Bildet inngår i albumet Norske fuglearter - En serie med artsbilder av fugler som finnes i Norge, men hvor bildene ikke nødvendigvis er tatt i Norge. Får jeg miljøet rundt fuglen med i bildet tas det nok med, selv om det da ofte ikke blir rolig bakgrunn eller forgrunn for den saks skyld.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger612
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_266765} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Terje S.
Knall bilde av Nøtteskrike i vakkert lys. Flott med fuglen i bakgrunnen.

Terje
Kjartan T.
Uvanlig bilde og også etter min mening uvanlig bra. Er ganske sikker på at du her fikk inn et ''lucky shot'' for noe slikt er umulig å planlegge. Uten fuglen bak hadde dette vært et meget godt bilde av nøtteskrika i fint lys. Nå er det noe mer!
Jan Inge K.
Bære lækkert...
Espen B.
Virkelig flott bilde ja, utrolig fint lys og kanon med den fuglen i bakgrunnen. Det er imidlertid svært lite detaljer/mange artefakter men det har kanskje noe med komprimeringen å gjøre?

mvh Espen
Svein B.
Nydelig og spesielt nøtteskrikebilde dette Ketil. Jeg synes selv det er vanskelig å ta bilder med mer enn en nøtteskrike av gangen- selv om de sitter i ro- da de ofte er såpass dominante ved maten at de helst er innom en og en av gangen. Men her har du vært både dyktig og heldig, og bildet ble svært bra. Som EB påpeker er det noe ''glatt'' detaljering, men situasjonen og innholdet oppveier egentlig dette for min del.

Mvh
Svein B
Ketil K.
Takk for kommentarene. Jeg trengte mange forsøk på å få dette bilde, men forsøkte å utnytte at det fløy flere nøtteskriker frem og tilbake, bak den som satt i ro. Bildet er vel komprimert, originalen inneholder mer detaljering i fjærdrakten enn versjonen her viser.
Gunnar N.
Virkelig bra. Utrolig situasjon - det gjelder å ikke gi seg..... De litt matte farvene gjør bildet bere mer malerisk - liksom mangel av detaljer bakover i fuglekroppen gjør det. Som det sies hadde det også vært et fint bilde bare
med fuglen i forgrunnen, men dette ble jo noe enda mer.

mvh Gunnar
Odd Tore S.
Fint portrett av nøtteskrika.
Jeg ser også idéen bak fuglen i bakgrunnen, men er ikke helt med på resultatet her.
Litt vanskelig å uttrykke, men jeg synes at fulgen i bakgrunnen ble vel stor, og/eller at den kom litt mye opp i fuglen i forgrunnen. Det var i alle fall førsteinntrykket.
Om du hadde operert med dresserte fugler, kunne jeg derfor tenkt med den bakre litt lenger vekk og litt lenger til høyre opp eller ned.
Siden dette er ville fugler i fri dressur er jeg egentlig imponert over at du har fått til noe slikt som dette i det hele tatt, det må ha vært litt av et tålmodighetsprosjekt!
Odd Tore
Thorbjørn R.
Som påpekt over blir det litt lite detaljer i skrika nærmest. For øvrig er dette meget flott. Fuglen i bakgrunnen er det lille ekstra her.
Stian H.
Ja ja, noen ganger klaffer det, og det gjorde det til gangs her! Utmerket komposisjon, som heves mange hakk av skrika der bak, utrolig bra.

Er imidlertid ikke helt overbevist over den fremste fuglen. Noe manglende detaljer er nevnt, men jeg synes det er noe korn eller prikker i de mørke partiene, spesielt i hoderegionen og nebb. Høy iso, lysnet mellomtoner/skygger i etterbehandling?

Men, motivet er så bra, at det plager meg svært lite! Dette kan med rette kalles et blinkskudd!

Stian
Knut Børge S.
Hei Ketil!

Et naturfoto å huske, meget velykket og flott bilde av nøtteskrikene. Det meste klaffer her, men som nevnt litt lite detaljering.

Ha en fin sommerdag!
mvh KBS
Avsluttet .
Et nydelig bilde og ett fantastisk lys, skarpheten er det vel ikke noe vits i å kommentere den er der alltid og på rett plass.

Rune
Odd Tore S.
Jeg må helst sjekke bilder som dette på mer enn en skjerm. Så også her:
På PS-skjermen står fuglen i forgrunnen mye bedre ut fra den i bakgrunnen enn på den andre skjermen. Så da satser jeg på at denne gir det utrrykket som du ønsket.
Odd Tore
ketil o.
Hei!
Hva skal man si......utrolig flott. Skarpt og detaljrikt. Fin komp.+ for fuglen i bakgrunnen.
Mvh:
Ketil
Odd E. k.
Hei Ketil!

Et meget flott bilde av nøtteskrikene. Upåklagelig skarphet og flotte farger sammen med lyset fremmer godt nøtteskrika i forgrunnen. Skulle ønsket at ikke bildet var så skyggefullt da sikkert fargene til den borterste nøtteskrike har kommet mer tilsyne. Uansett et blinkskudd dette, da den bakerste ligger meget fint i bildet sammen med den i forgrunnen. Dette fremmer fuglene på en spesiell måte. Flott fanget i et fint utsnitt Ketil.

Mvh

Odd E.
Kjell Ivar Ø.
Flott lys og komposisjon. Svert så heldig med bakgrunn.
Mvh Kjell ivar
Kjell Sigurd S.
Originalt og severdig. Noen svakheter mer enn oppveies av innholdet her. Mistenkter at det ligger noen mislykkede forsøk bak dette blinkskuddet. Flott!

Kjell S
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu