Nattergal
Nattergalen er etter hvert dukket opp i Sør-Norge. Det er ikke den arten som man tenker på som nattergal sørover i Europa. På engelsk heter vår nattergal Thrush Nightingale, mens Nightingale på norsk heter Sørnattergal (og som også er sett/hørt en sjelden gang i Norge). Likevel. Vår nattergal har etter min mening den flotteste og kraftigste sangen av disse artene, selv om sørnattergalen regnes for å synge vakrest. Nattergalen synger som navnet sier stort sett om natten, men kan som her også finnes syngende for riktig full hals gjerne litt tidlig på morgenen. Lyden er et fyrverkeri av toner og strofer som kommer i rene mitraliøsetempo. En fantastisk opplevelse å lytte til for den som aldri har hørt nattergalen synge.
Bildet inngår i albumet Norske fuglearter - En serie med artsbilder av fugler som finnes i Norge, men hvor bildene ikke nødvendigvis er tatt i Norge. Får jeg miljøet rundt fuglen med i bildet tas det nok med, selv om det da ofte ikke blir rolig bakgrunn eller forgrunn for den saks skyld.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger518
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_265587} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Ivar B.
Du deler mange sjeldne opplevelser med disse fuglene Ketil. Skulle gjerne lyttet til denne konserten :-) Mykt og flott lys. Du vil sikker få kommentarer på litt rotete bakgrunn muligens, men jeg synes det er deilig å se litt miljø og jeg forstyrres ikke av det. Fin stemning i dette. Mvh Ivar.
Torbjørn K.
Debatten har jo rast i det siste om hvordan man skal kommentere dokumentasjons-fotografi. Dette opplever jeg som et artsbilde, noe du også kommenterer selv. Jeg synes lyset blir bra, og synes posituren med det skrikende nebbet gjør seg bra her. Miljø på slike bilder er bare fint.

Torbjørn
Kjetil S.
Hei

Flott motiv, og rett positur. Mulig vel mye greiner i bildet, men det hører jo med til nattergalens miljø. Synes detaljering i fuglens hode blir litt svak pga støy. Særlig synes jeg øynene forsvinner, og det hadde hevet bildet om de var mer tydelige.

mvh Kjetil
Kjell Ivar Ø.
Et fornøyelig gap av en mer sjeldenhet her på dotten. Og få
rolige fine bakgrunner er vel ikke så enkelt når det gjelder
Nattergalen den sitter vel for det meste i tett vegitasjon trur eg
eller ?. Synst dette var flott presentert.
Mvh Kjell ivar
Ketil K.
Takk for kommentarene. Nattergalen sitter helt riktig ofte i tett vegetasjon, så skal man ta bilde av den er det ikke dumt å prøve før løvverket er kommet for fullt. Nattergalen kommer riktignok ikke tidlig, men man har da noen dager på seg.

Posituren var ødeleggende for øyekontakten. Jeg har også et par bilder tatt fra siden, der øyet på den ene siden kommer til sin rett, men enig i at øynene ble dårlig eksponert her. Holdet var vel langt.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu