Fotoblogg 13.07.2007
FOTOBLOGG 13/07-2007

Det har vært mange feite naturopplevelser i så langt i juli. Trolske stemninger både i tjukk-skogen, på høyfjellet og ved kysten.

Nærmøte med veldig mange forskjellige dyre og fugle- arter. Deriblant bjørn i Pasvik og fjellrev på Varangerhalvøya.
Bildet inngår i albumet Fotoblogg 2007- Siste året med ''Nord i Villmarka'' - I denne serien kan du følge prosjektet i sitt siste år i bilder.

Jeg understreker at det ikke kun er bilder jeg er fornøyd med som ligger i denne serien. Dette er ''ferskvarebilder'' som blir lagt ut etterhvert som prosjektet og turene går. Jeg syns det er artig om du tar deg tid til å kommentere bildene, men det er i utganspunktet ikke bildekritikk jeg er ute etter på disse bildene. Derfor ligger de fleste bildene under bildegalleriet. For å se bedre bilder fra prosjektet ligger enkelte i min portfolio og under bildekritikken.

(Bloggen starter etter påske 2007, men de første bildene er det også noen bilder fra januar, februar og mars.)
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-07-17 21:35:05
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-07-18 10:51:13
    Versjon #3
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger537
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_267083} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Thorbjørn R.
Et nydelig miljøbilde av fjellreven. Fine farger og positur. Teknisk også meget bra.
Cornelia T.
Hei,
Veldig fint portrett og naturbilde. God komposisjonn og skarphet.

mvh, Lia
Terje S.
Flott fjellrevbilde i pent og naturlig miljø. Jeg lurer på om du har glemt å konvertere bilde til sRGB før du la det ut på weben ? Da det virker så tamt i fargene. Det er kanskje tatt på vårparten så jeg blir lurt ?


Terje
Jan-Eilert P.
Takk for raske tilbakemeldinger.

Terje. Nei- alle bildene i denne serien er tatt nå. Og den er i S-rgb. At det er tamt i fargene er ingen tilfeldighet. Det var slik jeg ønsket å presentere det. Alternativet er kanskje en enda nærmere sort/hvit.

Jan-Eilert
Stein Øyvind B.
Flott bilde av fjellreven, også imponerende samling av bilder i '' mappa'' di ellers. Ser med spenning på videre foto blogg fra deg.

MVH Stein Ø.
Svein B.
Det er gledelig å se bilder av skikkelig fjellrev i vill tilstand, og i naturlige og kledelige omgivelser. Nesten så det gir en liten klump i brystet- når en vet hvordan denne lille tøffingen sliter i en del av verden hvor vi ENDELIG har forstått att denne må ha hjelp. Vi få håpe at tiltakene har noe for seg, og at hjelpen ikke kommer for seint. Duse og forsiktige farger, minner om en tørr sommer i nord, kan det stemme?? (som om vi ikke har fått det med oss her lengre sør i pøsregnet...!). Billedmessig her ikke jeg noe å sette fingeren på, måtte i såfall bare være at jeg ikke var der å delte opplevelsen med deg ;)

Mvh
Svein B
Terje S.
Den er grei Jan Eilert. Presentert nesten opp i mot s/h. Tror jeg skjønner intensjonen din ? Forvaltning ,Dystert osv eller bommer jeg ?

Terje
Jan-Eilert P.
Takk for nye kommentarer.

Terje: Nei, det er vel mer at jeg syns bildet kledde dette. Dessuten er det ofte slik i skumring og gråvær. Kan kanskje legge ut en mer tradisjonell- versjon senere. Dersom jeg skulle tenke budskapsmessig stemmer det kanskje, men det er faktisk litt lys i enden av tunnelen.

Svein: Jeg har tonet ned fargene mot s/h (se andre kommentarer) Ingen tørr sommer her. Fjellrevsatsinga på Varangerhalvøya ser forøvrig ut til å hjelpe. Håper for all del at prosjektet fortsetter videre og at de ikke gir seg nå, etter tre år.

Jan-Eilert
Kjartan T.
Da har du også opplevd fjellreven, og fått noen bilder av arten. Håper at flere får det i årene som kommer.

Jeg fikk også en litt dyster og trist følelse av å se dette bildet. Den ensome reven i et litt fargeløst landskap. Versjon 2 med mer støy og ei enda bleikere fremstilling gjør det nærmest til et bilde som forteller historie. Det føles som om det skal si meg at det ble tatt en gang for mange år siden, da fjellreven fortsatt fantes.

Vel, det var mine tanker om det som ellers er et helt greit bilde - av en art som ikke så mange opplever.
Jan-Eilert P.
Takk Kjartan.

Setter svært stort pris på at du deler tankene Kjartan. Den forteller meg mye. Hva du opplever når du ser bildet er viktig å vite. Jeg tenker slik du gjør rundt bildet. Men jeg trur kanskje en mellomting mellom v1 og v2 er der jeg vil ligge. Både i farger og støy (På dette bildet).

Ellers kan jeg fortelle at jeg fikk mange fjellrevbilder i fint lys også denne kvelden og de blir nok sannsyneligvis fremstilt mer tradisjonelt ved en senere anledning. Men i dette gråværslyset syns jeg tamme farger mot s/h med litt støy (som kan minne om film) kan ha litt for seg. Forøvrig vil jeg gjerne høre om noen er uenig i det.
Kjell Ivar Ø.
Flott miljøbilde av den sjeldne Fjellreven. Er nok litt tradisjonell og
går for V3. Liker mere det konkrete.
Mvh Kjell Ivar
Jan-Eilert P.
Takk for det Kjell Ivar!

V3 blir nok aldri en versjon jeg kommer til å bruke, men spennende å få vite hva du liker. Dersom jeg skal bruke en tradisjonell versjon bruker jeg nok et utgangspunkt med varmere lys/ lavt kveldslys.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu