Rødalen
Fra Rødalen i Tafjord. En fredfylt plass.
Kanskje litt mange elementer i bildet, men det får stå sin prøve. Tror ikke at bildet er skeivt. Det er vannet som bukter seg fremover dalen.
ok
Bildet inngår i albumet Fjellet i sommerdrakt - Fjellbilder i Nord-vest
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-07-15 00:39:40
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger506
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_266645} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Monika Frisvold V.

Flott landskapsbilde dette..med herlig sommerlige farger...
flott dybde og lys...dem grønne bladene på høyre forstyrret litt :)
-monika-
Vegard L.

Takk til deg. La inn en versjon uten disse bladene.
Vegard
Monika Frisvold V.

V2 ble flott Vegard :)

-monika-
Terje S.

Flott landskapsbilde Vegard. Tok bilde inn i Ps og cropet bilde etter vannlinja.
Bilde du har lagt ut haler. Kan sende deg en versjon på epost så ser du det sjøl.

Terje
Vegard L.

Er ikke helt sikker på om du har rett Terje. Som jeg skrev i teksten bukter vannet seg fremover i dalen og kan gi inntrykk av at bildet er skeivt. Se på fjellene og speilbildet, men send gjerne over et forslag.

Vegard
Terje S.

Ett tips til slik landskapsfoto med vannlinje er å gå inn i menyen på D200 å få frem Grid som er vannrette linjer til komposisjon. Søkeren får da vannrette linjer som er greie å rette opp etter.

Terje
Vegard L.

Takk for engasjement Terje. Skal prøve det. ( Men tror fortsatt at det er et lite optisk bedrag inne i bildet, :-) )

Vegard
Terje S.

Nei, tviler på det er optisk bedrag Vegard. Vist du scroller bilde mot øverkant av explorer slik at vannlinjen toucer venstre bildekant -ser du at det er 5-7 mm forskjell fra venstre til høyre side.


Terje
Geir Helge S.

Hei Vegard.
Flott landskap dette, men du har med for mange elementer etter min mening, særlig i forgrunnen. Forenklingens kunst er ikke lett...

Når det gjelder diskusjonen om vannlinja, vil jeg si at bildet ikke ser ut til å være skjevt. Terje, du må huske at med vidvinkel blir du fort lurt...å justere bildet etter vannlinja vil KUN fungere dersom man har en horisont i det fjerne å rette seg etter. Slike fjellvann som dette kan du ikke stole på når avstanden er så liten som her. Når det gjelder linjer i søkeren hjelper heller ikke det i denne situasjonen, med mindre du har vater på stativet. Prøv selv...:-)
Mvh Geir
Ole-Kristian T.

Et flott landskapsbilde, med den fine speilingen, dybden og kontrasten skapt av lys/ skyggepartiene. #1 synes jeg utvilsomt er best, i #2 blir venstre side altfor tungt. Bra knipset! Ha en god dag!
Roger K.

Hei hei, vegard!
Flott natur er noe du har nok å ta av samtidig som du formidler den meget godt gjennom dine bilder. Det gir i alle fall meg stor lyst til å betrakte naturen din i selvsyn når det passer seg og det regner jeg med kommer. Ser av skumlesing at du er kommet opp i diskusjon om helling av bilde. Jeg har nok vært innom der jeg også. Bilder kan forsåvidt være rett som bare det, men virker å helle noe. Ut fra tidliger erfaringer når det gjelder dette så har nok jeg kommet dit hen at jeg prøver å justere bilde slik at det virker rett og at det ikke går utover andre elementer i bilde. Odd Tore Saugerud kom med denne beskrivelsen til meg som han hadde fått selv av en annen fotograf som jeg tilslutter meg til. Er jo klar over at landskapet her gir en god følelse av at bilde heller, men en liten mulighet til å minske på denne følelsen uten at det gir negative virkninger på andre deler i bilde.

Mvh RK
Avsluttet .

Jeg likte dette veldig godt flott lys og vakker natur. Når det gjelder diskusjonen om skjevhet i bildet er jeg nok mest enig med Geir Helge og syntes dette er rett.

Rune
Vegard L.

Takk til dere. Hyggelig. Roger: Takk for utfyllende vurderinger. Bildet er nok rett, men kunnne kanskje justert det for det ikke skulle virke så skjevt.
Vegard
Geir Helge S.

v2 har forresten et grønnstikk som ikke er kledelig. Glemte å nevne det i sted.
Geir
Vegard L.

Takk for den. Mitt tidsbruk i PS er meget beskjedent. Liker meg bedre ute i naturen. Det er derfor som regel litt å hente i bedre etterbehandling. :-)

Vegard
Knut Børge S.

Hei Vegard!

Du har foreviget en helt fantastisk flott natur. De majestetiske fjellene, det krystalklare fjelvannet som reflekterer de vakre omgivelsene og et flott lys. Meget severdig!

mvh KBS
Avsluttet .

Nydelig landskapsbilde med flotte farger og fin speiling. Versjon 2 likte jeg best. Mvh Liselotte
Svein B.

Du har helt rett Vegard, bildet heller ikke. Motsatt bredd er noe helt annet enn vannlinja, derfor kan ikke horisontale linjer i grid brukes mot slike ting, her finnes ikke horisontale horisonter eller vannlinjer i dette synet- hverken ute i naturen eller på bildet. Ikke første gang jeg ser dette feilaktig påpekt.

Mvh
Svein B
Vegard L.

Takk til dere. Du har nok rett Svein.
Vegard
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu