Fotoblogg 03.07.2007
Fotoblogg 3/7-2007.

KVINAND I TÅKE
Bildet inngår i albumet Fotoblogg 2007- Siste året med ''Nord i Villmarka'' - I denne serien kan du følge prosjektet i sitt siste år i bilder.

Jeg understreker at det ikke kun er bilder jeg er fornøyd med som ligger i denne serien. Dette er ''ferskvarebilder'' som blir lagt ut etterhvert som prosjektet og turene går. Jeg syns det er artig om du tar deg tid til å kommentere bildene, men det er i utganspunktet ikke bildekritikk jeg er ute etter på disse bildene. Derfor ligger de fleste bildene under bildegalleriet. For å se bedre bilder fra prosjektet ligger enkelte i min portfolio og under bildekritikken.

(Bloggen starter etter påske 2007, men de første bildene er det også noen bilder fra januar, februar og mars.)
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger565
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_266030} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Arild K.
Synes det var en fin mystisk stemning i dette bildet.
Litt rotete med alle de stubbene/steinene i bakgrunnen og en positur som ikke fremhever fuglen nok, hadde den bare snudd litt mer på hodet !
Ellers må jeg si at du har en veldig imponerende samling med gode bilder liggende på dotten nå.

Mvh AK
Terje S.
Stemningsfullt og vakkert bilde av Kvinanda i skikkelig trollsk miljø.

Terje
Tove H.
Nydelig drømmeaktig skoddestemning. Liker anda i forgrunnen. Stubbene i bakgrunnen skaper en trolsk stemning.
Mvh Tove
Jan-Eilert P.
Hei

Jeg er enig med deg Arild vedrøende posituren på anda. Har alternativer som er bedre enn denne versjonen. Dette at stubbene kunne være forstyrrende har jeg ikke tenkt på tidligere og er derfor et nyttig poeng som jeg må fordøye litt. Takk for den.

Takk til Terje og Tove for kommentarer.

Jan-Eilert
Kjetil S.
Svært stemningsfullt. Synes du lykkes bra. Synd anda svømmer bort.

mvh Kjetil
Ketil K.
Enig med Kjetil S. Hadde kvinanda kommet imot hadde det hevet bilde . Egentlig rart hvordan en så liten detalj kan endre et bilde. Uansett trollsk og spennende.
Jan-Eilert P.
Hei og hjertelig takk for kritikk av både Kjetil og Ketil.

Litt vanskelig det dere peker på:

Vanligvis foretrekker jeg også dyr og fugler som ikke strekker hals eller svømmer bort fra fotografen. Men da mister vi også virkemiddelet, der fuglen leder blikket og tankens oppmerksomhet mot de innerste delene av bildet. Vi låser oss i en tankegang der dyret/fuglen ikke skal være oppmerksom. Litt vanskelig for meg å avgjøre om tankene ledes innover i bildet. Det er ingen som skriver om dette og nå (ved å påpeke det selv) vanskeliggjør jeg vurderingen om noen opplever dette og fremhever det som noe av opplevelsen. Jeg ønsker å formidle noe av det trolske i skogen og gjerne få betrakteren til å drømme mot tåke og trolske elementer. Kvinanda er kun et element i den retningen.

Kanskje jeg da velger en versjon der fuglen svømmer i mot, eller på tvers. Kvinanda svømte rundt omkring i denne myrdammen og jeg hadde nok av muligheter til å ta bilder i alle mulige positurer. At dere; Kjetil og Ketil er dyktige fuglefotografer gjør kanskje at dere låser dere i fuglens positur mer enn andre betraktere?

Dette må jeg tenke på før jeg velger versjonen som jeg føler blir mest riktig.

Uansett- takk for at dere gjorde meg oppmerksom på dette.

Jan-Eilert

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu