Gjøk
Bildet inngår i albumet - Norske fugler - - Bilder av arter som finnes i naturen rundt meg her i Namdalen.

De aller fleste av bildene er også tatt i mitt nærområde.
Utstyr
  • Nikon D-200
  • Sigma 300 - 800 mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger593
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_266258} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Sverre H.
Hei Kjartan,

Gjøken er ikke noe jeg ser bilde av hver dag. Vanskelig krabat å komme innpå slik som du har gjort her!?! En utrolig fasinerende fugl som det henger litt mystikk over. Stort sett så hører jeg bare den vakre lyden, eller ser den på lang avstand i det den kaster seg videre mellom tretopper i det fjerne.

Litt rotete med alle greinene rundt kanskje. Uten om det så synes jeg det viser et fint miljø. Vakker ny sprungen bjørk, likte spess den grønne fargen i nedre del av bilde. Personlig tror jeg bildet hadde hevet seg om det ble beskjært slik at den tykke grenen i øvre venstre hjørne ble borte. Den trekker en del av oppmerksomheten.

Uansett, godt jobbet.

mvh
Sverre.


Per Einar G.
Hei,

Bra bilde av gjøken dette. Flott fanget, kunne kansje ønsket mere skarphet på fuglen, ser ut som om fokus ligger på bjørkestammen. Uansett så ble det bra ikke lett å få et godt shoot på denne krabaten.

Per E.
Tove H.
Godt gjort å få bilde av selveste gjøken! Ville kuttet litt oppe, jeg også. Flott fanget!
Mvh Tove
Jóhann Á.
Hei Kjartan!
Har ikke sett mange bilder av den fuglen, så da setter jeg også litt ekstra pris på det. Det er litt kratt rundt, ja, men det er jo der fuglen er og jeg syns ikke det kommer så veldig i veien.
Ville kanskje lagt bildet litt mørkere, og forsøkt å gjøre bjørka litt ekstra mørk. Tar vel mye plass i bildet som det er nå.

Kveðja, Jóhann
Kjartan T.
Takk for innspill og kommentarer på bildet av gjøken. Fint å få noen veloverveide tilbakemeldinger og greit å høre hva dere mener.

Har vurdert dette bildet litt opp og ned - og frem og tilbake. Er nok enig i at det kan kuttes litt i overkant. Det har jo sin sjarm, med nyutsprungen bjørk og en rimelig sky fugl i fint kveldslys. Skal også teste ut dit forslag Jóhann.
Atle Q.
Fint bilde av ''gjøk i miljø''. Friske farger med den knall grønne bakgrunnen og den hvite fjellbjørkestammen. Gjøken holder jo typisk til i høyereliggende fjellbjørkeskog hvor den parasitterer på heipiplerka. Synes ikke greinene i bakgrunnen er veldig sjenerende. Atle
Svein B.
Ganske bra bilde av gjøken, ikke helt i mål hverken teknisk eller komposisjonsmessig synes jeg- men definitivt bra. Litt bedre teknisk kvalitet ville gitt rom for tettere beskjæring- ikke mye, men litt i toppen og bak gjøken i allefall. Jeg synes nok også at greinene bak gjøken blir hakket for dominerende og tett på. Jeg holder akkurat på å pakke sammen etter litt satsing på gjøken i vår- ett prosjekt som desverre ble helt misslykket. Men neste vår! ;) Spennende fugl er det i allefall, og det her er ett fint bilde å ha i arkivet.

Mvh
Svein B
Kjartan T.
Takk også til dere to siste. Fin fugl å bruke litt tid på dette Svein. I forbindelse med opptak til et program hadde vi noen dager der vi bodde i fjellet på den rette tida av året, jeg fikk da sjansen til å lokke gjøken på relativt godt fotohold flere ganger. Sa til og med til min kollega hvor jeg trodde den kom til å sette seg når jeg lokket - og vi fikk på denne måten filmet at den kom å satte seg i en tørrtopp på under 20 meter.

Har også i ettertid vært heldig med å lokke på gjøken. Slik ble også dette bildet til. Problemet er jo bare å få tid til å jobbe seriøst med dette på hobbybasis. En gang kommer det vel en fin dag med nye muligheter...
Ketil K.
Du skal gjerne til Troms for å komme tett på gjøken sommerstid, jo lenger syd du kommer jo skyere ser den ut til å være. Fint bjørkeskogsmiljøbilde av årets fugl 2007, men bærer preg av at det er tatt på langt hold.
Heidi W.
Kjempeflott. Synes du med fordel kunne hatt et tettere utsnitt, ihvetfall inntil stammen. Flotte farger og god, men ikke optimal skarphet. De tynne greinene synes jeg bare skaper ''liv'' til omgivelsene. :)
Heidi W.
Kjempeflott. Synes du med fordel kunne hatt et tettere utsnitt, ihvetfall inntil stammen. Flotte farger og god, men ikke optimal skarphet. De tynne greinene synes jeg bare skaper ''liv'' til omgivelsene. :)
Avsluttet .
Bra Gjøk bilde Kjartan, rotette er ikke rette ordet hær, ville heller sagt miljø.
Dette ble værtfall bedre enn mitt Gjøk bilde.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu