Forsvinner i havet
Tatt ved Spillumsbruket i Namsos og er en del av hva jeg antar var en slags sluser for å samle tømmerstokkene i.
Planen var å få sjøen ''flytende'' mens stolpene var klar. Syns jeg kom et stykke på vei. Liker bildet egentlig fullt så godt i svart/hvitt.
Bildet inngår i albumet Namsos - Skal æ vis dæ by'n æ bor i....
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-07-12 23:40:12
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon T-90
  • Canon FD 35-105, f. 3.5-4.5
  • Brennviddeca. 80mm
  • Blenderf/8
  • Lukker15s
  • FilmtypeFuji Sensia 100
  • Nei
  • AnnetBrukt justeringer på farger etter skann og sh/hi for letting av skygger. Konv til sv/hv i Ch Mix og tonet med Hue/Sat.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger528
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_266367} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (23)
Kjartan T.

Flott Jóhann! Et bilde jeg kan kikke lenge på, men svart/hvitt blir bare tull for meg. Her har du jo farger som fungerer utmerket for dette bildet. Den rustrøde strengen er perfekt til å skape dybde i forhold til den grå/blå bakgunnen. Spennende motiv i en god komposisjon. Dette synes jeg det var litt stas over...
Jóhann Á.

Takk, Kjartan! Ser poenget dit med streng vs. blått. Men så er jeg jo veldig glad i sv/hv, men her blir det kanskje tamt..... vet ikke helt!
Eirik A.

Jeg syns bilde ditt var flott! likte det best med farger, men fungerte også med svart/hvitt
Eirik A.

Jeg syns bilde ditt var flott! likte det best med farger, men fungerte også med svart/hvitt
Eirik A.

Beklager at jeg sendte samma to ganger :-)
Jóhann Á.

Trippel takk til deg, Erik! Setter pris på at du syns bildet er flott, men hadde satt pris på å vite hva som gjør at du syns det er flott!
Fred S.

Hei Johann: Her har det stokket seg for deg, ser jeg. Det jeg liker best i bildet er det særegne lyset, og den fine roen i den himmelspeilende sjøen. Kunne ha blitt fint med noen færre stokker litt jevnere fordelt, tror det ville ha gitt en fin, litt drømmende effekt. Slik det er nå, blir det etter min smak litt for mye , litt for massivt og litt for messy på høyre side.
Hva med bare de to skrå frittstående stokkene ? Ser den ene har et par rustne spiker i seg også, kunne ha blitt en ekstra liten detalj.....

vh fred
Jóhann Á.

Takk for kommentar, Fred! Du er inne på noe der. Har en stygg tendens til å overlasse bilder. Når jeg tok bildet likte jeg at alt ''vokste'' ut fra billedkanten for så å forsvinne ut i havet. Men det kan være at det er litt for mye rot i høyre kant. Og ideen om par stokker skal jeg gå på, de står der fortsatt!
Torvald B.

Hei Jóhann. Det var et flott bilde. Den nesten usynlige overgangen mellom vann og luft, får pælene til venstre til å sveve. Bildet har mye til felles med grafikken i spillet MYST.

Mvh Torvald
Jóhann Á.

Takk for kommentar, Thorvald! Glad for det du sier om ''svevende'', for det var litt av tanken med å få såpass mye rørelse i sjøen at den ble visket ut. MYST kjenner jeg ikke til, men burde kanskje det..
Anne-Lise S.

Liker roen over dette bildet. De diffuse fargene, lyset og det rolige vannet skaper dette. Fin plassering av stokkene, og jeg har sansen for at såpass mye av bildeflaten er ''tom''. Det er tomrommet som skaper roen. Liker speilinga i vannflaten. Flott også i svart-hvitt. Tror dette også kan bli fint med en svak sepiatone.

Anne-Lise
Jóhann Á.

Takk til deg, Anne-Lise! Ingen dum ide det med sepiatonen.
Tove H.

Stilig bilde som formidler ro. Liker at havoverflaten ikke er synlig, slik at du får denne flotte spelingseffekten med stokkene. Bra at det er så mye rom på venstre billedflate som kontrast til alle stokkene på høyre side. Fin ballanse i komposisjonen. Liker absolutt fargeversjonen best! Fine farger, bl.a effekten av ståltråden.
Mvh Tove
John H.

Hei Johann
Forfall kan være vakkert og innby til kreativitet og fantasi. Du har lykkes veldig bra med komposisjon. Liker best fargeversjonen. Det får frem det rustne og rustikke preget. Den rustne strengen er sentral i komposisjonen og blir bedre fremmhevet i fargeversjonen. I komposisjonen vil jeg fremmheve buen som strekker seg mot den tomme bildeflata som er veldig viktig her.
John
Jóhann Á.

Takk til dere, Tove og John! OK, skjønner at fargeversjonen faller bedre i smak og skjønner også hvorfor. Og er glad for at dåkk liker kompsisjonen, for tro det eller ei, jeg jobbet litt med den!! :o)
Gunnar O.

Kjempe flott bilde..! Fin skarphet.. Morsomt motiv..:)
Mvh Gunni
Tore Arnt N.

Hei Johann,fint bilde du har tatt her,liker kansje versjon 2 best ja,svart/hvit versjonen,skarpt og fint,vakkert med tømmerstokkene som speiler seg i vannet,god hælg,mvh Elin:-)
Avsluttet .

Et godt bilde som har stor grad av ro i seg. Valg av utsnitt sitter god. Jeg synes versjonen i s/h er best, men for all del, begge er bra. Flott!

TaS
Jóhann Á.

Takk til dere tre! Glad for at noen liker sv/hv versjonen. Har sansen for slikt!
Anders M.

Måtte inn å titte her se... Dette ble et skikkelig bra bilde... Likte definitivt v1 best! Flott fargekomb. og et tiltalende utsnitt. Hadde vært dekorativt på stueveggen dette... Tror nesten jeg må anbefale dette... (bedre seint enn aldri... :))

Mvh Anders
Jóhann Á.

Tusen takk til deg, Anders! Hyggelig!
Thomas S.

Se her ja, dette var et bilde av det sjeldene!

dette er et klimaks bilde, noe raskt oppsumert...

+motivet
+farver
+skygge

alt harmonerer kjempe bra.. dette bildet kunne jeg ha hatt på veggen.!

- thomas sandmoen
Jóhann Á.

Tusen takk til deg, Thomas. Koselig at du likte bildet, er jo skjønt enig! ;o)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu