Fjellvåk
Ble litt inspirert av et fjellvåk- portrett til Svein Bekkum og så litt på et arkiv-bilde fra i vår.

  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-07-19 10:47:05
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger784
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_267195} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
Terje S.
Dette er fotokunst på høyt plan med høy vanskelighetsgrad.
Meget bra Jan Eilert. Liker det jeg ser men hadde kanskje foretrekt mer luft i fremkant vist du har mulighet til det.


Terje
Kjartan T.
Jeg liker det ikke. Jo, bildet har ellementer i seg, men er ikke et vellykket bilde som naturfoto, abstrakt kunst eller noe annet for meg. Dette blir et av mange slike... ahh, nesten - bilder.

Du har kvist og kvast, en fugl på vei bort og et stjertparti som har det meste. Her er lys, former, farger og til og med fuglens føtter er med. Men i forkant er det ikke bare trangt. Det er vinger som dekker det meste av det viktige hodets former. Øyet og nebb, som jeg kunne ønsket var et framtredende hovedellement, er bildets mest utydelige punkt.

Fotografiet gir en følelse og et glimt av en fugl som du bare skimter i øyekroken, nettopp slik det ofte oppleves i naturen. Men det mangler noe for å være virkelig bra, og min følelse av fjellvåk er nesten helt borte.

Håper det ikke ble for surmaga, det er ikke ment slik. Bare en ærlig og helt egen mening om bildet. Jeg har tatt ti-tusenvis som er dårligere enn dette, og også lagt ut en god del av de her.
Svein B.
Hei Jan-Eilert, jeg synes i allefall det er trivelig å høre at mitt bilde lot deg inspireres til å legge ut dette her. For meg er dette ett friskt innslag, kanskje ikke helt vellykket- men det er ett bilde som fortjener å bli vist i flommen av mer tradisjonelle fuglebilder. Det blir mye flatebruken som spiller inn for hvordan bilder som dette slår an hos meg. Her er du litt uheldig med at fjellvåken er på veg bort fra deg, og inn i kvistene til høyre i bildet. Med mer åpent rom foran enn bak (les kvistene i venstre del, ikke høyre- samt litt mer rom til høyre) ville bildet balansert mye bedre. Selve våken synes jeg du har truffet bra på mht positur og skarphet/uskarphet- helt greit.

Spennende bilde synes jeg.

Mvh
Svein B
Kjell Ivar Ø.
Synst bilde er ganske så bra. Hadde fluktretningen vert i mot
fotografen og ikke ifra pluss litt mer luft rundt hele bilde ville
du vert i mål etter min mening.
Mvh Kjell Ivar
Jan-Eilert P.
Takk for kjempefine tilbakemeldinger.

Surmaga blir nok tilbakemeldinger aldri for meg. Så lenge det som blir sagt går på bildet og ikke meg. For min del trenger den ikke være begrunnet en gang- så ''skivebom'' og ''inner-tier'' er helt greie tilbakemelding i mine øyne. Fyr løs!

Noe av det som jeg syns er spennende med bilder er at det ikke finnes fasit. Her er det tre dyktige fotografer som spriker mellom dårlig, middels og meget bra i beskrivelsen av sin opplevelse av bildet. Derfor finner jeg det svært spennende å lese hva folk syns om mine bilder- uansett nivå. Litt mer abstrakte bilder er variasjonen på om folk liker et bilde eller ikke svært individuell. Det liker jeg også.

spennende!

Jan-Eilert
Øyvind A.
Skulle gjerne sett mer av fuggelens hode. Ellers ganske fint, selv om også v2 er for trang for meg.
Bakgrunnen er fin og står bra til resten.
Ø.
Per Harald O.
Liker dette, en dekorativ og fin stemning!
Hilsen Per
Jan-Eilert P.
Takk for ny kritikk og kommentar på dette bildet. Viktig med ærlige tilbakemeldinger. Det lærer jeg av. Takk.

J-EP
Kjell Sigurd S.
Mye bra i dette, ikke minst flotte omgivelser rundt fuglen. Liker bevegelsen som skapes av uroen i kvastet. Som andre så savner jeg mer av hodet, gjerne også med noe bedre tegning av detaljer - spesielt øyet. Versjon 2 ble en forbedring mht. plassering av fuglen men det hadde fortsatt vært rom for mer luft. Fine avdempede farger. Et friskt pust med rom for forbedring.

Kjell S
Espen S.
Heisan!

Jeg liker dette veldig godt! Synes det er spennende, dekorativt og anderledes. Liker v2 best.

Kunne kanskje klart meg godt uten rammen ;o)

Espen
Ketil K.
Dette har en del gode takter, der toner og struktur er veldig fine, og der linjene er med på å gi liv og en malerisk effekt. Hadde fuglen hatt fluktretning innover i bildet der hode, øye og nebb kom fint frem hadde dette vært noe for veggen!
Fredrik E.
Dette falt i smak her. Abstrakt og duse fargetoner over hele bildet. Enig med knutsen når det gjelder fluktretning, en anelse skråing innover i bildet og dybden hadde vært på plass. Uansett, meget godt levert.
Fredrik
Jan-Eilert P.
Takk for kritikk.

Hvorfor vil alle se mer av hodet, når det er stjerten som er spennende?

;-D hehehe.
Anette L.
Hei:)
Flotte naturbilder du tar! Dette likte jeg, pga det slørete i bildet. Malerisk og flott:) ! Noe annet preg over det liksom, ikke bare et vanlig bilde av en fugl.
Anbefaler jeg :)

Mvh Anette:)
Gunnar N.
Dette er som magi og fotokunst på et høyt plan. Svært vellykket - synes det er lite å trekke her uansett. V2 gjør susen.

mvh Gunnar N
Tor Olav O.
Imponerende tone og struktur.V2 best, også så flott stjert da gitt !
mvh
Tor Olav
Edvin S.
Jo Jan - Eilert, jeg bifaller også dette bilde, og jeg setter stor pris på det kunstneriske, og det har du klart meget bra her. Skulle selvsagt gjerne ha sett den mot meg, men denne er fin slik den er, faktisk enda mer abstrakt av den grunn ;-)

:: ~ Arne
Torbjørn K.
Svært så vellykket dette her. Flott at du har fått med øyet, og at det er såpass skarpt. Uten det blikket, tror jeg fort bildet kunne endt opp i ei uskarp ''gugge.'' Jeg synes det blir i det lyseste laget, så jeg ville foretrukket noe mørkere mellomtoner. V2 har det beste utsnittet etter min mening, og det gir rom for at fuglen kan fly litt fremover. Ramma synes jeg blir litt i overkant.

Torbjørn
Liv F. D.
Dette var et skikkelig kunststykke til å ha på veggen. Nydelige farger. Rett og slett et kjempestilig bilde!
mvh
Liv '')
Jan-Eilert P.
Takk for tilbakemeldingene.

Artig for meg å høre om andre liker bildet eller ikke, men jeg skulle gjerne hørt hva dere tenker. Altså mer personlige assosiasjoner til Fjellvåk eller motivet. Om noen har gjort seg noen tanker. ?
Edvin S.
Så du vil ha mine tanker Jan-Eilert :o)
Jo, jeg syns du har fått til mye ut av et bildet som mange ville ha kastet. Ved første øyekast så det vel mest ut som en ugle, da hodet er skjult. Kvistene er også en historie, der man ser flere av hver, som du har klippet og limt.

Som artsfoto ser jeg ingenting, men jeg har bifalt veldig det kunstneriske ;-)

:: ~ Arne
Jan-Eilert P.
Ja- det vil jeg gjerne. Jeg syns ofte personlige tanker rundt bilder er ganske spennende. Spesielt her inne på dotten hvor nivået til kritikerne er så springende. I v1 er det forøvrig ikke noe klipp og lim. Men i v2 er det helt riktig klonet på litt i h. kant.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu