Hubro i kamuflasje
Hubroen er ingen enkel fugl å se. Bildene viser kanskje litt av grunnen. På dagtid sitter den godt skjult, gjerne trykt inn til en bergvegg. På bilde 1 har fuglen oppdaget oss, mens vi på versjon 2 har oppdaget fuglen på grunn av en angripende måke. Håper du også ser den?
Morsom dokumentasjon på en sjelden art, og bildene viser også litt av adferden. Ellers ikke de store Yihhaaa og wow-bildene...
Og greit er vel det:)
Bildet inngår i albumet - Ugler - - En egen serie viet noen av våre mest fotogene fugler.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-07-16 20:43:17
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D-200
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_266913} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Stian H.

Hei Kjartan.

Flotte bilder dette, som du selv sier av en sjelden art. Likte nok v1 best, med blikket og de flotte duskeørene til ugla over alle ugler. Lekker positur på steinen, og du verden for en kamuflasje! Dette viser du til fulle i V2! Lett å overse den når man putrer forbi med påhengern...

Håper jeg får denne på åta utover vinteren ;-)

Kos deg i sommervarmen,

Stian

Edvin S.

600 og 750 mm, regner med at du hadde stativ denne gangen ;-)
Regner vel med at disse 2 bildene er ganske mye beskjært i tillegg. Flotte bilder, og som man ser, så er det kamuflasjemesteren sjøl. Ikke bare er den sjelden, men det er sjeldent en ser den, da den gjemmer seg så godt. Syns dette er wow for min del ;-)

:: ~ Arne
Svein B.

Utrolig fugl, med ett facinerende uttrykk og en strålende kamuflasje- og her presenterer du hubroen på en flott måte. Fint artsportrett. Ver #1 er bildet som gir meg mest.

Mvh
Svein B
Magnus A.

Flott dokumentajon dette av en sjelden og meget flott fugl.Teknisk helt greit,men som du selv skriver,ikke noe særlig mer enn en grei dokumentasjon Her nede på sørlandskysten finnes det også noen spredte eksemplarer.Satt en gang for noen år siden på en liten øy ute i havgapet og drakk kaffe etter en fisketur med noen kamerater,da vi plutselig ble oppmerksomme på en velvoksen hubro som satt og stirret på oss.Den satt vel bare ca.3-4m fra oss,og det var bare helt tilfeldig at vi fikk øye på den,så godt kamuflert var den,gikk liksom helt i ett med bergveggen bak den.
Mvh.Magnus A.
Avsluttet .

Det var en skikkelig tøffing, poserer fint på steinen, skarpt. Ikke ofte å se bilde av denne karen så det var artig. Mvh Liselotte
Kjartan T.

Takk for fine kommentarer folkens. Har tro på at du kan få til dette Stian. Det er faktisk gjort tidligere uten at det ble så mange bilder av det. Jeg kommer å låner kamuflasjen når det er en sjans:)

Arne, det er faktisk ikke så mye crop. Har kanskje tatt 20 til 25 prosent. Og det er håndholt denne gangen også, men linsa har fått støtte mot vindskjermen på skjærgårdsjeepen. Bilde 1 ble tatt etter 3 minutter på sjøen i dette området. Da trodde vi virkelig at det skulle bli enkelt. Bilde 2 er tatt etter en hel kveld og to timer på mårran uten å se så veldig mye annet enn teiste og måke.

Har spart litt på det jeg selv synes er det beste bildet fra turen. Skal teste det i Villmarkslivs fotojakt, også kommer det nok her om ikke alt for lang tid...
Terje S.

Ett bilde av en art jeg virkelig misunner deg Har skjønt at det som skulle være så opplagt - ble en utfordring. Blinkskudd vokser ikke på trær -men som nevnt i tidligere bilder er du ram å finne/oppsøke spennede motiver. Det gir resultater som V1. Hadde du kommet hjem bare med V2 tror jeg du hadde blitt skuffet -sjøl om det utmerket kan brukes som illustrasjon på hubroens gode kamuflasje. Har fått tips om at det finnes Hubro i nærområde der jeg bor. Men med bare kommunenavnet Midsund ( stor øy) som anviser samt ditt bilde av fuglen i V2 - Legger jeg hele Hubroen på hylla. Eller den sitter vel der allerede.

Ha en fortreffelig natt i sengehalmen.


Terje
Rolf S.

Ett flott Hubrobilde som til fulle viser denne fuglens gode kamuflasje.
Bare det å få ett skarpt bilde av Hubro med dette utsnittet er en bragd i seg selv.
Skulle gjerne hatt denne arten i eget arkiv men må nok nok nøye meg med en opplevelse av arten for flere år siden uten at det ble bilder av det, i mellomtiden får jeg nyte dine bilder:-)
Mvh Rolf
Kjell Ivar Ø.

Flott du deler desse bilda av Hubroen med oss. Flott serie med
god tekst. En sjeldenhet på mine kanter.
Mvh Kjell ivar
Kjartan T.

Takk til nye fotografer som har delt noen tanker under bildet. Terje, du får bare fortsette å reise rundt med kamera i naturen. En dag sitter den der på nærthold og kikker på deg med de merkverdige oransje øynene.

En sjelden art det er det også her Kjell Ivar, men et sted på Helgeland er bestanden størst i verden med 1,2 hekkende par per kvadratkilometer. Det er den tetteste populasjon som er registrert i verden. Selvfølgelig er det noen som har planer om å bygge ut dette området med en mengde vindmøller nå.
Avsluttet .

Fy faen for et stilig bilde, helt sykt bra!!!!!!!!
ketil o.

Hei!
To fine bilder av hubroen. V.1 er min soleklare favoritt. Fin blikkontakt har du også fått med. Sikkert litt av en opplevelse å få festet denne arten til brikka.
Mvh:
ketil
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu