Ny
En ung rødstrupe utforsker den mørke skogbunnen med store undrende øyne. Hvor mange nye inntrykk skal ikke en slik liten skapning fange inn på kort tid!?
Bildet inngår i albumet Fugler i Gudbrandsdalen -
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon AF-S VR 200-400mm f4 G ED-IF
  • Brennvidde340mm
  • Blenderf/5
  • Lukker1/90s
  • FilmtypeRAW ISO 400
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger381
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_267270} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Espen B.
Flott bilde dette Svein! Men det bør ses på mørk bakgrunn. Lite men behagelig lys. Fint glimt i øyet. Fin grønn innramming. Artig disse unge småtrostene, de ser jo litt dumme ut :)

mvh Espen
Odd E. k.
Hei Svein!

Naturen er vakker men også lunefull. Rødstrupen blir nok godt påpasset av foreldrene der den ferdes på skogbunnen og i buskaset. Flott fanget dette da vegitasjonen ikke er så lett å hanskes med nede på bakken. Fin fremstilling der den ser mot fotografen med et godt glimt i øyet. Fjærdrakten kommer også fint tilsyne og bekrefter hvor godt kamuflert den er. Flotte farger i bildet sammen med et fint utsnitt.

Mvh

Odd E.
Thorbjørn R.
Jeg biter meg også merke i innrammingen og grønnfargen som går igjen i fuglen. Velplassert skarphet og fint utsnitt. Bra!
ingebjørg fyrileiv g.
Hei, Svein. Dette var jammen pent! Skarpheten ligger perfekt innimellom den behagelige innrammingen, og fargene er gode. Posituren og uttrykket, samt glimtet i øyet, liker jeg veldig godt. Det samme gjelder tittelen og teksten din. -Slikt er det alltid fint å tenke over. Når det kommer til utsnittet, så synes jeg at det blir litt mye over, i forhold til under. Kanskje et kutt ville ha bedret balansen på dette punktet?

vh ingebjørg
Vegard L.
Jeg syns du har lykkes bra her. Et flott bilde.
Vegard
Svein B.
Hei, og tusen takk for kommentarer folkens.

EB: Ja, heeelt smarte ser de nok ikke ut disse småtassene- denne her oppdaget meg etterhvert i kamuflasjen, og hadde stor underholdning i å spionere på meg gjennom en glippe i konstruksjonen, kanskje så ikke jeg så smart ut heller...?!

OEK: Jeg tror ikke denne her ser så mye til mor og far lengre- den er nok forlengst overlatt til egne ferdigheter, men den setter i alle fall pris på å få litt tilskuddsforing inne i krattskogen!

TH og VL: Takker og bukker!

IFG: Jeg skal være så ubeskjedent ærlig å innrømme at jeg ble glad i dette bildet selv. Og kanskje av litt andre grunner enn mange av fuglebildene jeg pleier å like, og det gir litt ekstra. Men uansett behøver ikke bildene å slå an i det hele tatt hos andre- så det er hyggelig å se at det er flere enn meg som liker bildet! Og tusen takk for forslag til beskjæring, det skal jeg ta med meg videre.

Mvh
Svein B
Ketil K.
Man kan undres over hvor fort en del fugler er ferdig utlært, eller programmerte. Rødstrupeungene er neppe noe unntak, det hopper rundt et par her i hagen og oppfører seg selvstendige som de voksne. Men for de store trekkfuglene er det ikke like enkelt. Gjess, stork etc. må læres opp av foreldrene for å finne trekkveiene, ikke like sikker på om korttrekkere som rødstrupe trenger det. Godt uttrykk og absolutt riktig miljø for denne småtassen.
Magnus A.
Flott utført dette,herlig blikk på denne lille dunungen.Behagelig og fin omramming,og skarpt akkurat der hvor det skal være,anbefales herved.
Mvh.Magnus A.
Svein B.
Takk for kommentarer fra dere to siste også.

KK: Jeg tror nok også at disse småtassene er utrolig godt utstyrt tidlig, og har nok en langt enklere ''livskjøreskole'' enn mange av de større og langttrekkende fuglene. Hvordan de i det hele tatt lærer inn trekkruter og andre helt nødvendige overlevelsestrategier er vanskeligere å forstå.

Mvh
Svein B
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu