, så det er det ingenting gale med. liker det. skal jeg finne noe å pirke på, ville jeg fått vekk de to-tre flekkene oppe til ventre. ikke noe stort men.. uansett, så sier jeg meg enig med første kommentar, du har fanga bra situasjonen og fått frem gleden med å gjøre akkuratt denne handelen, som geir sier. ser en rekke av bildene dine er tatt med 50milimeteren, du er flink med denne;)
Laurberg G.

Hej Helge. Stoute damer du her præsenterer for os. Mangler måske en anelse i skarphed, men har til gengæld meget andet at byde på. Deres engagerthed og fælles interesse i ulde n som midterste person holder frem.
Du omtaler at den grå kappe bliver holdt sammen af en fibula. Du har vel ikke tilfældigt et billede af denne. Kan en sådan købes hos Jer. Vi spinder her i huset en hel del hjemmelavet garn. Både med håndten og med rok. Ulden vi bruger stammer fra norsk spel som er nordens oprindelige sau. Dette får var kendt allerede i bronzealderen. Man fandt spelsauhår i Egtvedpigens dragt. Spelsau er kendetegnet ved at have dobbeltpels. Et inderlag af fint uld og et yderlag af mere groft og langt uld. Disse sauer kan plukkes istedet for at klippes. Der dannes ca 3 uger efter læmning et løsningslag hvor ulden skiller. Når uld plukkes er fibrene intakte og ulden er vandtæt. Vikingerne fremstillede deres sejl af denne uld. Her er udført stor forskning af den kendte norske textilkunstner og håndværker, Amy Lightfood i samarbejde med vikingemueet i Roskilde. Så hvis du har adgang til eller kender nogen der smeder og sælger fibulaer i bronze eller sølvv er vi meget interesserede. mvh. lau
Helge R.

Stor takk til dere som gir bildet en kommentar. Viking er gøy, masse bra motiver.
Til lau; du finner sikkert en fibula i butikken på Nasjonalmuseet i Kbh. Sauer er greie dyr, vi hadde i noen år utegangar sau har på Bronseplassen, en mannevond bukk som holdt styr på søyene sine, de smakte ganske godt
ha en fin uke hilsen
:)Helge
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu