Fotoblogg 15.07.2007
Etter å ha vært på sørsida Varangerhalvøya (se forrige bilde i denne serien) gikk turen til nordsida av halvøya.

Varangerhalvøya er helt rå når det kommer til natur. Enkelte steder er det som å vandre i Rondane. (Rene steinrøysa). Forskjellen ligger i at Fjellryper og Brushane er i samme biotop som Krykkjer og Ærfugl.

Det er mye linjer i landskapet og det er spennende å ferdes til fots. Dette bildet er imidlertid ikke tatt langt fra vei. Disse dagene var det mye spennende lys. Det vekslet mellom havtåke, regn og overskyet til sol. Håper at litt av det flotte landskapet blir formidlet i dette landskapsbildet.
Bildet inngår i albumet Fotoblogg 2007- Siste året med ''Nord i Villmarka'' - I denne serien kan du følge prosjektet i sitt siste år i bilder.

Jeg understreker at det ikke kun er bilder jeg er fornøyd med som ligger i denne serien. Dette er ''ferskvarebilder'' som blir lagt ut etterhvert som prosjektet og turene går. Jeg syns det er artig om du tar deg tid til å kommentere bildene, men det er i utganspunktet ikke bildekritikk jeg er ute etter på disse bildene. Derfor ligger de fleste bildene under bildegalleriet. For å se bedre bilder fra prosjektet ligger enkelte i min portfolio og under bildekritikken.

(Bloggen starter etter påske 2007, men de første bildene er det også noen bilder fra januar, februar og mars.)
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger515
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_267351} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Avsluttet .

Nydelig bilde....
Likte de få og forsiktige fargene, den litt dystre og tåkete stemningen, de skarpe fjell- og steinpartiene i forgrunnen som kontrast mot en nydelig myk sandstarnd og et spennende arktisk dalføre som så vidt kan skimtes i bakgrunnen
Bilde gjør at man stopper opp med forgrunnen, men også blir tvungen til å besøke bakgrunnen....og man opplever og nærmest føler den våte, blåstrige og karrige stemningen der oppe i polarlandet...

Jeg kunne svært gjerne tenkt meg en dag der under slike forhold med termos, god niste, bra med fotoutstyr og god tid...

Odd
Jan-Eilert P.

Dine refleksjoner er meningsfylte og nyttige for meg Odd. Tusen takk for det. Du beskriver mye av det jeg selv ser i dette motivet.

Jan-Eilert
Thorbjørn R.

Flott miljøskildring fra Øst-finnmark.
Jostein F.

Hei!
En meget god skildring av en forrevet kyst. Dette bildet inneholder mye landskapsfølelse, jeg får umiddelbart lyst til å være der, og det gir mange assosiasjoner. Lyset og den litt dempa stemningen forsterker ektheten i landskapet. Dette var veldig bra.

Mvh: Jostein
Kristin S.

Flott og stemningsfullt landskapsbilde Jan-Eilert.

Mvh kristin
Avsluttet .

Fint bilde - og disen er viktig her; den gjør landskapet ekstra forlokkende. Vi må gå videre for å se hva som skjuler seg, og dermed blir ikke bildet så åpenbart heller. Det ligger et løfte om at vi har mer i vente...

Men hvor er dette? Jeg er ikke lommekjent her på halvøya, selv om jeg har bodd her i over 10 år...

Jan-Eilert P.

Takk for flotte tilbakemeldinger og refleksjoner på dette bildet.

K-SH: Nei, Varangerhalvøya er så stort at man kan holde på der i et helt liv og fremdeles finne overraskelser. Et fantastisk område. Bildet er tatt på nordsida mot Berlevåg. Husker ikke eksakt hva det het, men det var ikke langt fra bilvei.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu