:-(
Mitt første makrobilde :-)
Vil veldig gjerne ha tilbakemeldinger !
Bildet inngår i albumet Gamle bilder - Her er det gamle bilder jeg har tatt som jeg nødvendigvis ikke er så stolt av, men heller viser en eventuell utvikling jeg har hatt.
Utstyr
  • Nikon Coolpix 995
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetNytt kamera, nye muligheter !
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger388
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_26687} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Ishi K.

hei, har du skiftet til cp995?! nei og nei... :)

liker fargene veldig godt, fin kontrast i dem. men synes det er litt rotete på høyre siden. og bakgrunnen kan være enda mer ut av fokus.

mvh K.
Frank W. G.

Herlige farger, men savner et noe mer tydelig fokuspunkt. Føler at fokuspunktet ligger på greinen/stengelen og ikke på selve blomsten.

Frank
Endre B.

Synes dette var fint jeg, ellers enig med Frank. Utrolig herlige farger!!
Torgeir V.

Veldig stilig utsnitt!

Torgeir
Bjørn H.

Helt etter boka utfra Frank´s kommentar
Må legge til at modellen er trist og vissen,eller hva?
Eller skal de være sånn,ikke vet jeg ;o)

Bjørn
Marius J.

Ishi: Nei ikke skiftet, bare i tillegg. Skifter aldri ut F90x`en :-)
Var veldig usikker på om jeg skulle beskjære bort blomst i bakgrunnen, men jeg synes den tilfører bildet dybde og beholdt den dermed, angående dybdeskarphet er jeg delvis enig !
Frank: men er det ikke stengelen som holder blomsten oppe ?-) Forstår hva du mener !
Endre: Takker så mye for tilbakemeldingen !
Torgeir: Jeg liker skråstilte objekter og dette var dermed helt bevist, fint at du liker det !
Bjørn: Du blir jo regnet som makro blomsterkongen her på dotten nå, så det setter jeg pris på. Den henger med hodet ja, se bildetittel ;-)
Alle: takker så mye for dere tok dere tid til å kommentere, det setter jeg stor pris på ! Spesielt her som jeg har ingen erfaring :-)
Carsten A.

Som FWG peker på, er det et problem med fokuspunkt her, dermed har bildet bl.a. ikke noe fast interessepunkt. Fargene her er OK, men intet spesielt. Men den vesentlige innvendingen mot bildet er mangelen på kompisisjon i et utsnitt som virker litt svakt gjennomtenkt. Bakgrunnen er blitt noe rotete, noe mer åpen blender hadde hjulpet på dette.

I slike bilder er valg av hovedelement både viktig og vanskelig. Mange ganger kan et svært tett utsnitt (i dette til én og ikke to hovedelementer) være løsningen. Og plassering av fokuspunkt samt graden av dybdeskarphet blir svært viktig. Slikt er ikke enkelt å vurdere uten en skikkelig mattskive i kameraet med objektivet nedblendet til arbeidsblender.
MVH CA
Marius J.

Takker for en meget bra og lærerik tilbakemelding Carsten. En slik tilbakemelding er veldig bra å få. Har aldri tatt makro bilder før, så her har jeg litt å jobbe med !
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu