Bjørn
Noen drar på bjørnesafari, mens jeg får nøye meg med et dykk i arkivet på en regnværsdag. Heldigvis ligger det noen flotte opplevelser på harddisk. Dette er fra sommeren 2006.
Bildet inngår i albumet - Norske dyr - - Bilder av dyr som finnes i mitt nærområde i Namdalen.

De fleste av dyrebildene er da også tatt i naturen rundt meg her jeg bor.
Utstyr
  • Nikon D-200
  • 300mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_266044} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (26)
eirik a.

har du tatt det bilde selv?:S veldig fint
Cornelia T.

Utrolig øyekontakt med bjørnen. Veldig fint naturbilde, liker komposisjonen din og den diffuse bakgrunnen.

Mvh, Lia
Kjartan T.

Tatt bilde selv... Tror du jeg driver å låner bilder??? Arkivet er fult av ørn og bjørn:) Ta en kikk på de gamle bildene mine så skjønner du litt hva jeg driver med.
ann cecilie m.

hei
kjempe fint bilde!
likte den klare bjørnen mot den duse bakgrunnen. nydelig

mvh ann cecilie
Kathrine Å.

Hei, Kjartan. Et flott bjørnebilde. Hvor nært var du denne bamsen? Mulig du hadde fått et par sekunders forsprang pga. trærne den måtte ha forsert i en mulig spurt..... Liker blikket på bjørnen her. Ser ut som om den er veldig klar over at noen iakttar den. Jeg er enig i høydeformatet du har valgt her. Hadde du kuttet lengre ned, ville trærne bare blitt to forstyrrende stokker istedenfor en beskrivelse av bjørnens område.
Vennlig hilsen Kathrine
Terje S.

Ser du har vært på biblioteket å lånt deg ett bilde. Lå det som bokmerke sammen med den nye Harry Potter boka ?

Neida Kjartan har med 100 % sikkerhet tatt dette bilde sjøl i Finland.

Flott bjørnebilde med pent lys inn på hode med tåkedis i bakgrunn som gir skikkelig villmarksstemning.

P.s Drar til Sverige igjen sammen med guttungen den 6-8 August på Bjørnefoto. Artig for en 13 åring å få oppleve bjørn -å atpåtil ta egne bilder.
Senere blir han med til Flatanger påhavørn. Heldiggris spør du meg.

Terje
Anne Ø.

At det går ann, har du møtt denne? Ja, jeg skjønner jo det, men allikevel!!!
Helt rått, blikket, lyset i ansiktet, svært bra.
Liker fargene du har fått frem og den blura bakgrunnen.
Supert fanget og tatt.
Anbefales.

Anne:)
Monika Frisvold V.

Synes dykket ditt ble noe oppmuntrene her på ..dotten :)
Jeg har sittet å sett på dette bjørnebilde og dette skiller seg litt ut i mange andre bjørnebilder....
Å det i positiv mening... at Bjørnen står med hodet mellom to furuer er fint og blikket er jo nydelig.... miljøet rundt er flott med tåken som ligger dust i bakgrunn og friske naturfarger...
Å jeg er en av de, som setter meget stor pris på både ørn og bjørnebilder, å selvfølgelig andre dyr....
Det kreves mye kunskap om dyr og jakt... samt det er en fordel at en har litt jaktinnstinkt...
Tar virkelig av meg hatten for dere som er så knall flinke her inne på foto.no for jeg vet at ofte er det mye arbeid .... å kos da..


likte bilde meget godt :)
-monika.

Geir D.

Fantastisk bilde, gir gåsehud :)
Lys, farger og DOF perfekt. Likte godt at bjørnen (lurer bak buskene).

Mvh. Geir
Ola H.

En nytelse å se på, super kompoisjon, og et vanvittig ''sug'' innover i bildet.
Helt topp! Mvh Ola H
Avsluttet .

Knallfint:-)
Jeg blir helt betatt og fatter ikke at du tør.Det ser rett og slett litt nifst ut.
Tenkt å få ta bilder av en sånn bjørn.
Og så bra bilde i tilegg.
Ja dette fortjente virkelig anbefalingen:-)
Hilsen Tone!
Ann T.

Meget bra arbeid - superb øye kontakt med bjørnen. Veldig bra komp. med trærene foran bjørnen. Ikke lett å vite hvor stor bjørnen er fra dette - og det er noe som gjøre bilde enda mer spennende. Imponerende bra natur bilde.
Mvh. Ann
ingebjørg fyrileiv g.

Jeg misunner deg disse turene, Kjartan. Det må være uhyre spennende..! Bildet du serverer her, er aldeles underbart om jeg så skal si det. Du får et nyskjerrig blikk som absolutt pirrer uttrykket i bildet, og bjørnens plasseringer fin, selv om kanskje de to småbjørkene kunne ha flyttet seg litt. Lyset er utrolig flott.

vh ingebjørg
Kjartan T.

Godt at arkivplukket mitt blir godt likt. Selv synes jeg at dette ble litt halveis, litt for likt mye av det som er vist av bjørn tidligere, og slett ikke så bra som noen av de nærportrettene som norske naturfotografer har prestert før. Men det har altså sin egen stemning og jeg har alltid kikket litt på det. Nå havnet det altså her... så får vi se.

Det er alltid nye betraktere og bjørn imponerer mange! Legger merke til at Terje tar med seg gutten i bjørneskjulet i august. Helt topp! Håper flere kan forstå at det faktisk er mulig for alle å oppleve dette. Noen fare er det i hvertfall ikke forbundet med å sitte 40 meter fra bamsen. Størst er faren for at den stikker før du har fått tatt et eneste bilde, og farligst er vel kjøreturen østover. Håper flere av dere vil oppleve dette i årene som kommer.
Espen B.

Absolutt et flott bjørnebilde dette. Bra komposisjon. Ser ut som du har tåke i bakgrunnen men et fint streiflys i fjeset. Tatt fra skjul eller trampa du på den i skogen?

Espen
Kjartan T.

Fra skjul selvfølgelig. Vanskelig å komme over noe slikt på tur i skogen:) Tatt hos Lassi Rautiainen, helt på grensa mot Russland.
Svein B.

Ikke noe dårlig bjørnebilde dette Kjartan! Jeg liker godt stamningen i bildet, og måten bjørnen setter øynene rett i betrakteren fra de to småfuruene ute på myra. Den lille kvisten som stikker opp i front kunne med fordel vært ungått, men den ødelegger på ingen måte ett godt bilde heller.

Mvh
Svein B
Avsluttet .

Jeg syns du seiler under falsk flagg når du under bildet
1. Sier at bildet inngår i serien ''Norske dyr''
2. Sier at serien handler om dyr som finnes i ditt nærområde i Namdalen.
3. Lar det gå et døgn fra utleggelse til du litt halvveis sier at ''joda, det er åtebjørn i Finland''.

Som bilde må det naturligvis vurderes utfra sitt innhold, og som sådan er det jo et flott artsportrett, men jeg syns, som det klart bør fremgå av det ovenstående, at slike bilder bør merkes med riktige etiketter. (Selv om jeg vet at det hersker ulike oppfatninger om dette.)

Mvh
Ola
Kjartan T.

Takk for ordene Svein.

Ola, ser poenget ditt. Kan forsikre deg om at den mistanken du har ikke stemmer. Se tilbake på tidligere bilder av ørn, jerv eller bjørn så ser du at jeg har vært mer åpen om dette enn det du tror. Har fått flere tilbakemeldinger på at jeg er en av få som begynte å fortelle om dette og dele kunnskap om hvor bilder blir tatt. Et av mine første bilder her inne var av bjørn i Martinselkonen. Nå trodde jeg vel bare at de fleste begynte å bli veldig klar over at disse bjørnebildene kom fra åteplasser i nabolandene.
Odd E. k.

Hei Kjartan!


Et fasinerende bilde av brunbjørnen, der den med et betenkt blikk fester seg ved eksponeringslyden som muligens er ukjent som en naturlig lyd for det vare dyret. Flott skarphet og lys inn på bjørnen, der tåken i bakgrunnen sammen med dvergfurua danner en trolsk stemning gjennom bildet. Et flott komponert bilde i et fint utsnitt.

Bjørnen er nok et sky dyr, som er ganske så redd oss mennesker. For en del år siden kom en hannbjørn på to år gjennom oppdalsbygda og skapte redsel og forbitrelse. Bjørnen tok mange sauer gjennom høsten, overvintret i granskogen og begynte på en ny rundans våren etter. Jeg fulgte denne bjørnen på dens vandringer over mange dager, der jeg ble ganske så godt kjent med bjørnens adfred. Den gravde opp sauer fra året før, romsterte i maurtuer, kvesset klørne på furulegger, forfulgte elg gjennom smygjakt flere kilometer og spiste hjort som den gjømte over flere dager osv. Var nok ganske så nær den mange ganger, men den kom seg usett videre gjennom året fra min side. Et slu dyr som det går mange historier om.

Mvh

Odd E.
Anne-Lise S.

Synes det blir litt tragikomisk når du får personlig kritikk jeg, Kjartan, for det er jo bildet vi skal kommentere, er det ikke det da? ;-)) Fort gjort å glemme innholdet i en undertekst som følger en serie, og jeg vet du er renhårig sådann, så det varer nok ikke lenge før du har kalt serien din for ''nordiske dyr'' istedet. :-) Destruktivt flisespikkeri kalles kommentarer av non konstruktiv art, som går på negativ personlig kritikk fremfor å konsentrere seg om det positivt konstruktive ved selve verket ditt! :-)

And here I go:

Bjørnebildet ditt innehar en virkelig fin historie om alder, miljø og art her. Et virkelig godt biofoto av bjørnen som ser noget pjuskete ut. Regner kanskje, eller har nettopp hatt seg et lite sprang nede i elva etter noe spiselig? Artig plassering her, av bamsefar mellom to furustammer. Ser ut som den leker ''kikker`n på hjørnet'' eller at den gjemmer seg som strutsen ''med hodet i sanda er det ingen som ser meg''! :-) Jeg liker kameravinkelen her, og at den er på høyde med brakar! Godt også at plasseringen i selve bildet er såpass lavt, men likevel høyt nok til å være godt komponert, også ift. øvre del og elementer her. Fin skarphet over det hele, og god dybde både i front, mellomdel og innover/bakover. Naturlig fargemetning, dog noe grått akkurat rundt bjørnen, uten at jeg vet helt hva det kan komme av? Synes også å ane noe korning mellom forbeina på han? Ellers artig hvordan han står der og lusker. Ser ut som han er klar over at du er der for øyekontakten er god, og dermed virker dette også nært og fint, om enn jeg jo likevel ser der er god avstand! Må også si at jeg liker portrettformatet her. Det gir perspektiv ift. bjørnens størrelse kontra furuene i de ulike stadier av livet. Absolutt severdig dette her!

Anne-Lise
Kjartan T.

Takk også til Odd og Anne-Lise.

Og når det gjelder påstander om å seile under falskt flagg så tar jeg ikke det spesielt tungt. Har til og med et moskusbilde liggende under denne serien med Norske dyr fra Namdalen:) Håper de fleste har fått med seg at jeg da har utvidet begrepet ''nærområde'' en smule.

Ellers er jeg klar til å i møtegå denne saken i Pfu når som helst:)

Norske dyr = Bjørn, og bjørn finnes utvilsomt i mitt nærområde. Namdalen og spesielt Lierne er landets mest bjørnerike sted. Det står også under seriens beskrivelse: ''at de fleste av dyrebildene er tatt i naturen rundt meg her jeg bor''. Altså ikke alle, men de fleste.

32 minutter etter at bildet ble lagt ut viste også Terje Sylte til at bildet var tatt i Finland. Den som har fulgt med har fått med seg det for lenge siden. Det gikk dermed ikke et halvt døgn.

Seriene blir liggende som nå, alle blir likevel aldri fornøyd.
Rolf S.

Ett flott bilde av Bjørnen, tåken i bakgrunnen gjør seg.
Enig med Svein angående kvisten.
Slike bilder gjør at en får lyst til en tur til Finland igjen.
Mvh Rolf
Ruth S.

Jeg skjønner ikke den personlige kritikken du har fått. Du har tatt bildet, og for meg blir slike kommentarer ren ''jantelov''!

Jeg er glad for at jeg har mulighet til å drømme meg vekk litt, når jeg ser på de flotte bildene dine!

-ruth-
ann cecilie m.

hei.
den personlige kritikken må jo komme av ren misunnelse tror jeg. :-)
Bildet er jo fantastisk

Roger A.

Hei.

Fint bilde av selve bamseFar dette. Liker utsnittet veldig godt.
Lekent og nyskjerrig uttrykk i ''ansiktet'' til bjørnen, nesten som han tenker kom frem du om du tør...så skal du få se... ; )

Må være utrolig intrs. å dra på slike fototurer å få oppleve de store rovdyra på nært hold. Har selv bare fått se et flyktig glimt av bjørn i det den sprang over E6 i Flåttådal for to år siden. Ellers har jeg gått i fotfala til bamsen flere ganger på elgjakt.

Synd du har lagt ut så mange fine bilder her, det blir dyrt for meg som sitter på oppringt modemtilkobling : )

//roger
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu